Jump to content

Γεώργιος Ταρσούδης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4082
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Γεώργιος Ταρσούδης

  • Γενέθλια 11/07/1970

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Γεώργιος Ταρσούδης Επιτεύγματα

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Μετά από πολύ σκέψη και ειλικρινά πικρία για τα τελευταία γεγονότα και γιατί έχω κατηγορηθεί και εγώ συγχρόνως για αποκρύψει στοιχείων, θα έλεγα έμμεσος!!! Αλλά και για μια στάση υπεροπτική και ότι έχω καβαλήσει το καλάμι και είναι η 2η φορά που κατηγορούμε για αυτό το πράγμα και για κάποιο ίσος πόλεμο που γίνετε πίσω από την πλάτη μου. (ειλικρινά έχω χάσει την μπάλα) Αποχωρώ και εγώ για να ησυχάσω από την πίκρα που έλαβα. Έχω οικογένεια και ένα παιδί και δεν μπορώ να ασχολούμαι αλλά και να αναλώνομαι σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ίσος καλύτερα για όλους μας να είναι έτσι τα πράγματα, δεν θέλω να καταλήξω σαν έναν γραφικό τύπο που έχει τρέλα με την φωτογράφηση και τις δημοσιεύσεις. Η ερασιτεχνική αστρονομία έχει τόσα καλά να σου προσφέρει και προσωπικά όταν την γνώρισα το 2004-05 το ξεκίνησα για να χαλαρώνω και όχι να φτάσω στο σημείο να μου πούνε ότι καβάλησα το καλάμι. Καλή συνέχεια και λυπούμε που έφτασα σε αυτό το σημείο.
  2. Δυστυχώς έτσι είναι κ. Αντώνη και αυτό που λέτε το γνώρισα από πολύ κοντά από ανθρώπους που θεωρούσα φίλους. Δεν είναι κακό να ρωτάς, απλά ο τρόπος πολλές φορές είναι αυτός που σε στεναχωρεί! Όταν ο άλλος το απαιτεί και θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να τον βοηθήσεις. Και ειλικρινά δεν είναι κακό να βοηθάς και πολλά παιδιά εδώ μέσα το ξέρουν ότι όσες φορές μου ζήτησαν κάτι και το ήξερα τους έδωσα την απάντηση μου. Είναι τιμή και αυτό!!! Απλά είναι άσχημο μετά να στα πουλάνε για δικά τους… Πρόσφατα σε κάποια homework την πάτησα και κατηγορήθηκα ότι έχω καβαλήσει το καλάμι. Το πόσο το καβάλησα ας δούνε τα post που έχω ανεβάσει κατά καιρούς εδώ στο forum (με θέματα για επεξεργασία – εγχειρίδια ). Δυστυχώς αυτός που με κατηγόρησε δεν έχει ανεβάσει ούτε ένα Post για το θέμα τις επεξεργασίας . Καταλαβαίνω πολύ καλά την αγανάκτηση σας γιατί το πέρασα και το περνάω και πάλι. Σε μια από τις τελευταίες φώτο που ανέβασα την Mare Orientale δεν έβαλα ώρα!!! Κατηγορήθηκα και για αυτό ότι κρύβω στοιχεία! Δυστυχώς η υπομονή πλέον έχει βγει εκτός ορίων και πλέον δεν θα ανεκτό τέτοιου είδους συκοφαντίες και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν βάλει ή σπάνια βάζουν σε εικόνες Σελήνης ημερομηνία και ωρα. Προσωπικά δεν έχω ούτε τα πτυχία αλλά ούτε και το δικό σας επίπεδο στην αστροφωτογράφηση, αλλά προσπαθώ να μάθω μόνος μου και να διορθώνω τα λάθη που ίσος κάνω. Τελικά εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι να ανοίξει ο καιρός και να κάνω αυτό που με ευχαριστεί.
  3. Σας ευχαριστώ παιδιά όλους που το χαρήκατε το σημερινό!!! Αλέξανδρε δεν χρειάζεται 1-2 μέτρα τηλεσκόπιο για να κάνει κανείς δουλειά με Σελήνη, βέβαια ένα 18 ίντσες σίγουρα θα βοηθούσε καλύτερα. Για το γιατί εκεί, που φωτογραφίζουν όλοι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον! Δεν το κατάλαβα το υπονοούμε (με την καλή την έννοια) κάτι θέλεις να μας πεις και το μεταφέρεις πολύ ποιητικά. Κάτι θέλει να πει ο ποιητής
  4. Καλά είναι όποιος θέλει τηλεσκόπιο να το πάρει από τα υπεύθυνα μαγαζιά με εξοπλισμό τηλεσκοπίων. Το να το συναρμολογήσεις δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα. Εκτός αν κάποιος θέλεις να πάρει όπως είπε ο Τηλέμαχος μόνο κάποιο εξάρτημα ανταλλακτικό.
  5. Ηλία και Αλέξανδρε ευχαριστώ και επιτέλους έσπασε η γκίνια μου μετά από 2 μήνες σχεδόν χωρίς LPOD. Δεν μπήκαν οι παρακάτω http://farm3.static.flickr.com/2246/1541603691_ec88a356a4_b.jpg http://farm2.static.flickr.com/1022/1476619699_dd55efaf81_o.jpg http://farm3.static.flickr.com/2005/1603643439_fb2692cf39_o.jpg μάλιστα οι 2 πρώτες μπήκαν από 2 άλλους αστροφωτογράφους του Alan F. και ενός Ρώσου. Μένει μια LPOD με θέμα την περιοχή Apollo 17, αν πρόσεξες Αλέξανδρε την χτυπάω πάντα με την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο καιρός να μας κάνει την χάρη και θα έρθουν πολλές και από εμένα αλλά και από εσάς και άλλους, να μην πω και για τον κ. Αντώνη που με το νέο του ΑΡ θα τις έχει μια κάθε εβδομάδα. Είναι το ΑΡ ένα εργαλείο ειδικά για αυτή την δουλειά, ο Alan F. με 10 inch βγάζει λουκουμάκια σκέφτομαι με το ΑΡ 12 inch τι λουκουμάκια θα βγάζει ο κ. Αντώνης. Οι μήνες που ακολουθούν είναι οι καλύτεροι για τέτοιου είδους χτυπήματα.
  6. Ηλίες και Ανδρέα σας ευχαριστώ, είναι μια φώτο που την κυνηγάω πολύ καιρό. Αν δείτε την έχω βγάλει και άλλες 2 φορές αλλά τελικά σε λεπτομέρεια μου έκατσε αυτή.
  7. Προσωπικά κ. Αντώνη μου άρεσε η προηγούμενη, ο φακός αυτός σκίζει! μέχρι πόσο κατεβαίνει το f?
  8. Όμορφη και ρομαντική φώτο, εξάλλου μόνο κανείς να βλέπει την Σελήνη και ρομαντικός να μην είναι γίνεται.
  9. Πολύ ωραία φώτο και μάλιστα με το Bresseraki! Έχω μια απορία για το τι δένδρα είναι αυτά Ηλία, εμείς στην Β. Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιου είδους δένδρα. Μάλιστα τα έχω δει σε πολλές εκκλησιαστικές εικόνες και δεν ήξερα αν είναι αληθινά ή φανταστικά με κάποια συμβολική σημασία.
  10. Γεώργιος Ταρσούδης

    Crater Gassendi at illumination 99.9%

    Είναι δύσκολο να φωτογραφίζεις με Σελήνη σχεδόν full σε μεγάλο f, όμως έχει ενδιαφέρων και θα δείτε συχνά να το κάνω. Μάλιστα με την πρώτη ευκαιρία με καλή θέση του κρατήρα κοντά στην διαχωρίζουσα θα ξανά βγει για μια σύγκριση. Στην συγκεκριμένη εικόνα ενδιαφέρων έχουν τα rimae.
  11. Αλέξανδρε ο φίλος Σπαρτιάτης στην εικόνα του κάνει αναφορά για το γνωστό τετράγωνο πάνω από τον Αρίσταρχο αυτό που αναφέρεις εσύ για την αναφορά του Peter Grego είναι πάνα αριστερά του Κοπέρνικου και νομίζω ότι είναι λανθασμένη αναφορά και απλά λόγο κακής ποιότητας της φώτο του Grego. Έκανα μια έρευνα στην τελευταία φώτο μου από Πανσέληνο 28 Αυγούστου http://farm2.static.flickr.com/1116/1261099915_bb93e5ea7d_o.jpg και είναι απλά κάποια νερά που συνεχίζουν και προς άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στον Αρίσταρχο ! Όποιος φίλος τον ενδιαφέρουν αυτά και άλλα πολλά ας κατεβάζει τα άρθρα από το http://www.zone-vx.com/tlo_back.html
  12. Να σε καλά Νικόλα, όταν την επεξεργαζόμουν εσένα σκέφθηκα γιατί ξέρω πόσο σου αρέσει η περιοχή.
  13. κ. Αντώνη ευχαριστώ και εγώ ελπίζω αν και τις έστειλα βλέπω δεν μπήκε καμιά. Ίσος αύριο!!! γιατί τις έστειλα αργά χθες βράδυ
  14. Είναι από τις δυσκολότερες περιοχές στην Σελήνη, δύσκολος στόχος και για δορυφορική λήψη. Ενδιαφέρουσες εικόνες αν θέλετε δείτε στο : http://www.esa.int/esaSC/SEM05FNFGLE_index_1.html και όλα αυτά μια μέρα πριν την Πανσέληνο.
  15. Γεώργιος Ταρσούδης

    Το μυστηριώδες Reiner Gamma

    Τηλεσκόπιο 10 ίντσες με f/6.3, DMK 21AF04 στα f/38, filter IR pass.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης