Jump to content

nickthegreek13_7

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3165
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της nickthegreek13_7 Επιτεύγματα

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Κρίμας, πραγματικά κρίμας. Ο Βασίλης ήταν πολύ θερμός και υποστηρικτικός άνθρωπος ο οποίος μετέδιδε γενναιόδωρα τις όποιες εμπειρίες και γνώσεις διέθετε. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρεία να συναναστραφώ μαζί του, έστω και ανώνυμα. Σίγουρα η απουσία του απο το forum τα τελευτέα χρόνια ήταν αισθητή. Τώρα πλέον, ο κόσμος της επιστήμης και της φιλοσοφίας είναι φτωχότερος. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.
  2. nickthegreek13_7

    A Logo-Story

    Καλωσόρισες, Τάσο (είμαστε και συνάδελφοι στο χώρο). Σαν πρώτη εντύπωση, το υπάρχον λογότυπο δεν σου αφήνει την αίσθηση μιας αστρονομικής κοινότητας, τόσο απο μεριά γραμματοσείρας (Cartoon ?) όσο και σχεδιασμού. Από την άλλη όμως, έχει καθιερωθεί τόσα χρόνια και επειδή αναγνωρίζεται πλέον απο τους περισσότερους, αυτό απο μόνο του κάνει την οπτική του ταυτότητα πολύ επιτυχημένη. Θα συμφωνήσω λοιπόν πως το καλύτερο που μπορεί να γίνει, είναι μια ελαφριά παραλλαγή του υπάρχοντος λογοτύπου σε κάτι που να ακολουθεί τα σημερινά σχεδιαστικά πρότυπα, δίνοντας επίσης ένα πιο κατάλληλο μήνυμα ως προς το τι αντιπροσωπεύει. Όλα αυτά βέβαια, χωρίς να χαθεί η αναγνωρισιμότητα του σήματος. Γενικώς από τις δικές σου προσπάθειες, συμπαθώ το δεύτερο από την τρίτη σειρά. Τώρα το ερώτημα που θέτεις για το αν ένα καινούργιο λογότυπο θα είχε περισσότερη απήχηση, θα έλεγα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέσο διάδοσης του. Στις μηχανές αναζήτησης, το Forum του Astrovox βγαίνει έτσι και αλλιώς πολύ ψηλά. Οπότε τουλάχιστον online, δεν νομίζω πως θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά. Έξω ίσως επιφέρει ένα πιο καλό αποτέλεσμα.
  3. nickthegreek13_7

    Λογότυπο ASTROVOX

    Όπως είπε ο Άγγελος, το λογότυπο θα πρέπει να είναι διανυσματικό για να μπορεί να εκτυπώνεται χωρίς θέμα σε οποιοδήποτε μέγεθος. Η ανακατασκευή του μπορεί να γίνει εύκολα με ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα (π.χ Illustrator, Corel Draw κτλ).
  4. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Αστροβοξίτες με υγεία, χαρά και κυρίως υπομονή για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!
  5. Μ'αρέσει να βλέπω γνωστές και μη φυσιογνωμίες στις φώτο. Ήθελα και εγώ να παρευρεθώ στο συνέδριο, αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου δεν με άφησαν. Ελπίζω με τους περισσότερους φίλους να τα πούμε σύντομα.
  6. Αντώνη, θέλω και δημόσια να σε ευχαριστήσω για όλες τις απίστευτες νύχτες που μας προσέφερες. Το μεράκι που έχεις για αυτό που κάνεις είναι πραγματικά αξιαίπενο και παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνει το τι μπορεί να καταφέρνει κάνεις αν αγαπάει κάτι στο βαθμό που οι καθημερινές δυσκολίες της ζωής δεν μπορούν να του σταθούν εμπόδιο. Το Greekastronomy το έχω bookmarked εδώ και καιρό, και θα μου πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσω στην απουσία του. Όπως και να'χεί όμως, σου εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη σε ότι και να κάνεις.
  7. Μιά από τα ίδια. Είναι για πολλές ξυλιές όμως αν συνεχίσει έτσι, γιατί τουλάχιστον εδώ οι τελευταίες μέρες ήταν εντελώς καθαρές. Και από τι βλέπω όλη η Ελλάδα πάει για ψιλομαύρο χάλι.
  8. nickthegreek13_7

    M8 - M20 Wide

    Γειά σου, Γιάννη, ελπίζω να περνάς καλά. Ακόμα έχω το ED (στη πλάτη του είχα τη Canon), απλά για οδήγηση περιμένω πρώτα την HEQ 5 Pro. Αυτή τη στιγμή όμως έχω άλλες οικονομικές προτεραιότητες. Χρόνο αν θέλουμε πραγματικά, βρίσκουμε
  9. Όλοι "χακεράδες" είμαστε την σήμερον ημέραν Όσο για ελεύθερο Photoshop, μην αγνοούμε άλλο τον ελέφαντα στο δωμάτιο
  10. nickthegreek13_7

    M8 - M20 Wide

    Ξεχασμένη προσπάθεια απο τον Αύγουστο... Canon EOS 1000D (Unmoded) Sigma Apo DG 70-300 (f/5.6 300mm) EQ 5 Unguided 10 X 180 sec ISO 1600 (DeepSkyStacker) Edit: Photoshop & StarSpikes Pro
  11. Καλωσόρισες στο Forum. Το Μάγναστρο που ψάχνεις είναι ο SGR 1900+14 στον αστερισμό του Αετού. Είναι όντως τρομερά θηρία. Τον Δεκέμβριο του 2004, μια εκτίναξη στην επιφάνεια του SGR 1806-20 (ενός άλλου Μάγναστρου στον αστερισμό του Τοξότη), επηρέασε την ατμόσφαιρα της Γης απο απόσταση 50.000 ετών φωτός! Πηγή: Wikipedia
  12. Ναι, για να πάρουν και το αρχιούφο (αυτόν) μαζί τους και να φύγουν σε γαλαξίες μακρινούς...
  13. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το είχαν κάνει δώρο σε μια αστροσυνάντηση της Α.Ο.Φ.Π.Κ. Θα συμφωνήσω στο οτι είναι αρκετά εξυπηρετικό, αν και δεν θα το χαρακτήριζα για σχήμα τσέπης λόγω πάχους κυρίως. Το περιοχόμενο του απευθύνεται (αλλά δεν περιορίζεται) κυρίως στους νέους. Οι φωτογραφίες μέσα δεν είναι και τις καλύτερης ποιότητας, αλλά οι χάρτες που διαθέτει μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι. Κοντολογίς, είναι ένα πολύ καλό βιβλιαράκι για να κουβαλάς μαζί σου, και σίγουρα τα καλύτερα 9 € που μπορείς να δώσεις στο ξεκίνημα της ενασχόλησης σου με την αστρονομία. Έχει και πιασάρικο τίτλο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης