Jump to content

Πρωτη αξιοπρεπης φωτογραφια του Δια


gothicakis

skywatcher 200/1000 tele vue barlow 3x canon 1200D eq5 goto 1min video (pipp - registax)

From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Καλησπερα κ χρονια πολλα!

 

Οι dslr δεν φημιζονται για πλανητικη...εκτος απο 3 μοντελα της canon, 550d 60d 60da τα οποια ειχαν μια ειδικη λειτουργια crop στο video και τραβαγε 640*480 @ 60 fps αλλα μονο με ενα πολυ μικρο κομματι του αισθητηρα τους.Δλδ σκεψου οτι αν τραβηξες εσυ βιντεο 1920*1080 τοτε απο ολο τον αισθητηρα 18mp χρησιμοποιουσες μονο τα 2.δλδ το βιντεο πηδαει καποιες γραμμες οποτε χανεις λεπτομερεια.Δεν ξερω στο δικο σου μοντελο αν μπορεις να ενωσεις την καμερα με τον υπολογιστη και μεσω του προγραμματος canon eos movie record να τραβηξεις βιντεο 1:1 σε αναλυση 1024*768 πατωντας το 5χ που εχει(δλδ μεγενθυνει την εικονα σου 5 φορες!) που ειναι η αναλυση της οθονης της φωτογραφικης σου και θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.δοκιμασε το να δεις να μπορεις με την 1200d.

 

Εχω το ιδιο τηλεσκοπιο με εσενα,ειχα βεβαια televue powermate 5x και την canon 550d με την παραπανω λειτουργια crop 640*480 @ fps που ανεφερα και ειχα αρκετα καλυτερο αποτελεσμα.

Παντως στα δεξια του δια αν δεις αχνοφαινονται κ 2 φεγγαρια του δια.

 

Επισης αν σκεφτεσαι καποια στιγμη να αγορασεις μια πλανητικη καμερα εδω μπορεις να δεις αρη δια κρονο με ιδιο ακριβως εξοπλισμο αλλα μια φωτο με την canon 550d μου και μια με την asi224c του scipii η οποια θεωρειται πολυ καλη αυτη τη στιγμη.Και τελος εχω και μια του δια που λεω καλυτερη ως τωρα,που ειναι οτι καλυτερο εχω βγαλει με αυτο το τηλεσκοπιο κ την canon μου.

 

http://www.astrovox.gr/forum/album_my_public_pics.php

 

Ακομα εχουμε καιρο,οσο πλησιαζει η γη τον δια θα φαινεται κ μεγαλυτερος σε διαμετρο(απο 34\\\" της μοιρας που ειναι τωρα περιπου 44\\\" μεγιστο οταν θα ειναι σε αντιθεση).

 

Επισης μπορεις να τραβας περισσοτερη ωρα βιντεο.στον δια μπορεις να πας μεχρι τα 2 λεπτα για να μαζεψεις περισσοτερα καρε.

 

Ελπιζω να βοηθησα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπερα...χρονια πολλα....

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θα το δοκιμασω να δω αν μπορει να το κανει αυτο και η δικια μου...μολις την πηρα και επεσα με τα μουτρα να φωτογραφισω....

 

δεν το σκεφτομαι για πλανητικη απλα θελω με την dslr να βγαλω οσο καλυτερες φωτογραφιες μπορω απο τους πλανητες.....και μολις ξεκινησα σιγα σιγα και βαθεως ουρανου.....θα βαλω φωτο το νεφελωμα του οριωνα...

 

Το οτι πλησιαζει ο διας και θα φτασει 44\\\\\\'''' της μοιρας ειναι πολυ θετικο και μου δινει περιθωρια βελτιωσης συν το οτι δεν τις εβγαλα τις φωτο οταν ηταν πολυ ψηλα ο διας....

 

Ειδα και της φωτογραφιες σου με τις συγκρισεις παρα πολυ ωραιες και χρησιμες....

Σύνδεσμος για σχόλιο

Με το eos movie record σε 5x liveview mode αν μπορεις να το δουλεψεις,θα καταγραφει περιπου 30fps.με 2 λεπτα βιντεο στον δια θα ειναι πολυ καλυτερα.

Η αντιθεση του ειναι αρχες απριλιου φετος.

 

Επισης το νεφελωμα του ωριωνα που εχω στις φωτο μου ειναι παλι με το ιδιο τηλεσκοπιο,απλα η canon μου ειναι με μετατροπη σε full spectrum και με φιλτρο cls.Ο ωριωνας ειναι ισως οτι πιο ευκολο μπορεις να βγαλεις οποτε οντως μπορςις να ξεκινησεις απο εκει.επισης αν θες αυτον τον καιρο καλα ειναι κ ανδρομεδα και πλειαδες σε πολυ καλα σημεια νωρις το απογευμα μολις βραδιασει.και αυτοι ευκολοι στοχοι για να ξεκινησεις.

 

Αν καποια στιγμη αλλαξεις τον barlow σου απο 3χ σε 5χ θα εχεις ακομα καλυτερα παοτελεσματα με το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης