Jump to content

Αστρονομος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Αστρονομος

  • Γενέθλια 04/15/1998

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Αστρονομος Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, για να γίνεις αστροφυσικός πρέπει πρώτα να γίνεις φυσικός ,για να το πω απλά, όπου και να σπουδάσεις. Τα φαινόμενα που μελετούν οι αστροφυσικοί δεν ανήκουν μόνο σε ένα κλάδο της φυσικής. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι οπωσδήποτε μια εξαιρετική επιλογή για τέτοιες σπουδές στο εσωτερικό και εφόσον κατοικείς στη κρήτη θα είναι και βολικό για εσένα( φοιτώ εκεί ο ίδιος και οι καλές φήμες είναι αληθινές ). Η έρευνα στην ελλάδα πράγματι δεν έχει πολλές ευκαιρίες σε σχέση με το εξωτερικό , όμως η πανεπιστημιακή εκπαίδευση δεν υστερεί (τουλάχιστον οχι εξίσου), που σημαίνει οτι και με φοίτηση σε ελληνικό πανεπιστήμιο θα έχεις κατάλληλες βάσεις για έρευνα στο εξωτερικό. Τα πανεπιστήμια στις χώρες που αναφέρεις δεν είναι δωρεάν , έχουν δίδακτρα που συνήθως είναι αρκετά υψηλά και για να σε δεχθεί το καθένα έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για να τις μάθεις πρέπει να επικοινωνήσεις με τη σχολή. Συνήθως απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις και οι σχολικοί βαθμοί δεν έχουν απαραίτητα συγκεκριμένα όρια ούτε μεγάλη βαρύτητα, εξαρτάται απο το κάθε ίδρυμα. Το ΜΙΤ το αναφέρεις επειδή το έχεις ακουστά ή επειδή είδες στα μαθήματα και τα ερευνητικά του προγράμματα κάτι ενδιαφέρον; Το παν δεν είναι η φήμη της σχολής. Η επιλογή πρέπει να γίνει με κριτήριο του τι γνώσεις, ικανότητες και ευκαιρίες προσφέρει και πόσο κοντά είναι σε αυτό που ζητάς.
  2. Μα όσο μεγαλώνει η μεταλλικότητα, δεν μειώνεται ο αστρικός άνεμος, άρα αυξάνεται η μάζα( άρα και το μέγεθος) μιας μαύρης τρύπας;
  3. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας, το φοβόμουν ότι η ιδέα δεν είχε μέλλον, όσο για το αζίδιο του αργύρου, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους προβολείς που χρησιμοποιούν κάποιοι για να φωτίσουν μερικά τετραγωνικά χώρο και τελικά καταλήγουν να σου φτιάχνουν μια ωραιότατη παχιά σκιά , χιλιόμετρα μακριά από την πηγή του φωτός, ενώ προσπαθείς να κοιτάξεις μέσα από το προσοφθάλμιο...
  4. Τελειώνοντας με τις Πανελλήνιες και επιστρέφοντας επιτέλους στο Astrovox αποφάσισα να θέσω ένα θέμα που με απασχολεί καιρό και ειδικότερα κάθε φορά που ασχολούμουν με το μάθημα της χημείας Όταν παλαιότερα θέλησα να κατασκευάσω μόνος μου κάτοπτρα( ή μάλλον να το επιχειρήσω !!) ,ενώ είχα βρει οδηγίες για να τρίψω το γυαλί σχετικά εύκολα, δεν μπορούσα να βρω τρόπο να το επιμεταλλώσω ώστε να γίνει καθρέφτης. Βλέποντας λοιπόν ότι υπάρχει ένα αντιδραστήριο το οποίο αφήνει ως υπόλειμμα ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥ σκέφτηκα πως με αρκετή προσοχή και ίσως κάποιο υλικό σαν βερνίκι από πάνω , το κάτοπτρο να διατηρηθεί και ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολυπόθητο κάτοπτρο τηλεσκοπίου! Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν: 1) Το έχει επιχειρήσει κανείς; Αν ναι τι αποτελέσματα είχε; 2)Αν όχι, πως μπορώ να έχω πρόσβαση σε τέτοια υλικά ώστε να παρασκευάσω το αντιδραστήριο Tollens;( εδώ λίγοι θα μπορούν να βοηθήσουν ) Να σημειώσω ότι τα συστατικά είναι η αμμωνία( φθηνή και προσβάσιμη από τον καθένα)και η ένωση AgNO3 και μια οποιαδήποτε αλδεΰδη ( οργανική ένωση).
  5. Αστρονομος

    UHC-S Ή O-III

    Τάσο το σκέφτομαι για τον αντάπτορα αλλά +40 ευρώ ο αντάπτορας και άλλα τόσα επιπλέον η διαφορά της τιμής του φίλτρου και όποιο άλλο φίλτρο μπορεί να αγοράσω δεν νομίζω οτι αξίζει για την περίπτωση που πάρω ένα προσοφθάλμιο 2'. Για το TS Optics 1.25" Premium UHC Filter( http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p943_TS-Optics-1-25--Premium-UHC-Filter---more-Contrast.html ) τι πιστεύετε, η χαμηλή τιμή πάει με την χαμηλή ποιότητα; Το έχει κάποιος; Σε αξιολογήσεις που είδα είπαν οτι κάνει δουλειά και οτι δεν έχει διαφορα απο το Orion Ultrablock..
  6. Αστρονομος

    UHC-S Ή O-III

    Όλα αυτά εάν δεν κάνω λάθος είναι από εξωτερικό,δεν υπάρχουν στην Ελλάδα; Κι από το εξωτερικό με τα μεταφορικά και τελωνεία δεν θα είναι ασύμφορα ακριβά; ( όπως καταλαβαίνεις ο προυπολογισμός είναι περιορισμένος )
  7. Αστρονομος

    UHC-S Ή O-III

    Astrovox/Ανδρέα και kkokkolis σας ευχαριστώ για την κατατόπιση με βοήθησε πολύ να βγάλω άκρη .Αυτά που μου προτείνεται (Narrowband) που μπορώ να τα βρώ, γιατί δε τα βρήκα ούτε εδώ:http://www.telescopeshop.gr/ ούτε εδώ:http://www.planitario.gr/ Σκέφτομαι μήπως βάλω και αγγελία εδώ αλλά δεν ξέρω τις τιμές του κάθε φίλτρου για να ξέρω πιο με συμφέρει από οικονομικής απόψεως .
  8. Αστρονομος

    UHC-S Ή O-III

    Δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα αφού έχω και εγώ το ίδιο δίλημμα με τον loufas. Έχω ένα ντομπσόνιαν 8'' και σκέφτομαι να πάρω ένα φίλτρο νεφελωμάτων. Διαβάζοντας παρόμοιες συζητήσεις κατάλαβα οτι τα φίλτρα που προτείνονται είναι τα http://www.planitario.gr/uhc-s-filtro-nefelwmatwn-o-31-8mm-1-1-4.html και http://www.planitario.gr/o-iii-filtro-o-31-8mm-1-1-4.html με την διαφορά οτι το Ο-ΙΙΙ κόβει πολύ φως και έχει αποτέλεσμα σε κάποια μα όχι όλα τα νεφελώματα ενώ το UHC-s είναι πιο γενικής χρήσης και δεν κόβει τόσο φως. Επίσης διάβασα πως το UCH-s της Baader είναι πιο ''αδύναμο'' απο τις Lumicon και δρα περισσότερο ως αντι- φωτορυπαντικό παρα ως φίλτρο νεφελωμάτων αντίθετα απο το Lumicon. Είναι έτσι;(1) Ζω σε ημιαστική περιοχή με μερική φωτορύπανση και σκέφτομαι να πάρω το UCH (το ποιας εταιρίας εξαρτάται απο αυτά που θα γραφούν) αφού είανι πιο γενικής χρήσης. Τι μου προτείνεται;(2)
  9. Πράγματι απλά το είπα σε περίπτωση που οι μαθηματικές πράξεις θεωρούταν υπερβολική εμβάθυνση στο θέμα αλλά όπως φαίνεται (ευτυχώς) έκανα λάθος.
  10. Η διπλάσια απέναντι δεν ικανοποιεί το ερώτημα της άσκησης για την η διάμετρος του όγκου; Εάν η συζήτηση θεωρείται εκτός αστρονομικού ενδιαφέροντος παρακαλώ να δοθεί απάντηση σε πμ εάν είναι εφικτό, εάν και θεωρώ πολύ καλή ιδέα την συζήτηση ασκήσεων για το διαγωνισμό αστρονομίας που θα βοηθούσαν πολύ τους συμμετέχοντες που δεν έχουν συλλόγους που φροντίζουν για την προετοιμασία τους κοντά τους.
  11. Αστρονομος

    Ο Γαλαξίας μας

    Η 1η μου αστροφωτογραφία!
  12. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση διότι σκέφτομαι πολλή σοβαρά να ασχοληθώ με τις σπουδές που προαναφέρονται και έχω την εξής απορία: Έστω γίνεσαι μηχανολόγος μηχανικός και θέλεις να ασχοληθείς με εφαρμοσμένη φυσική και διαστημική( από Πολυτεχνείο) ή σπουδάζεις θεωρητική φυσική και θέλεις να ασχοληθείς με έρευνα αστροφυσικής και θεωρητικής φυσικής( από ένα φυσικό), πρέπει να περιμένεις κάνοντας στο εξωτερικό μεταπτυχιακό και διδακτορικό να σε βάλει σε ένα πρόγραμμα ο καθηγητής ή παίρνεις τους δρόμους μοιράζοντας βιογραφικά σε ερευνητικά κέντρα; Επιπλέον ο μηχανικός έχει δυνατότητες έρευνας στην κοσμολογία και την αστροφυσική ή περιορίζεται μόνο στην έρευνα σε εργαστήρια(όπως επιταχυντές);
  13. Πράγματι τέτοιες συζητήσεις δεν θα έπρεπε να κλειδώνονται καθώς πραγματεύονται κάποιες άπο τις λίγες οδούς που έχει κανείς για να κάνει το χόμπι με το οποίο όλοι εδώ πέρα είμαστε παθιασμένοι επάγγελμα και αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους νεαρούς αστρονόμους και ανερχόμενους επιστήμονες που ίσως κάποια στιγμή να είναι η δικιά τους συνέντευξη στις αστροειδήσεις!
  14. stadaik ελπίζω όταν έβλεπες τις τιμές να είχες κατά νου ότι είναι σε λίρες και όχι ευρώ(δυστυχώς!!!) Πολλές φορές την έχω πατήσει χαζεύοντας ''χαμηλές'' τιμές εξωτερικού και όταν βλέπω το νόμισμα και την ισοδυναμία του με ευρώ τα χάνω! Επίσης υπολόγιζε και μεταφορικά και τελωνεία...μπορείς να δεις και την συζήτηση από την αρχή για να δεις περίπου πόσο τα παραπάνω θα σου ανεβάσουν τις τιμές.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης