Jump to content

Planet Venus


ioannisb

Skywatcher Skymax 180 Pro + ASI 120 mc + Calcium (Ca II K-Line)

From the category:

Αφροδίτη

· 137 images
  • 137 images
  • 321 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ιωάννη αυτό που βλέπουμε είναι κροπαρισμένος θόρυβος και δεν νομίζω κάτι απο τις δομές να είναι αληθινό, παρόλο που δεν έχω χρησιμοποιήσει αντίστοιχο φίλτρο, θα ήθελα να δω τα raw αρχεια πάντως.Καλή συνέχεια...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Εεε, χμμ, επίσης φαίνεται και η νυχτερινή πλευρά της Αφροδίτης...

Προφανώς αυτό που φαίνεται στη νυχτερινή πλευρά ήταν ο background θόρυβος της φωτογραφίας και μετά έπεσε ένας τεχνητός κύκλος στο photoshop και fill black το απ''έξω, οπότε εμφανίστηκε μια τέλεια σφαίρα, με τις δομές όπως λέει ο φίλος παραπάνω να είναι από κάποιο sharpening θορύβου (δε μοιάζουν έτσι τα σύννεφα της Αφροδίτης στο UV).

Στις φωτογραφίες σου του Δία έχεις κάνει ωραία επεξεργασία, αλλά σε Αφροδίτη, Ουρανό κλπ μόνο με ζωγραφική βγαίνουν τέλειοι δίσκοι, λεπτομέρειες κλπ, οπότε μην το προσπαθείς θα πρότεινα...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά, αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία είναι τελικά υγρασία και σκόνη που συσσωρεύτηκε στην διορθωτική στην αρχή και εγώ ξαφνιάστηκα, αλλά μόλις το κατάλαβα ήταν αργά, και δεν έχω δικαιώματα για να την κατεβάσω.

Δεν είχα σκοπό να φτιάξω τεχνητά την σκοτεινή πλευρά της Αφροδίτης, είναι άπλα ένα copy - paste στο τελικό image που έτυχε να είναι διαφορετική απόχρωση του background. Στις δικές μου ρυθμίσεις της οθόνης δεν φαίνεται.

 

 

Θα είμαι πιο προσεκτικός στο τι ανεβάζω στο μέλλον.

 

Ακόμα μαθαίνω

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης