Jump to content

geozigo34

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της geozigo34 Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ευχαριστω πολυ!Οντως η φωτογραφια ηταν απλο jpeg χωρις καμια επεξεργασια με τη μηχανη στο χερι γιατι δεν εχω φτιαξει ακομα σωστα τον ανταπτορα. Με το πειραγμα που της εκανες εχει βγαλει πολυ λεπτομερια! Αμα φτιαξει ο καιρος θελω να παιξω λιγο σε raw , με μεγαλες ταχυτητες και κανα HDR να δω τι αποτελεσμα μπορει να βγει!!
  2. Μια φωτογραφία και με την Samsung NX3000
  3. Μια πρόχειρη απόπειρα με τον νέο Barlow X2 (το colimation είναι πρόχειρο και αυτό)
  4. Με ολο το σεβασμό δεν ξέρω εσεις σε τι ποιότητα έχετε συνηθίσει αλλά εγώ αμα καταφέρω με το 4.5 να βγάλω τέτοιες θα κάνω πάρτυ! Το τηλεσκόπιο έχει διακριτική ικανότητα 1,02 arcsec και το έχει φέρει στα απόλυτα όρια του.
  5. https://www.flickr.com/photos/93257060@N04/sets/72157632773965027 Και αυτος εδω με manual tracking εχει παρει αυτες. Δεν ειναι καλες?
  6. Απολύτως σωστά αυτά που λέτε κύριε Δημήτρη και την επίδραση αυτή την έχω ήδη καταλάβει με τον πλαστικό barlow 3Χ που είναι για πέταμα… Λογω της δουλειάς μου (Οπτικός) κατέχω κάποια πραγματάκια από οπτικά όργανα. Τα 25fps(που είναι και το μέγιστο της στα 1280Χ720 cropped) η κάμερα τα έχει άνετα στον Κρόνο με 1/120 shutter speed όποτε με ένα barlow 2x και 1/50 shutter speed (που είναι μια χαρά για 25fps) πιστεύω να γίνεται. Μια δοκιμή θα μας πείσει! Έχω ήδη βάλει παραγγελία ένα αχρωματικό barlow 2Χ. Γιώργος
  7. http://www.ebay.com/itm/NEW-CCTV-960P-HD-IP-Camera-Module-1-3-Megapixel-CMOS-ONVIF-H-264-Hisilicon-/151673039031?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23506ae8b7 Αυτό είναι το module. Δεν προτείνω σε κανένα να κάνει αυτή την "πατέντα". Εγώ το έκανα για πλάκα γιατι χρειαζόμουν το τσιπακι για αλλού. Εχω βάλει παραγγελία τώρα μια κανονική USB με το ίδιο sensor να δούμε τι ψάρια πιάνει.
  8. Εδώ ανέβασα και ένα βίντεο να δείτε. Φαίνεται και λίγο η σκόνη πάνω στο τσιπ. Ο τίτλος του βiντεο βέβαια θα έπρεπε να είναι almost full moon!
  9. Η κάμερα είναι security όπως έχετε καταλάβει. Οπότε μπορεί να στιμάρει 2 feed ταυτόχρονα με το hd feed να είναι 1280χ960@18fps max και το encoding είναι h264 5Mbit CBR. To ispy λέει ότι καταγράφει AVI uncompressed. Όπως το καταλαβαίνω νομίζω ότι απλώς παίρνει το stream και το αποσυμπιέζει. Η ποιότητα πάντως φαίνεται να είναι πολύ καλή και το βίντεο δεν φαίνεται να έχει καθόλου θόρυβο. Τα βίντεο που έχω τραβήξει με το φεγγάρι είναι εξαιρετικά τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια.
  10. Το τηλεσκόπιο είναι το ταπεινό powerseeker 114eq. Η κάμερα είναι ένα module ip camera με AR0130 aptina. Για όσους δεν ξέρουν είναι ο σενσορας της asi120mc. Την προσάρμοσα πάνω στο focuser με τον γνωστό ανταπτορα και με την βοήθεια ενός πολύ μεγάλου καλωδίου lan! Στην αρχή δεν ήξερα πώς να κάνω capture και τελικά μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω το ispy με το plugin του VLC . Ξέρω , κομπογιαννίτικα πράγματα αλλά έγινε η δουλειά. Βασικά η καταγραφή γίνεται στο native 1280x960 resolution με 18fps max. Σταθεροποίηση και κροπαρισμα με pipp, castrator και μετά registax. Η κάμερα προφανώς δεν είναι για αυτή τη δουλειά γιατί δεν έχει και πολλές ρυθμίσεις αλλά οι δυνατότητες του αισθητήρα είναι απίστευτες και για 20 ευρω δεν ζητώ κάτι παραπάνω.. Επειδή το capture το κάνω με 1/120 εως 1/250 shutter speed πιστεύω ότι η κάμερα με ένα καλό barlow 2x εως 3x θα μου δώσει τα μέγιστα. Ο barlow του τηλεσκοπίου είναι ένας 3χ που είναι προφανώς ενός στοιχείου και κάνει πολύ χρωματική εκτροπή, άρα άχρηστος…Να μην ξεχάσω ότι δεν έχω κάνει collimation από όταν το πήρα… Πιστεύω ότι έχω σφάλματα αλλά ψιλοφοβάμαι να το πειράξω
  11. Πιστευω οτι σιγα σιγα ανακαλυπτω τις ρυθμισεις του Registax. Μετα απο επεξεργασια ενος απο τα τελευταια βιντεο ειχα αυτο το αποτελεσμα. Νομιζω οτι με ενα καλο μπαρλοου θα εχω καλυτερα αποτελεσματα. Τι λετε?
  12. Νομίζω οτι βελτιώνομαι σιγά σιγά!
  13. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!Να και η πρώτη σελήνη!
  14. Χαιρετώ το φόρουμ και τα μέλη του! Από μικρός με εντυπωσίαζαν τα τηλεσκόπια αλλά έφτασα 35 για να αποκτήσω ένα! Για αρχή και επειδή δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ασχοληθώ όσο θα ήθελα πήρα ένα powerseeker 114eq και είχα και την ιδέα να πάρω μια cctv ip camera με το γνωστό AR0130 sensor. Με την βοήθεια του castrator και του registax 6 λοιπόν πήρα την πρώτη μου φωτο του Κρόνου. Περιττό να σας πω ότι νοιώθω σαν μικρό παιδί... Καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης