Jump to content

ΧαρίτωνΒασίλης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    59
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ΧαρίτωνΒασίλης

  • Γενέθλια 10/01/1997

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της ΧαρίτωνΒασίλης Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Και εγω ειμαι εδω για να σε μπερδεψω κιαλλο και να σου προτεινω να πας για ηλεκτρολογος. ΗΜΜΥ ή Μηχανολογος νομιζω για αυτο που θες. Δες τα προγραμματα σπουδων.
  2. Καλησπέρα, Θα πάω μέσα στο καλοκαίρι στην Γαύδο με το τηλεσκοποιο και ψάχνουμε να νοικιάσουμε μια μέτρια κάμερα για βραδυνή έκθεση. Λίγες είναι οι πιθανότητες να βρω κάτι μέσω του φόρουμ αλλά είπα να δοκιμάσω. Συνεπώς,ψάχνουμε μια κάμερα για ενοικίαση για 3-4 μέρες, στην περιοχή των Χανίων ή ακόμα και του Ρεθύμνου(σχεδόν οποιαδήποτε κάμερα που κάνει ικανοποιητική δουλειά το βράδυ) Μέχρι να επιστραφεί στο κάτοχο, πέρα από τα χρήματα για την ενοικίαση, μπορούμε να δώσουμε κάποιο αντίστοιχης αξίας αντικείμενο και επίσημο προσωπικό έγγραφο (ID card), για να νιώθει ασφάλεια μέχρι να του επιστραφεί σόα η κάμερα. Γύρω στα 20-30 ευρώ τη μέρα(ανάλογα φυσικά την κάμερα). Ευχαριστώ όποιον το διαβασεεε!
  3. Και εγώ το ίδιο τηλεσκόποιο έχω, με όμοιους φακούς. Η μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση είναι 400x. Ίσως να έπαιρνες έναν 4mm για να φτάσεις τις 300x. Σίγουρα πάντως για αρχή δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι άλλο. Είσαι υπερκαλυμένος απο φακούς κατά την γνώμη μου. Εγώ αν αγόραζα κάτι στην θέση σου θα ήταν φίλτρα.
  4. Αλήθεια; 300x ;; Η εστιακή απόσταση τού τηλεσκοπίου μου είναι 1200mm. Ξεκινάω με 25mm για ~50x και αν όντως είναι εφικτό με 4mm φτάνω τα 300x. Μακάρι να έχει καλό καιρό...ακούγετε ΤΕ-ΛΕΙ-Ο !
  5. Υπάρχει κάποια συγκέκριμένη μεγέθυνση που ενδείκνυται για το φαινομενο;
  6. Καλησπέρα απο μένα, Η συγκεκριμένη εφαρμογή πως ακριβώς δουλεύει? Τι απαιτεί?
  7. ΧαρίτωνΒασίλης

    Καθαρισμος κατοπτρου

    Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση γιάννη. Καθάρισα το κάτοπτρο επιτέλους και όλα φαίνονται μαγικά! Καμία σχέση με πριν.
  8. ΧαρίτωνΒασίλης

    Καθαρισμος κατοπτρου

    οκ!! Αν το καθαρίσω με το υγρό που έστειλα σε φώτο, θα προκαλέσω πρόβλημα? Είναι λίγο σκονισμένο πάντως.
  9. Οταν μια καινοτομία εφαρμόζεται σε βιομηχανικό επίπεδο και βγαίνει στην παραγωγή συνήθως το προιόν απευθύνεται στους λίγους. Με τον καιρό, όπως κάθε smart συσκευή που έχουμε σήμερα, το προιόν βρέθηκε στα χέρια μας αρκετά εύκολα. Μέχρι και στις τριτοκοσμικές χώρες, όπως η ινδία, μεγάλες εταιρίες επενδύουν στην παραγωγή πολύ οικονομικών smartphones και σχεδόν όλοι καταλήγουν να έχουν ένα. Μπορεί να είναι θέμα καιρού να βρεθεί μια νέα τεχνολογία στα χέρια μας, μπορεί και όχι, το ερώτημα μου πόσο πραγματικά την χρειαζόμαστε αυτήν την τεχνολογία. Νέες τεχνολογίες που αφορούν την ιατρική περίθαλψη και νέα φάρμακα θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα εύκολα, κάτι που δύσκολα θα γίνει. Πολύ ωραίο θέμα ανοίξατε πάντως
  10. ΧαρίτωνΒασίλης

    Καθαρισμος κατοπτρου

    Χαίρετε, Θα επιχειρήσω αυτές τις μέρες να καθαρίσω για πρώτη φορά ένα Dobsonian 8' τηλεσκόπιο που έχουμε εδώ και 6-7 χρόνια. Είναι πολύ βρώμικο το πρωτεύον και θέλει εδώ και καιρό καθαρισμό. Διάβασα τα παραπάνω του θέματος αυτού και ένα πολύ ωραίο και αναλυτικό κείμενο με βήματα για τον καθαρισμό του πρωτεύοντος, του κ.Άρη Μυλωνά. Το κεντράρισμα του πρωτεύοντος είναι δύσκολη υπόθεση? Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο στην επανατοποθέτηση? Επίσης για το δευτερεύον, μάλλον πως δεν θα το αφαιρέσω, γιατί δεν έχω λέιζερ για κεντράρισμα και το βρίσκω λίγο ριψοκύνδινο. Έχω ένα υγρό για τους φακούς, το οποίο περιέεχει αλκοόλη. Κάνει αυτό αν ψεκάσω πάνω σε ένα καθαρό πανάκι και ελαφρώς περάσω πάνω απο το δευτερεύον? Ευχαριστώω
  11. Mε γεια !!! Πολυ ομορφο . Καλες παρατηρησεις
  12. Τα messier κοντα στον τοξοτη προσπαθησε
  13. Μακαρι ο μηχανικος να μπορουσε να κανει ερευνα πανω στη κοσμολογια....αλλα τι να κανουμε...δεν γινεται να τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης