Jump to content

nikos_f3n

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    231
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με nikos_f3n

  • Γενέθλια 10/27/1984

του/της nikos_f3n Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Εχθες εστησα στην Δραμα σε περιοχη στο βουνο 10χλμ μακρια απο την πολη το 10ιντσο. Ο κομητης ειναι ανετα ορατος ακομα και με γυμνο ματι. Φυσικα μεσα απο το τηλεσκοπιο ειναι ξεκαθαρος και ο πυρηνας. Σημερα θα αποπειραθω φωτογραφιση με μια sony rx10 supercompact.
  2. Και μερικες απο φωτογραφιση. Οι φωτογραφιες ειναι 1 καρε εκτος απο την ανδρομεδα που ειναι 10 στακαρισμενες. Ο διας απο webcam logitech των 15ευρω. 900 frames video. η δουλεια ειναι προχειρη φυσικα..
  3. Πωλουνται τα εξης Βαση Heq5 pro syscan GO TO με ολα τα καλωδια για συνδεση με laptop(EQDIR Adaptor, σειριακα, usb.) Εχει και καλωδιο αυτοκινητου. Χειριστηριο Synscan με τα χρυσα γραμματα. Η βαση εχει δεχθει μεγαλυτερη μπαρα για να σηκωσει 10ιντσα τηλεσκοπια με 2 πενταρια αντιβαρα. Επισης εχει γινει η μετατροπη του ρευματος σε καλωδιο RCA ετσι ωστε να μη κοβεται ποτε το ρευμα. Εχει σημαδια κανονικης χρησης. Αριστη λειτουργια. Τιμη Heq5 400 ευρω. Σωληνας celestron C10n ευθυγραμμισμενος. Εχω φτιαξει δακτυλιους περιστροφης(Wilcox Rotating Rings) για να περιστρεφεται ο σωληνας σε ισημερινη πανω χωρις να χανει την ισορροπια του. Εχει και και δευτερο ξυλινο dovtail απο πανω για καλυτερη σταθεροτητα. Τιμη 300 ευρω. Προσοφθαλμιο Tele Vue 15mm Plossl Eyepiece - 1.25" 80ευρω. Αριστη κατασταση Προσοφθαλμιο vixen nlv 6 mm 60ευρω. Αριστη κατασταση φακου, εξωτερικα λιγο φθαρμενο. Barlow 2X Celestron Ultima Barlow 80ευρω. Αριστη κατασταση. Τα πραγματα βρισκονται στην Δραμα. Υπαρχουν ολα τα χαρτια τους και χαρτες messier, αστερισμων κτλ. Δεκτος ελεγχος και πωληση χερι χερι. Σε περιπτωση αποστολης τα μεταφορικα ειναι του αγοραστη. Οποιος ενδιαφερεται ας στειλει PM. Ευχαριστω, Νικος.
  4. nikos_f3n

    Βαθύς ουρανός

    Το καλυτερο τηλεσκοπιο για βαθυ ουρανο ειναι το ΒΟΥΝΟ. Πιστεψε με και γω πηρα το 10ιντσο dob για βαθυ ουρανο. Στο βουνο ειναι φανταστικο, απιστευτο, δηλαδη για 1 η 2 φορες τον χρονο βαρια αν εχεις και οικογενεια. Για το μπαλκονι της πολης ειναι η ποιο κακη αγορα που εκανα, αφου δε βλεπεις (καλα) και τπτ περα ενως οριωνα και κανα 2 σμηνων. Σκεφτομαι να παρω κανα 6αρι η 8αρι κατοδιοπτρικο που ειναι μικροτερο αφου ετσι κι αλλιως στο μπαλκονι δε χωραμε heq5 και 10ιντσο c-10n. Το 10αρι μονο για φωτογραφιση αν το κρατησω και δεν εχω καμερα ακομα, δε ξερω αν αξιζει τον κοπο να παρω. Με αλλα λογια αν εχεις πολυ σκοτεινο ουρανο ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ. Αν εισαι σε πολη η ακομα και μεσα σε χωριο δυσκολα τα πραγματα.
  5. Ενταξει επαθα πλακα, φοβερη δουλεια, χανεσαι !!! Μια κλιμακα για το ποσο μικροι ειμαστε!!
  6. Ηταν ο πρωτος κομητης που παρακολουθησα live απο το soho και μπορω να πω οτι ηταν φανταστικη εμπειρια ακομα και ας εξελιχθηκε ασχημα. Η ολη εμπειρια ηταν τελεια... Που να γινονταν και αυτο που επρεπε για να εχουμε τον πραγματικο ison που περιμεναμε!
  7. Πολυ ωρα εχει να ανανεωσει το lasco.. Παντως αυτο που φαινεται ειναι πολυ καλο και σε καθε frame μεγαλωνει και αυξανει φωτεινοτητα... Γιατι δεν εχουμε επισημη ενημερωση απο nasa ομως.
  8. Ναι, σιγουρα κατι απο τον ISON υπαρχει!!! Να δουμε τωρα ποσο ζωη εχει αυτο το κομματι και αν αντεξει να ξεφυγει απο την βαρυτητα του ηλιου χωρις να καταστραφει.. Αν ομως επιβιωσει και εχει ενα στοιχειωδες μεγεθος, τοτε ετοιμαστε τηλεσκοπια....
  9. Ο κομητης δε φαινεται σε κανενα τηλεσκοπιο. Ειχε μια μικρη εκλαμψη και μετα αρχισε να εξασθενει... Κατα 90% διαλυθηκε.
  10. http://helioviewer.org/?date=2013-11-27T22:09:22.500Z&imageScale=77.454108&centerX=-54.459919687500005&centerY=38.727054&imageLayers=%5BSOHO,LASCO,C3,white-light,3,100%5D,%5BSOHO,LASCO,C2,white-light,2,100%5D,%5BSDO,AIA,AIA,193,1,100%5D&eventLayers=&eventLabels=true
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης