Jump to content

Ngc2244


paul.78

Teleskope Takahashi 76fc.

Camera Atik460c

7 hours.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Τι να λεμε τωρα αψεγαδιαστη δουλεια ανωτερου επιπεδου!!!απο τη πληροφορια ως τα άστρα ειναι αριστη!! Μπραβο Παυλαρα!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραίος. Κάτι όμως έχει γίνει στο blue channel και δεν πέφτει σωστά (misalligned) με αποτέλεσμα τα άστρα να εμφανίζονται off στο μπλέ. Άν έκανες το allign με το maxim τότε προσεξέ το. Το έχω δει να κάνει περίεργα λάθη πολλές φορές.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια σας!!!

Βαγγελη με το Pix έκανα Stack, θ α το ξαναδώ κάποια στιγμή.η κάμερα είναι έγχρωμη.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα φιλε Βαγγελη το misallined στη color camera δεν υφισταται μιας και λογω bayer τα RGB ειναι αριστα ευθυγραμμισμενα ουτως η αλλως! Καθως επισης το προβλημα που παρουσιαζουν οι atik 460 mono στο μπλε που φουσκωνει τα αστερια λογω υπερευαισθησιας παλι δεν υφισταται διοτι η atik στη color εκδοση εχει ρυθμισμενο το bayer τελεια.Αντιθετα στην αγορα φιλτρων δεν υπαρχει καποια εταιρεια ουτε καν η Astrodon που να εχει rgb φιλτρα που το μπλε δεν φουσκωνει ελαφρως τα αστερια(οχι ακομα τουλαχιστον) στην atik 460 mono.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Σωστό, δεν πρόσεξα ότι η κάμερα ήταν έγχρωμη. (αρά ναι δεν είναι θέμα misallign των fits). Οι atik460 δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν φουσκώνουν για κανένα λόγο τα άστρα. Έχω δοκιμάσει την κάμερα αυτή σε 8'''''''' f/3 astograph τηλεσκόπιο και απλά ήταν ότι καλύτερο είχα δει από άποψη SNR. Κατά τη γνώμη μου τα ccd της sony είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει κάποιος τώρα. (χωρίς να δώσει μια περιουσία για 50mm φίλτρα και KAF16000 που και πάλι είναι πολύ βρώμικο σε σχέση με τα Sony)

 

Κάτι περίεργο γίνεται πάντως με τα άστρα και μου μυρίζει misaligment των οπτικών στο Takahashi 76fc. Δεν δικαιολογείται τέτοια χρωματική εκτροπή στο μπλε!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Η φώτο για τα δεδομένα έγχρωμης είναι πολύ καλή. Βέβαια πλέον ακόμη και οι έγχρωμες σύγχρονες ccd χαρίζουν φοβερά αποτελέσματα έτσι και αλλιώς. Τώρα σχετικά με το \"σφάλμα\" που λέτε είναι απλά ένα φυσιολογικό chromatic abberation https://photographylife.com/what-is-chromatic-aberration

Mε το saturation και την επεξεργασία απλά βγήκε περισσότερο προς τα έξω .Tώρα για την θεωρία της atik 460 που έχετε αναπτύξει δεν θα συμφωνήσω. Η κάμερα απλά είναι η επόμενη 8300 στον χώρο της αστροφωτογραφίας και η λογική ότι είναι δυνατή στο μπλε άρα δεν είναι καλή σηκώνει απλά κουβέντα η οποία μάλλον θα γίνει στα Γρεβενά με την συνοδεία αγριογούρουνου :)

Παύλο προχώρα μην μασάς συνέχισε την καλή δουλειά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο Παύλο, καταπληκτική! :shock: :shock: :D Οσο για το θεμα με το μπλε (428m,460m) δεν φταιει η καμερα αν τα τηλεσκοπια μας εχουν χρωματικες εκτροπες η μη σωστη ευθυγραμμιση στα οπτικα......!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης