Jump to content

darkome

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της darkome Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σχετικά με την στήριξη του τηλεσκοπίου ,... είναι στιβαρή σε σχέση με το μέγεθός του και καμία σχέση με φτηνά τρίποδα που συνοδεύουν φθηνά διοπτρικά. Έτσι όπως είναι, το στήνεις σε ένα σταθερό επίπεδο ( τραπέζι, πάγκο ) και στοχεύεις τον ουρανό . Εγώ για βάση του χρησιμοποιώ ένα σκαμπό που είναι σταθερό , κάθομαι σε ένα άλλο και παρατηρώ . (Plug and play ή όπως λένε οι μοντελιστές RTF - Ready to Fly ! ) Σχετικά με τα προσοφθάλμια... αν δείς στο σχετικό θέμα του φόρουμ , υπάρχει μεγάλη ποικιλία και γκάμα τιμών που φυσικά αντανακλούν όχι μόνο την ποιότητα κατασκευής τους αλλά και το οπττικό αποτέλεσμα που δίνουν στον παρατηρητή. Το τηλεσκόπιο από την μάνα του έχει το 20-αρι και το 10-αρι. Προφανώς αν πάρεις ένα super Plossl 20-αρι ή 10-αρι η ποιότητα της εικόνας θα ενισχυθεί.... όμως αν μιλάς για προσοφθάλμιους που σε τιμή υπερβαίνουν την τιμή του οπτικού σου σωλήνα και της στήριξης, καλύτερα να πάς σε τηλεσκόπια μεγαλύτερου προϋπολογισμού και μεγέθους ( π.χ ένα 8-αρι Ντομπ) Τα συγκεκριμένα προσοθφάλμια είναι ικανοποιητικά για να δείς πολλούς στόχους ( Δίας, Κρόνος, ανοικτά σμήνη , κάποια μεγάλα σφαιρωτά...και με το 10-αρι φέτος είδα - εκτος Αθήνας- τον γαλαξία της Ανδρομέδας) Προσωπικά , το αποτέλεσμα που μου προσέφεραν δεν με απαγοήτευσε ή απέτρεψε από την παρατήρηση , αλλά αντίθετα με κάνει να θέλω να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου Όσο για το γεγονός του ότι είσαι Θεσ/νικη , σου στέλνω ΠΜ. Ok περιμένω
  2. το πρόβλημα ειναι οτι εγω είμαι Θεσσαλονίκη οποτε δεν θα μπορέσω να το δω απο κοντά φίλε μου......είναι ομως στις προδιαγραφές που ζητάω (συμφωνά με τα λεγόμενα του εμπειρότερου ecuador) και στο μπάτζετ που διαθέτω......αν μπορέσουμε να βρούμε κάποια λυση για την απόσταση τότε είναι μια πολύ καλη λύση.....και απο οτι κατάλαβα απο τα λεγόμενα σας δεν χρειάζεται και βάση τρίποδα άμεσα το συγκεκριμένο........αυτό που ειπε ο φίλος giorgosgr σχετικά με το οτι το Orion θέλει ακριβούς προσοφθάλμιους για αν αποδώσει καθότι είναι f/4 ισχύει και είναι κάτι που θα με επιβαρύνει στο μελλον?
  3. στο ίδιο site έχει και αυτά τα 2 στα ίδια λεφτά με το travel scope 70 http://www.planitario.gr/powerseeker-60az.html http://www.planitario.gr/60-700-az2-1936.html
  4. επειδη με ενδιαφέρει να είναι εύκολο στην μεταφορά λες να αρκεστώ στο http://www.planitario.gr/travel-scope-70.html προς το παρών????η πιστεύεις ότι είναι τσάμπα λεφτά και καλύτερα να παω σε κάτι ποιο καλό οπως http://www.firstlightoptics.com/beginner-telescopes/skywatcher-heritage-100p-tabletop-dobsonian.html που πρότεινες η http://www.planitario.gr/70-700-az2.html η ακόμη και αυτό Skywatcher Explorer 130 (EQ-2) αλλά μετά ανεβαίνουμε πολύ στο μπάτζετ?Έχουμε και τα capital control και δεν ξέρω τι παίζει με αγορές από εξωτερικό γιαυτό και λέω το αποφύγω προς το παρών........απο τις αγγελίες του site υπάρχει κάτι που πιστεύεις ότι με καλύπτει? και παλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
  5. Καλησπέρα και καλός σας βρήκα Είμαι και εγώ νέος στο άθλημα (ο γιος μου βασικά που είναι 10) και ψάχνω να του πάρω το πρώτο του τηλεσκόπιο. με μια πρώτη ανάγνωση στο φόρουμ οίδα αυτά τα 2 http://www.planitario.gr/dobsonian-firstscope-76.html http://www.planitario.gr/travel-scope-70.html Το μπατζετ όπως καταλαβαίνετε δεν πάει πάνω απο 100-150 ευρω οπότε θα ήθελα την άποψη σας η κάποια άλλη πρόταση είτε σε καινούργιου είτε σε μεταχειρισμένο γιατί είδα οτι υπάρχουν αρκετά στις αγγελίες του site. σας ευχαριστώ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης