Jump to content

ZaitseF

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της ZaitseF Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. ZaitseF

    3D-Okulare L-O-A eyepiece

    Μηπως εχει τυχει κανεις να δοκιμασει αυτο το προσοφθαλμιο?πως ακριβως δινει τρισδιαστατη απεικονιση? http://www.astroshop.de/3d-astronomy-3d-okulare-l-o-a-21mm-1-25-set/p,50273
  2. Προτιμώ Baader Hyperion zoom και Leica Zoom(17.8-8.9mm)
  3. ZaitseF

    ζητειται Dobsonian

    Δεκτά και τηλεσκόπια διαμέτρου 254mm!
  4. ZaitseF

    ζητειται Dobsonian

    Καλησπερα. θέλω να ειναι goto Η εστω intelliscope.
  5. ZaitseF

    Dob Orion vs Sw (αγορά)

    Από αυτά που έχω διαβάσει και δει ένα dobsonian φαίνεται πολύ πιο πρακτικό και εύκολο στο στήσιμο για κάποιον που ξεκινάει το χόμπι συν το ότι προτεραιότητα μου είναι να πάρω το μέγιστο που μπορεί να μου προσφέρει ένα τηλεσκόπιο σε αυτό το budget στο οπτικό κομμάτι. Η αστροφωτογράφιση φαίνεται πράγματι πολύ ελκυστική αλλά παράλληλα από tutorials που είδα είναι και δύσκολη και απαιτεί και εξοπλισμό αν θες ένα καλό αποτέλεσμα. Στην τελική μπαίνεις και βλέπεις τις φωτογραφίες του hubble (αστειολογώντας, μπορώ να φανταστώ την ικανοποίηση όταν απαθανατίζεις ο ίδιος έναν γαλαξία κ.ο.κ). Μιας και τα reviews από το εξωτερικό για το orion είναι αρκετά καλά μήπως να το προτιμήσω από το sw ?.Το goto υποθέτω θα είναι καλύτερο σε πλανητική παρατήρηση μιας και κάνει Tracking. Από την άλλη το Push to της orion δεν φαινεται πολύ αξιόπιστο μιας και αναφέρουν ότι τους στόχους τους βρίσκει στο περίπου. Η διαφορά από 12 σε 10 ίντσες θα φαίνεται παρα μόνο σε ιδανικές συνθήκες ?
  6. ZaitseF

    Dob Orion vs Sw (αγορά)

    Καλησπέρα σας! Ετοιμάζομαι να κάνω την πρώτη μου αγορά τηλεσκοπίου. Έχω μια σχετική εμπειρία στον νυχτερινό ουρανό μιας έχω κάνει παρατηρήσεις μέσα από διοπτρικό τηλεσκόπιο φίλου μου αρκετές φορές αλλά όχι πολλές γνώσεις. Επιπλέον για αρχή με ενδιαφέρει η παρατήρηση και όχι η αστροφωτογράφιση (έχω βέβαια στην κατοχή μου μια dslr nikon3100) αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι και εύκολη υπόθεση συν ότι θα πρέπει να δώσω πολλά λεφτά αν δεν θέλω να θυσιάσω κάτι από την παρατήρηση. Οσο αφορά την μετακίνηση του τηλεσκοπίου δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας και μένω στην Κέα και ο ουρανός είναι αρκετά σκοτεινός(δεν γνωρίζω αν επηρεάζεται από την φωτορύπανση της Αθήνας αλλά είναι συγκριτικά πολύ πιο σκοτεινός) .Για τον λόγο αυτό σκέπτομαι να πάω σε go-to Dobsonian από 10inch και πάνω. Έχω βάλει στο μάτι το Skywatcher Skyliner 10’’ flextube GO-TO (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4338_Skywatcher-Skyliner-250P-Synscan---10-inch-f-4-7-GoTo-Dobsonian-reflector.html) Ή Το Orion SkyQuest XT12i PUSH-TO (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1932_Orion-SkyQuest-XT12i-IntelliScope---12--f-5-Dobsonian-Telescope-with-Object-Locato.html ) Επιπλέον μιας και τα προσοφθάλμια που δίνουν φαντάζομαι είναι της πλάκας σκέφτομαι να πάρω το Baader Hyperion zoom με το ενσωματωμένο barlow (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p466_Baader-Hyperion-Mark-III-Zoom-8-24mm---68----1-25----2-.html) Η ερώτηση μου είναι ανάμεσα σε αυτά τα δύο, πιο να διαλέξω ή υπάρχουν και καλύτερες προτάσεις στην αγορά σε αυτά τα λεφτά με καλύτερα οπτικά? Επιπλέον το προσοφθάλμιο αξίζει τα λεφτά του η να πάω σε fixed focal length προσοφθάλμια? Χρειάζομαι collimator με το καλημέρα η μπορεί να περιμένει?Κάτι άλλο για αρχή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω την πολύτιμη βοήθεια σας.
  7. Ψαχνω dobsonian 300mm και πάνω με go-to ή push-to κατά προτίμηση truss(αν υπάρχει θα βόλευε)
  8. ZaitseF

    φουλ εξοπλισμος

    Καλησπέρα. Το τηλεσκόπιο έχει πουληθεί ή ειναι ακόμα διαθέσιμο?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης