Jump to content

SpirosRhodes

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της SpirosRhodes Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλημερα παιδια.Κι εγω δυστηχως ματαια περιμενα απο τις 03:00 εδω στην Ροδο αλλα ηττηθηκαμε απο τον καιρο.Τι να κανουμε , σε 18 χρονια να ζουμε με το καλο !
  2. Λοιπον τον χρησιμοποιησα χθες τον Hyperion 5mm , αν και ειχε παρα πολλη αερα , εμεινα ικανοποιημενος , ακριβως αυτο που περιμενα.Απλα καταλαβα και στην πραξη ποσο επηρεαζει ο αερας και η ατμοσφαιρα στις μεγαλυτερες μεγενθυσεις. Εδω και 2 εβδομαδες που αγορασα το τηλεσκοπιο , μονο μια μερα δεν ειχε καθολου αερα ( πριν 5 ημερες ) οπου ευχαριστηθηκα Κρονο ( δεν ειχε και σεληνη ) με το χωρισμα Cassini και 3 δορυφορους του.2 ωρες τον παρατηρουσα μεχρι που χαθηκε στον οριζοντα....Μακαρι να εχει τετοιες μερες καθε μερα αλλα δεν ξερω τι γινεται , εδω Ροδο καθε βραδυ αερα....
  3. Ναι κι εγω ετσι πιστευω , τον παραγγειλα , ενταξει 139 ευρω παλευονται.Για να δουμε.Προς το παρων δεν ξανασχολουμε με φακους , μονο παρατηρηση .Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.Τωρα μενει να εχει καλες ημερες.Καλη μου αρχη λοιπον !
  4. Διαβασα πολυ πραμα σημερα στο topic με τα προσοφθαλμια και νομιζω πως πανω κατω καταλαβα τι παιζει.Διαβασα σχεδον ολα τα θεματα που εθεσαν αυτοι που εχουν dob 8 . Aλλα ενω πλεον ξερω τι παιζει με τους φακους, ακομα δεν μπορω να καταληξω ποιον φακο να παρω ! Οποτε γραφω τι θελω και ελπιζω να καταληξω. θελω εναν φακο στα 5-6mm για πλανητικη παρατηρηση , κυριως Σεληνη.Να ειναι απο το πλανηταριο, να εχει τουλαχιστον οριακο ευρυ πεδιο και να κοστιζει εως 150 ευρω.Με βαση αυτα , εγω προσανατολιζομαι μεταξυ αυτων. http://www.planitario.gr/hyperion-5-mm-o-31-8mm.html http://www.planitario.gr/plossl-5mm-wa-o-31-8mm.html
  5. Προς το παρων ουτε που σκεφτομαι την φωτογραφηση.Το μονο που με ενδιαφερει τωρα ειναι η πλανητικη παρατηρηση στο μεγιστο που μπορω να παρω απο το τηλεσκοπιο μου.Ναι θα παρω και τον barlow x2 αλλα αυτος θα εινια διαθεσιμος μετα μεσα Σεμπτεμβριου μ ειπαν, οποτε αξιζει καποιος απο αυτους τους 6mm που ποσταρα ?
  6. Τι γνωμη εχετε για αυτους εδω για πλανητικη παρατηρηση κυριως ? http://www.planitario.gr/nlv-lanthanum-6mm-o31-8mm.html http://www.planitario.gr/prosofthalmio-slv-6mm-o31-8mm.html Ποια ειναι η διαφορα τους και αξιζει να παρω εναν απο τους 2 αντι για το barlow x2 ?
  7. Ναι καλο θα ηταν καποια στιγμη να το κανονιζαμε.
  8. Χθες εκανα την πρωτη μου δοκιμη. Οι στοχοι μου ηταν ο Κρονος και η Ανδρομεδα.Να πω οτι δεν εκανα ή κοιταξα για ευθυγραμμιση επειδη 1) δεν ξερω να κανω και 2 ) φοβαμαι μην κανω καμια βλακεια. Στην αρχη χρησιμοποιησα το 25mm.Πιστευα οτι λογω του πολυ αερα που ειχε στην ταρατσα+οτι ο Κρονος ηταν στην Δυση του δεν θα εβλεπα τιποτα αλλα ανα διαστηματα τον εβλεπα πεντακαθαρα ( το περισσοτερο διαστημα τρεμοπαιζε , φανταζομαι λογω του αερα? ) Οταν εβαλα το 10mm εκει ηταν ολα τα λεφτα.Γενικα εμεινα ικανοποιημενος απο την αποδοση και την σταθεροτητα του τηλεσκοπιου ακομα και των φακων.Φανταζομαι αν παρω καποιο πιο καλο φακο πως θα ειναι ! Την ανδρομεδα δυστηχως δεν καταφερα να την δω επειδη εκανε αντανακλαση το φως ενος προβολεα του γειτονα πανω στο προσοφθαλμιο.....Αλλα απο τον ερευνητη , ο οποιος ειναι ακριβεστατος στους στοχους του, την διεκρινα πολυ καλα ! Οποτε λογικα θα φενεται τελεια με το τηλεσκοπιο. Απο οτι καταλαβα και στην πραξη, εαν εχει αερα και φωτα δεν γινεται δουλεια.... Αν εξαιρεσω οτι στον χειρισμο πρεπει να ειμαι πολυ σταθερος , για πρωτο τηλεσκοπιο αξιζει στα 450 ευρω ! Αν και εχω 1 βαθμο αστιγματισμο στο αριστερο ματι , δεν ειχα κανενα προβλημα χωρις τα γυαλια. Τωρα, πρεπει να αποφασισω πιο φακο 6-8 mm να αγορασω και ειμαι κομπλε !
  9. Ο Televue Delos 6 είναι αυτό ακριβώς που θέλεις. Κοστίζει όμως τα διπλάσια από τα χρήματά σου. Οπότε οι φθηνές επιλογές, εκτός του Baader Genuine Ortho 6mm που δεν δουλεύει με γυαλιά) είναι διάφοροι πλανητικοί 60mm, o TV DeLite πιθανώς ο καλύτερος και οι Meade HD και Celestron X-Cel οικονομικοί. Μια εναλλακτική πολλαπλών ρόλων είναι και ο Explore Scientific 6.7mm. Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια.Δεν εχω προβλημα να δοσω 300 ευρα αρκει ομως αυτο το 6μμ να είναι ποιοτικό και διαχρονικό ώστε αν ποτέ αλλάξω από 8 σε πιο μεγάλο να μου μείνει.Τα γυαλιά δυστυχώς για μένα , βοηθάνε παρά πολύ.Δεν λέει την τιμή στο πλανητάριο.
  10. Καλησπέρα παιδιά.Τελικά ο barlow x2 δεν είναι διαθέσιμος. Αλλά εριξα λίγο διάβασμα στο topic με τα προσοφθάλμια και καταλαβα ότι για μεγαλύτερη μεγένθυση είναι καλύτερο να πάρω ένα καλό προσοφθάλμιο.Οπότε θέλω να μου προτείνεται ένα καλό προσοφθάλμιο για Σεληνη , Κρόνο και δια έως 150 ευρω , με νοιάζει πολύ ή ποιότητα .Οπότε έχω είδη 25 mm & 10mm που ειχε μαζί το τηλεσκόπιο άρα λέω ένα γύρω στα 6-7 .Επίσης , υπάρχουν ειδικά προσοφθάλμια που να είναι πιο βολικα στην χρήση με γυαλιά ? Περιμένω προτάσεις ! Ευχαριστώ.
  11. Μια πρώτη ερώτηση και απορία.Ο καλης ποιότητας barlow που λένε όλοι είναι αυτός ?http://www.planitario.gr/barlow-2x.html Επίσης , κατά την συναρμολόγηση επειδή δεν ήξερα την ήταν αυτά ( οι 3 βίδες μπροστά στον σωληνα που λογικά ρυθμίζουν τους 3 αιώνες ) τις εσφιξα .Έκανα καμία βλακεία ? Χαλασε καμια ευθυγράμμιση ? ....
  12. Μένω λίγο έξω απ την πόλη , έχω και δάσος στην περιοχή μου νομιζω είμαι καλά.Πρέπει οπως δηποτε να δεις από το 12αρι , εγώ έχω πάει 4 φορές μόνο γιαυτό ! Μάλιστα , ώστε ημαστε αρκετοί από Ρόδο .
  13. Γεια σας.Με λενε Σπυρο , ειμαι 24 χρονων και μενω στην Ροδο.Όπως λέει ο τίτλος , είμαι καινούργιος στο φόρουμ αλλά το site αυτό το γνωρίζω από το 2012 που ήταν και ή χρόνια που ξεκίνησα να ασχολουμε εντελώς ερασιτεχνικα με την αστρονομία.Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου , παντα μου προκαλουσαν εντυπωση τα ντοκιμαντερ που αφορουσαν τον Συμπαν , οι εικονες απο πλανητες και γαλαξιες, ενιωθα έναν ενθουσιασμό και ταυτόχρονα ένα δέος και τρόμο για το ποσό μικροί είμαστε.Ή πρώτη μου αγορά εξοπλισμού ηταν ένα σετ κυάλια με 2 βιβλία ( ένα για την σεληνη και ένα για το Σύμπαν, ήταν σετ με ένα τριποδα ) και το nightwatch.Εχω καταφερει να δω απο την ταρατσα εκτός από την Σεληνη, τους Δια ,Κρονο Αφροδιτη , Πλειαδες και την Ανδρομεδα( ακομα θυμαμαι οταν μετα απο πολυ ψαξιμο εμφανίστηκε μια γκρι μουτζουρα στα κυαλια , η ανδρομεδα , ειμουν και μονος στην ταρατσα , μου ειχε σηκωθει η τριχα ! ) Πρόσφατα αγορασα τελικά ένα Dobson 8" της skywatcher.Τέλος , να πω(δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ή πολύ πιθανόν να είναι και μέλος του φόρουμ ο κύριος που το έχει ) ότι εδώ στην Ρόδο ένας ερασιτέχνης αστρονόμος έφτιαξε εδώ κι λίγα χρόνια έναν καταπληκτικό χώρο , ένα Astronomy Cafe " Ίππαρχος' όπως ονομάζεται και με επαγγελματικών προδιαγραφών εξοπλισμό και ξενάγηση πινεις τον καφέ σου και βλέπεις τα αστρα. Όταν πήγα πρώτη φορά και είδα την Σεληνη και τον Κρόνο από τα τηλεσκόπια του , μια φορά ήταν αρκετή για να με κάνει να αγοράσω το τηλεσκόπιο.Καλώς σας βρήκα λοιπόν και εύχομαι να μου λυθούν όλες οι απορίες που έχω σχετικά με το τηλεσκόπιο , την ευθυγράμμιση κι τ σχετικά.Συγγνώμη αν κουρασα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης