Jump to content

Tsaprazi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1299
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Tsaprazi

  • Γενέθλια 10/16/1996

του/της Tsaprazi Επιτεύγματα

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα σε όλους! Ήμουν περίπου 15' σε σκοτεινό χώρο, οπότε τα μάτια μου είχαν σίγουρα προσαρμοστεί. Νομίζω το μυστήριο λύθηκε: Οι κόκκινες κουκίδες ήταν αεροπλάνο. Η κυανόλευκη λάμψη ήταν Περσείδης που κάηκε. Και τα δύο φαινόμενα στην ευθεία παρατήρησής μου. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  2. Και οι δύο λάμψεις έμοιαζαν με flash σε αργή κίνηση. Δηλαδή εμφανίστηκαν σαν αργές εκρήξεις, ιδιαίτερα φωτεινές, που εκτονώθηκαν προς τα έξω και μετά συσπειρώθηκαν ακτινικά προς το κέντρο του φαινομένου. Δε νομίζω να ήταν Περσείδες που κάηκαν, διότι οι εκλάμψεις έμειναν στάσιμες. Κινδυνεύοντας να κάνω λάθος, μη γνωρίζοντας τα σχετικά φαινόμενα μεγέθη, θα μπορούσε να είναι κάποιο κατακλυσμικό φαινόμενο τύπου καινοφανούς ή κάτι τέτοιο; Βέβαια, έψαξα τους πιο πρόσφατους nova και δεν βρήκα κάτι και αν δεν απατώμαι, ένας nova παραμένει στον ουρανό. Ιδέες; Υ.Γ.: Το φαινόμενο παρατηρήθηκε γύρω στις 00:25
  3. Καλησπέρα σε όλους. Είδα πριν από λίγα λεπτά δύο λάμψεις στον ουρανό. Μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι ήταν ή να επιβεβαιώσει ότι όντως ήταν κάποιο φαινόμενο και όχι πχ. κάποιο αεροπλάνο; Οι λάμψεις ήταν δύο, αυτές που παρουσιάζονται στην εικόνα. Η εξ αριστερών εμφανίστηκε 2 φορές. Η αριστερή που εμφανίστηκε δύο φορές είχε χρώμα ερυθρό και φαινόμενη διάμετρο περίπου ίδια με αυτή του Alcor, ίσως και λίγο μικρότερο. Το φαινόμενο μέγεθός τους ήταν μικρότερο από αυτό της Αφροδίτης (πιο φωτεινό, προς αποφυγήν σύγχυσης). Η εκ δεξιών λάμψη ήταν κυανόλευκη, πολύ μεγαλύτερη του Mizar και η φωτεινότητά της ίσως ήταν γύρω στα -12 mag. Επισημαίνω ότι οι λάμψεις αυτές ήταν στιγμιαίες και ΔΕΝ μετακινήθηκαν.
  4. Tsaprazi

    Τηλεσκοπικός γρίφος

    Είναι οκ, αυτά που αναφέρατε. Το πρόβλημα παραμένει.
  5. Tsaprazi

    Τηλεσκοπικός γρίφος

    Ναι, celestron σε αλταζιμουθιακή, αν είχατε αυτό κατά νου.
  6. Tsaprazi

    Τηλεσκοπικός γρίφος

    Τα έχω κάνει αυτά. Δεν είχε αποτέλεσμα.
  7. Tsaprazi

    Τηλεσκοπικός γρίφος

    Καλησπέρα, Έχω ένα ανεξήγητο πρόβλημα μετά το εγχείρημα της πρώτης επανασύνδεσής μου με το 4,5" Νευτώνειό μου μετά από αρκετά χρόνια. Δεν βλέπω τίποτα. Καπάκι ανοιχτό, πρωτεύων και δευτερεύων σαν καινούριοι. Τα ιδιαίτερα φωτεινά αντικείμενα δε φαίνονται παρά σα θολές σκιές (πχ. λάμπα δρόμου), πολύ χαμηλότερης φωτεινότητας από ότι τα έδειχνε παλαιότερα. Πόσο μάλλον ο ουρανός. Έχω σκανάρει το μισό ουράνιο θόλο και δεν φαίνεται απολύτως τίποτα. Πώς εξηγείται; Ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα, Πωλούνται δύο τηλεσκόπια, μεταχειρισμένα. Το ένα είναι νευτώνειο κατοπτρικό σε ισημερινή 8" και το άλλο νευτώνειο σε αλταζιμουθιακή με στήριξη GoTo Celestron 4,5". Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει πμ.
  9. Tsaprazi

    Μ57 - The Ring Nebula (lhargb)

    Όμορφο πεδίο και εκπληκτική χρωματική απόδοση. Έχεις πιάσει επίσης 2 γαλαξιάκια και έναν πιο μεγάλο απ' ό,τι βλέπω. Τι είναι αυτό το σημάδι τέρμα πάνω δεξιά στη γωνία;
  10. Tsaprazi

    Λογότυπο ASTROVOX

    Εάν κάνετε δεξί κλικ στο λογότυπο του site μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Αν από άποψη ανάλυσης δε βολεύει, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες αναλογίες και να παίξετε με την ευκρίνεια και την αντίθεση. Το λέω, γιατί έτσι θα έχει τη δική του, αρχική γραμματοσειρά.
  11. Εντυπωσιακό και άψογα συγχρονισμένο με το μουσικό υπόβαθρο! Συγχαρητήρια για τον κόπο, το χρόνο, αλλά και το αποτέλεσμα!
  12. Η σύνθεση των εικόνων που συνέλεξα από το live streaming του http://events.slooh.com/ από τις 00:30 μέχρι τις 04:40 πμ. Δυστυχώς ο χρόνος δεν καταγράφηκε, οπότε έχουμε μόνο τη στιγμή λήψης της τελευταίας φωτογραφίας. Το πανέμορφο αυτό φαινόμενο της δακτυλιοειδούς έκλειψης καταγράφηκε από παρατηρητήριο στην California των ΗΠΑ. (Οι εικόνες του NAOJ από την Ιαπωνία κατά την επεξεργασία έχασαν σημαντικό μέρος της ανάλυσης και τα σύννεφα δεν επιτρέπουν την παρατήρηση αρκετών λεπτομερειών.)
  13. Αγαπητή φίλη στην Ωγυγία ήταν η Καλυψώ και όχι η Κίρκη Το γνωρίζω. Απλά ο κ.Τσικριτσής αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός νησιού με το όνομα Ωγυγία ή Kirkia (το πρώτο μέσα στο άρθρο και το δεύτερο εδώ: Ο κ.Βασίλης όμως έχει απόλυτο δίκιο. Ας επικεντρωθούμε στα αστρονομικά δεδομένα της έρευνας, τα οποία θα έπρεπε να μας απασχολούν ως επί το πλείστον σε αυτό το φόρουμ. Θα επανέλθω σύντομα με ένα σχετικό κείμενο που εντόπισα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης