Jump to content

stathisb

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    638
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της stathisb Επιτεύγματα

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη

  1. Καλησπέρα, ζητάω ένα FocusCube 2 (Universal) της PegasusAstro. Αν κάποιο μέλος θέλει να το πουλήσει ας μου στείλει μήνυμα. https://pegasusastro.com/products/focuscube-2/ -- Βρέθηκε, ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα, η κηλίδα στην περιοχή 2786 που παρατηρούμε αυτές τις μέρες στον ήλιο. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το Σάββατο 28/11. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό θέαμα. Τηλεσκόπιο Skywatcher ED100 και ATIK 460. Επεξεργασία, Registax και Photoshop. Single Frame.
  3. Καλησπέρα και από μένα, να προσθέσω κάποια σημεία που θα πρέπει να προσέξεις πέρα από αυτά που έχουν αναφέρει και τα παιδιά παραπάνω. Τσέκαρε τις εξωτερικές βίδες που συγκρατούν τον σωλήνα. Αν είναι φαγωμένες έχει πέσει κατσαβίδι που σημαίνει πως έχει ανοιχτεί. Ρώτα τον πωλητή για ποιο λόγο ανοίχτηκε. Μικροφθορές στα εξωτερικά μέρη του σωλήνα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. Τσέκαρε όμως αν υπάρχουν βαθουλώματα ή χτυπήματα, γιατί δείχνουν πως το τηλεσκόπιο μπορεί να έχει πέσει. Αν το τηλεσκόπιο που σκέφτεσαι να αγοράσεις έχει χρησιμοποιηθεί για αστροφωτογράφιση ζήτησε να δεις πρόσφατες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί. Σε αυτές τις φωτογραφίες τσέκαρε το σχήμα των άστρων για σφάλματα. Ρώτησε αν το τηλεσκόπιο είναι πρώτο χέρι η δεύτερο και με τι συνοδεύεται. Αν υπάρχει η αρχική συσκευασία του και τα αξεσουάρ που είχε αρχικά είναι καλό σημάδι. Συνήθως το μεγαλύτερο ποσοστό των αστρόφιλων σέβεται τον εξοπλισμό του και πραγματικά τον κρατάει σε άψογη κατάσταση, σκέψου όμως πως η αγορά μεταχειρισμένου πάντα εμπεριέχει ρίσκο. Όταν δεν γνωρίζεις ούτε τον πωλητή, ούτε και το αντικείμενο το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Ελπίζω να σε βοήθησα
  4. Καλησπέρα, προς πώληση ο πολύ καλός flattener της Hotech. Είναι 2" και κάνει για διοπτρικά από F5 έως F8. Τον έχω σε άριστη κατάσταση. Είναι αυτός εδώ https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p8237_Hotech-2--SCA-Field-Flattener.html T2 σύνδεση από την πίσω πλευρά σε κάμερα η τροχό, 2" από την μπροστά πλευρά που σφίγγει για 100% ίσια εφαρμογή στο κέντρο. Απόσταση από τον αισθητήρα 55mm. Τιμή 120 ευρώ + μεταφορικά Ευχαριστώ Πουλήθηκε
  5. stathisb

    Owl observatory

    Φίλε μου καλησπέρα και καλορίζικο το παρατηρητήριο. Έχοντας φτιάξει κάτι αντίστοιχο στην δική μου ταράτσα μπορώ να σου πω κάποια από τα προβλήματα που συνάντησα και εγώ μετά το πέρας των αρχικών εργασιών. Ας ξεκινήσω από τις διαστάσεις. Το 1.20x1.20 για πλάτος/μήκος είναι οριακό για τηλεσκόπιο διοπτρικό έως 1000mm εστιακή γιατί θα χρειαστείς ακόμα περιθώριο για αντάπτορες, τροχό, reducer, κάμερα. Αν έχεις πιο μικρό τηλεσκόπιο δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά σκέψου και το μέλλον. Αν το τηλεσκόπιο σου δεν ξεπερνάει τους πλαινούς τοίχους στο ύψος, μπορεί στο μάτι να σου φαίνεται οκ, αλλά καθώς το βράδυ θα γυρνάει και ειδικά στην περίπτωση που ξεκινάει να δύει ο στόχος θα βρίσκεται σε θέσεις που θα βαράς τον απέναντι τοίχο καθώς ο στόχος θα κατεβαίνει. Στην ανατολή του στόχου δεν έχεις πρόβλημα. Αυτό θα είναι πρόβλημα περισσότερο σε στόχους που δεν είναι κοντά στο ζενίθ αλλά πιο χαμηλά. Το ύψος της κατασκευής σου δεν είναι αρκετό. Ίσως να βρίσκει η οροφή πάνω στο τηλεσκόπιο ακόμα και όταν θα το έχεις παρκαρισμένο σε θέση παράλληλη με το έδαφος. Το λέω αυτό από τις φωτογραφίες που είδα τον πυλώνα σου. Πρόβλημα για να δεις πολικό λογικά δεν θα έχεις από το ύψος του τοίχου. Φρόντισε η πόρτα που θα ανοίγει να είναι προς τον Βορρά για να έχεις εναλλακτική σε περίπτωση που βρίσκει. Η πολική διόπτρα είναι πολύ πιο χαμηλά από αυτό που βλέπει το τηλεσκόπιό σου στο home position. Θα πρέπει να το κλείσεις με κάποιο τρόπο από την κάτω πλευρά ώστε να μην έχεις κενά η ανοίγματα. Δεν είναι τόσο η υγρασία όσο και ο αέρας που μεταφέρει και σκόνη. Η σκόνη πάει παντού. Εγώ στην οροφή γύρω γύρω από την μέσα πλευρά έχω βάλει πλαστικές τρίχες σαν αυτές που έχουν οι σκούπες έτσι ώστε και να μπορεί η οροφή να μετακινείται αλλά και να περιορίσω την σκόνη. Αν το κλείσεις καλά γύρω γύρω δεν θα έχεις πρόβλημα με την υγρασία ούτε με τα νερά να μπαίνουν μέσα όταν βρέχει. Επειδή το ξύλο είναι καλός αγωγός της θερμότητας το καλοκαίρι θα έχεις αρκετή ζέστη μέσα. Η λύση είναι να το επενδύσεις εσωτερικά με φενιζόλ (dow) τουλάχιστον 5cm και στους τοίχους και στην οροφή. Η περισσότερη θερμότητα έρχεται από την οροφή αλλά και από την πλάκα. Αν μπορείς βάλε εξωτερικά φενιζόλ και ένα ασφαλτόπανο στην οροφή και βάψε την άσπρη. Έχει μεγάλη διαφορά αν το κάνεις έτσι. Υπολόγισε πως θα χρειαστείς και λίγο χώρο για να τοποθετήσεις υπολογιστή, καλώδια, πρίζες κλπ καθώς και κάπου για να κάθεσαι. Δεν είναι και πολύ βολικό να μένεις όρθιος σε τόσο μικρό χώρο. Για την στατικότητα της κατασκευής σου ίσως χρειαστεί να τοποθετήσεις κολώνες στις γωνίες καί ίσως ένα μεταλλικό πλαίσιο στο έδαφος για στήριξη. Δεν ξέρω πόσο στιβαρές είναι οι 18mm σανίδες κόντρα πλακέ. Αν δεις πως αντέχει ίσως να μην χρειάζεται. Στείλε μου ένα pm με τα στοιχεία επικοινωνίας σου αν θες κάποια βοήθεια η να κουβεντιάσουμε κάποια απορία σου.
  6. stathisb

    Sh2-155

    Μπράβο Θοδωρή, πολύ καλή.
  7. Πουλήθηκε Ευχαριστώ πολύ
  8. Ο φακός κάνει πάνω από 400 ευρώ και είναι σε άριστη κατάσταση. Τελική τιμή 160 ευρώ. Ο φακός πουλήθηκε. Ευχαριστώ
  9. up, μείωση τιμής στα 175 ευρώ. Μαζί δίνω και lens hood της Tamron.
  10. up. Μαζί δίνεται και γνήσιο lens hood της Canon (EW-73C).
  11. Καλησπέρα, Πουλήθηκε εκτός forum. Ευχαριστώ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης