Jump to content

Nova

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    130
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Nova

  • Γενέθλια 05/27/1980

του/της Nova Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου. Μιλούσα κυρίως για τους χάρτες στην ιστοσελίδα σου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά σου και νομίζω ότι με μια καλή εκτύπωση (μήπως και offset;) θα ήταν όχι μονο χρηστικοί αλλά και διακοσμητικοί χάρτες και ημερολόγια. Αν υπήρχε και μια έκδοση "εκστρατείας" που θα τύπωνα στον ταλαίπωρο δικό μου εκτυπωτή θα το ευχαριστιόμουν διπλά Π.χ. Το μαύρο φόντο ίσως να μπορούσε να λείπει σε αυτή την έκδοση, όπως είπες. Σ'ευχαριστώ. Δημήτρης
  2. Πολύ μερακλήδικη δουλειά. Μια μικρή μόνο επισήμανση/πρόταση. Γίνεται να υπάρξει και μια πιο printer-friendly έκδοση για τους χάρτες; Ευχαριστώ πολύ.
  3. Σχεδόν ανίδεος από αστροφωτογραφία, εδώ. Στη deep sky οπτική παρατηρηση τα χρώματα είναι ανύπαρκτα (εκτός από το ασπρο και το μαύρο -χρώματα κι αυτά ) Αναρωτιέμαι λοιπόν. Τα χρώματα που βλέπουμε σε αστροφωτογραφίες είναι "καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις" ή τα πραγματικά χρώματα που έχουν τα νέφη,γαλαξίες κτλ.
  4. Nova

    Ζημιές!!!!

    Δε γνωρίζω πολλά από αυτό το τηλεσκόπιο αλλά υποθέτω ότι οι σημειωμένες με κόκκινο βίδες είναι (οι 2 από τις 3-4; ) που κρατάνε το καπάκι, που περιέχει το πρωτεύον, στη θέση του. Μετά θέλω να ρωτήσω εάν το πρόβλημα υπάρχει περίπτωση να υπήρχε "εκ γενετής" και απλά να έγινε αντιληπτό τώρα. Θεωρώντας εντελώς αυθαίρετα ότι η απάντηση στα προηγούμενα ερώτηματα είναι "ναι", λέω μήπως οι τρύπες για τις βίδες δεν είναι στις απόλυτα ίδιες θέσεις με το καπάκι και σφίγγοντάς τις παραμορφώνεται ο σωλήνας. Το "βούλιαγμα" του σωλήνα στην αριστερή βίδα με κάνει να υποψιάζομαι κάτι τέτοιο. Εάν δε, το καπάκι είναι μεταλλικό τότε υποψιάζομαι κι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με τον kookoo_gr. Κι εγώ θα έβγαζα το πρωτεύον για να δω τι γίνεται. Και κάτι άλλο. Βλέπω μια μαύρη "βρώμα" στο χείλος του σωλήνα. Είναι αντανάκλαση, μπογιά από το καπάκι η υπόλειμα καποιου είδους κόλλας; Τέλος, όσον αφορά την αθάνατη ελληνίδα μάνα, η κλασσική απειλή της δικιάς μου, πριν αρκετά χρόνια, για να μεζέψω παιχνίδια από το πάτωμα, ήταν: "Μαζεψέ τα γιατί θα στα πατήσω και θα κλαις"
  5. Nova

    SPC900nc και Ubuntu 12.04 -HELP-

    Δεν ξέρω αν λύνει το πρόβλημα αλλά δείτε εδώ για την ενεργοποίηση των usb στο virtualbox
  6. Win Xp 32 bit για παλιά μηχανήματα και Win 7 64 bit για πιο καινούργια και εγώ, διότι πολύ φοβάμαι ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς είναι φτιαγμένες γι αυτά. Από την άλλη, εάν έχεις χρόνο και όρεξη να μάθεις τη διαφορετική νοοτροπία του Linux, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν distro (διανομές) και εφαρμογές, ως πίτ οπλέιστον δωρεάν, για όλα τα γούστα και μηχανήματα. Μια ματιά εδώ θα σε πείσει. Λίγο-πολύ αυτά που λέει ο minaskar και ο Μανούσος, με μια επιφύλαξη για τα ubuntu (και γιατί όχι Linux Mint αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Ρίξε μια ματιά στο Virtualbox . Εαν έχεις ένα σύστημα μετρία δυνατό, μπορείς να εγκαταστήσεις έναν "υπολογιστή" μέσα στον υπολογιστή σου, πχ να τρέχεις linux-άλλη έκδοση win-Mac OS σε ένα παράθυρο μέσα στα win. Πεδίο δοκιμών, χωρίς καμία επίπτωση! Που ξέρεις, μπορεί κάποτε να τρέχεις win σε ένα παράθυρο, μέσα στα linux....
  7. Αντίθετα με τους προλαλήσαντες, το κολλητήρι που "μου κλήρωσε" από το Lidl είναι αξιοπρεπές και μάλιστα έχω κάνει κάποιες δύσκολες κολλήσεις (κοσμήματα-χοντρό ατσαλόσυρμα) και χωρίς σολντερίνη. Φυσικά ποτέ δε θα γίνει ένα antex ή ένα weller, αλλά κοστίζει όσο μια μύτη τους. Έτσι, για τη χρήση που του κάνω -αραιά και που- νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του, αν φυσικά σας "κληρώσει" κι εσάς...
  8. Nova

    Λογότυπο ASTROVOX

    Ορίστε και ένα διανυσματικό (.svg), από το λογότυπο της σελίδας και Online Vectormagiclogo_phpBB.rar
  9. Άλλος ένας ευτυχής γονιός τριών zenith (E, TTL και 122). Αν βρείτε και κανά καλό φακό της (παλιάς) pentax - με μοντούρα Μ42- θα είστε οι καλύτεροι του χωριού! Και μια άχρηστη πληροφορία για τις Zenith. Τα 2 τελευταία ψηφία του σηριακού αριθμού στο σώμα της μηχανής αντιστοιχούν στο έτος κατασκευής του.
  10. Nova

    Επιπεδόσφαιρα

    Ρίξε και μια ματιά εδώ http://nio.astronomy.cz/om/ Είναι ένα προγραμματάκι όπου εκτυπώνεις το δικό σου "custom" επιπεδόσφαιρο και το συναρμολογείς. Άλλη μια σελίδα αξιόλογη είναι η http://www.geocities.jp/toshimi_taki/index.htm όπου στο αντιστοιχο κεφάλαιο (double sided planisphere) έχει κάτι αναλογο, ίσως και λίγο καλύτερο από το προηγούμενο. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα δύο θα σε καλύψουν όσο κάθε "αγοραστό" εππεδόσφαιρο αφού είναι ανέξοδα και, ως ένα επίπεδο, επεκτάσιμα, αφού μπορείς να σημειώνεις πάνω στο επιπεδόσφαιρο επιπλέον στοιχεία (όσο το επιτρέπουν οι διαστάσεις του...)
  11. Dark star crashes, pouring its light into ashes. Reason tatters, the forces tear loose from the axis. Searchlight casting for faults in the clouds of delusion. Shall we go, you and I while we can Through the transitive nightfall of diamonds? Mirror shatters in formless reflections of matter. Glass hand dissolving to ice petal flowers revolving. Lady in velvet recedes in the nights of good-bye. Shall we go, you and I while we can Through the transitive nightfall of diamonds? Ακολουθώ το "φορμάτ" του κυρίου Κοκκώλη αν και οι στοίχοι παίζουν τον μικρότερο ρόλο σε αυτό το κομμάτι...
  12. Nova

    Φακοί Κεφαλής LED

    Ερώτηση προς γνώστες: Τα LED ντιμάρονται;
  13. Nova

    Nova U Σκορπιού

    Συγνώμη για τα άσχετο του ποστ, αλλά μήπως γνωρίζει κάποιος με ποιο πρόγραμμα έχουν γίνει αυτοί οι χάρτες?
  14. Nova

    kstars - Μίνι αφιέρωμα.

    Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κάποιος, άμεσα και αποκλειστικά, σε αυτό το αξιολογότατο πρόγραμμα (ισάξιο του Cartes-με καλύτερα γραφικά, χειρισμό- και σαφώς ανώτερο του Stellarium, κατά την άποψή μου), οπότε αποφάσισα να κάνω μια μίνι παρουσίαση. μεταφράζοντας (αρκετά ελεύθερα) από το site "Το kstars είναι ένα ηλεκτονικό πλανητάριο για γραφικό περιβάλλον KDE (Linux)*. Παρέχει μια ακριβή προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού, από οποιαδήποτε τοποθεσία στη Γη, για οποιαδήποτε ημερομηνία και ώρα. Η προσομοίωση περιλαμβάνει έως 100 εκατομμύρια άστρα, 13.000 deep sky αντικείμενα, τους πλανήτες, τη Σεληνη, τον Ήλιο και χιλιάδες κομήτες και αστεροειδείς. Παρέχονται - Κατάλογοι Ο βασικός κατάλογος από άστρα έως (φαινόμενου) μεγέθους 8 Επιπροσθετοι κατάλογοι 100 εκατομμυρίων άστρων έως μεγέθους 16 Κατάλογοι που κατεβάζονται με εικόνες Messier αντικειμένων, πλανητικών νεφελωμάτων Abell. - Εργαλεία εύρεσης πληροφοριών από online βάσεις δεδομένων. - Έλεγχο για ένα ευρύ φάσμα οργάνων. ... - Για τον ερασιτέχνη αστρονόμο: Εργαλεία για τη δημιουργία λίστας παρατηρήσεων. Υπολογισμός και οπτικοποίηση πεδίου οράσεως (FOV) Αστρονομικό ημερολόγιο What's up tonight εργαλείο Λήψη καμπύλων φωτεινότητας AAVSO για τους μεταβλητούς αστέρες. κ.α. *Για όσους διάβασαν "Linux" πιο πάνω και ξύνισε λίγο το πρόσωπό τους, θέλω να ενημερώσω ότι το γραφικό περβάλλον KDE υπάρχει (σε πειραματικό στάδιο) και για Windows. Πληροφορίες εδώ Ξάχασα να πω ότι πρόκειται για ΕΛ/ΛΑΚ (open source) και δωρεάν πρόγραμμα. Όσοι έχετε διαθεση για πειραματισμό, μην απογοητευτείτε από την μέτρια μετάφρασή μου και...πειραματιστείτε.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης