Jump to content

paranoia

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    318
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με paranoia

  • Γενέθλια 07/16/1991

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της paranoia Επιτεύγματα

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. “4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΙΟΥ” “I need my space” Ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου ανακοινώνει την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Αστρονομίας Χίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό το οποίο περιμένουμε με μεγάλη χαρά να συμμετάσχει σ΄αυτό το ωραίο ταξίδι στα αστέρια του καλοκαιρινού ουρανού της Χίου. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Τετάρτη, 17 Αυγούστου Παρατήρηση πλανητών στον Λιμένα Λαγκάδας Σάββατο, 20 Αυγούστου Τα αστέρια πάνω από τη Βολισσό, σχολείο Βολισσού Τετάρτη, 24 Αυγούστου Ιστορίες της Σελήνης και μυθολογία, τείχη του Κάστρου ( Λουτρά ) Σάββατο, 27 Αυγούστου Νεφελώματα στον κόλπο της Αποθήκας Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 21:00. Σας περιμένουμε!
  2. Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου για φέτος το καλοκαίρι έχουν ήδη ξεκινήσει με μεγάλη ανταπόκριση απο τον κόσμο! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω.
  3. Γεια κι απο εμένα! Περίπου στην ηλικία σου άρχισε να με ενδιαφέρει το ''άθλημα'' και απο τότε μου καρφώθηκε στο νου να ασχοληθώ ερευνητικά με την αστροφυσική. Τώρα έχω τελειώσει το φυσικό και ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακό με ειδίκευση την αστροφυσική. Τίποτα δεν ήταν γραμμικό όμως απο τότε έως τώρα και πολλά άλλαξαν στον τρόπο που τα σκεφτόμουν και κυρίως η εικόνα που είχα για αυτά. Γιατί περιαυτολογώ όμως; Αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι αν θέλεις πάρα πολύ έως τότε να ασχοληθείς με το αντικείμενο δεν θα σου φύγει ποτέ απο το μυαλό, πάντα θα σε τρώει και πάντα θα είναι πιο ψηλά απο διάφορα άλλα που θα συναντάς στην πορεία και θα σε ενδιαφέρουν επίσης. Πρόσεχε όμως! Μην εγκλωβιστείς! Γιατί όμως θέλεις να γίνεις αστροφυσικός (ή όπως θέλεις να το πεις); Για τα χρήματα; Κανείς δεν γίνεται αστροφυσικός για αυτό το λόγο. Μην περιμένεις χρήματα απο αυτό. Ναι μεν συνήθως είναι βιώσιμο επάγγελμα αλλά δεν είναι συνηθως αυτοσκοπός των ανθρώπων που απαρτίζουν το χώρο. Για τον τίτλο; Ναι δε λέω ακούγεται φοβερός ο τίτλος του αστροφυσικού αλλά δεν αποτελεί συνειδητή απόφαση αυτό. Επειδή αυτό σ αρέσει και το αγαπάς και βλέπεις οτι μπορείς κιόλας; Εδώ είμαστε! Αν διαλέξεις οτι αυτό είναι που θέλεις να κάνεις τότε θα βρεις τον τρόπο. Οι γνώσεις θα έρθουν σαν φυσική συνέπεια, δεν υπάρχει λίστα με πράγματα που πρέπει αν ξέρεις. Η συνήθης πορεία είναι πτυχίο (φυσικό ή μαθηματικό)-μεταπτυχιακό-διδακτορικό. Όσο για τα χρήματα θα ψάχνεσαι συνεχώς για υποτροφίες, μπάτζετ απο μεγάλα προγράμματα κλπ. Αυτά είναι στο παιχνίδι και αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές αλλα δεν χρειάζεται να σε απασχολούν απο τώρα. Σίγουρα όμως μην περιμένεις να πλουτίσεις απο αυτό. Η γνώμη μου ποια είναι; Στην ηλικία που είσαι έχεις χρόνο ακομα. Δώσε εμφαση σε αυτό που έχεις να κάνεις τώρα και αν σ αρεσει η αστρονομία απλά δεν θα μπορείς να μην ασχολείσαι με αυτή. Αν δεις οτι θέλεις ακόμα μπορείς να στοχεύσεις για φυσικό ή μαθηματικό. Ως φυσικός θα σου πρότεινα βεβαιως τη φυσική ειδικά αν θέλεις να ασχοληθείς με αστρο-φυσική. Ειδικά θα σου πρότεινα το φυσικό Κρήτης μιας και έχει πολύ καλό τομέα (αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει). Καλή συνέχεια σε οτι κάνεις! Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο!
  4. Καλησπέρα, θα βρίσκομαι δυο εβδομάδες εθελόντρια στον αρχέλων στη ζάκυνθο. Υπάρχει κάποιος με τηλεσκόπιο στο νησί (ή εστω με ενδιαφέρον στην αστρονομία). Αν ναι θα χαρώ να συναντηθούμε. Μάλιστα έχω σκοπό να φέρω κυάλια και χάρτες ώστε να κάνω μια βραδια ουρανογραφίας για τα παιδιά του εθελοντισμου και όχι μόνο.
  5. Καλησπέρα! Στις ανοιχτές μέρες κοινού του Σκίνακα γίνεται ξενάγηση στον χώρο, ομιλια σχετικα με το τηλεσκόπιο και όταν νυχτώσει ο κόσμος βλέπει κάποια αντικείμενα που έχουν ήδη ετοιμαστει. Ωστόσο αν κάποιος θέλει να δει περισσότερα μπορει να το ζητήσει.
  6. Οι ημέρες ελεύθερης επίσκεψης στο Αστροσκοπείο του Σκίνακα για το έτος 2014 : Κυριακή 11 Μαϊου Κυριακή 15 Ιουνίου Κυριακή 6 Ιουλίου Κυριακή 10 Αυγούστου Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου http://skinakas.physics.uoc.gr/
  7. Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου του και στα πλαίσια των δράσεων ενηλίκων της Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων με Θέμα : « Η ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΩΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Αστρονομίας Χίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου (προαύλιος χώρος) το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, ΩΡΕΣ 12.00 – 14.00 ( μεσημέρι – βιωματική δράση) και την ίδια μέρα το Απόγευμα ( θεωρητική προσέγγιση) και ΩΡΕΣ 19.00 – 21.00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Οδός Μιχάλων 8 και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Χίου. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται ο αριθμός των 100 ατόμων, η επιλογή των οποίων θα γίνει με την τήρηση αυστηρής σειράς προτεραιότητας. Θα υπάρχει γνωστική - θεωρητική, επιστημονική αλλά και βιωματική προσέγγιση του θέματος, με την παρατήρηση του Ήλιου, με σύγχρονο εξοπλισμό. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μη στο ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου και στο Σύλλογο Αστρονομίας Χίου μέχρι τη Δευτέρα 16/12/13. ΗΛ. Δ/ΝΣΗ mail@kpe-chiou.chi.sch.gr τηλ. - φαξ 2271094478 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 1) Σπυράκης Σταύρος – ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ Τηλ. Επικ. 2271094478 – 6973039587 2) Κέρογλου Μαρία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΙΟΥ Τηλ. Επικ. 6936591317 Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής : Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 (ΜΕΣΗΜΕΡΙ) ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ 12.00– 14.00 «Επίγεια Παρατήρηση του Ήλιου». Μανώλης Γεωργούλης, Κύριος Ερευνητής του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών. Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΧΑΛΩΝ 8 ΧΙΟΣ 19.00 – 19.10 «Παρουσίαση του ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου». Σταύρος Σπυράκης, Δάσκαλος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου. 19.10 – 19.20 « Ένας χρόνος Σύλλογος Αστρονομίας Χίου» Κέρογλου Μαρία, Εκπαιδευτικός – Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Αστρονομίας Χίου 19.20 -20.00 «Η Ηλιακή Δραστηριότητα και η Επίδρασή της στο Γεωδιάστημα και το Γήινο Περιβάλλον – Θεωρητική Προσέγγιση». Μανώλης Γεωργούλης, Κύριος Ερευνητής του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών. 20.00 – 21.00 Ερωτήσεις - Συζήτηση –Αξιολόγηση 21.00 ΠΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ
  8. Την είδα προχθές την ταινία σε 3D. Η αλήθεια είναι οτι για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται και πολυ για το διάστημα δεν λέει και πολλά μιας και δεν εχει ιδιαίτερα πολύπλοκη υποθεση. Ήταν αρκετά ευχάριστη, προσπάθησε να παίξει με του ήχους (και μη ηχους) για να σε κανει να νιωσεις πως ειναι οι αστροναυτες στο διαστημα. Μου αφησε μια ευχαριστη νότα αλλα σιγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερες ταινίες με διαστημόπλοια κλπ. Ωστόσο η φράση προς το τέλος ''I hate space'' την οποία δεν πήρε πίσω η Μπούλοκ ποτέ με πόνεσε ΥΓ ναι όντως ο Chuck Norris θα ταιριαζε περισσοτερο
  9. Το διαστημικό τηλεσκόπιο GAIA προγραμματίζεται να εκτοξευθεί αυτό τον Νοέμβρη και αναμένεται φτάσει στον προορισμό του (σημείο L2 μεταξύ γης-ήλιου) στις αρχές του νέου έτους. Στόχος του είναι να ''φτιάξει´'έναν 3D χάρτη του γαλαξία μας. Η σχετική δημοσίευση βρίσκεται εδώ ---> http://arxiv.org/pdf/1310.3485v1.pdf ... και περισσότερες πληροφορίες για το σημείο L2 γης-ήλιου εδώ ---> http://www.esa.int/Our_Activities/Operations/What_are_Lagrange_points Καλή ανάγνωση!
  10. Είναι πολύ καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να φτάσουν παραπέρα τις γνωσεις τους και τα μαθήματα πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα!
  11. Τελευταία ανοιχτή μέρα για το κοινό σήμερα στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα για αυτό το καλοκαίρι. Πιθανή επιπρόσθετη ημερομηνία θα ανακοινωθεί. Στη σελίδα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να επισκευθούν το αστεροσκοπείο. http://skinakas.physics.uoc.gr/ Κλείνει σιγά σιγά τον κύκλο του και αυτό το καλοκαίρι. Καθαρούς ουρανούς και καλές παρατηρήσεις όσο προλαβαίνουμε!
  12. Ο αγαπημένος μου αστερισμός είναι αυτός που δεν έχω δεί ακόμα, κάπου στο νότιο ημισφαίριο φαντάζομαι
  13. Καλή επιτυχία, υπομονή και κουράγιο! Ελπίζω να καταφέρω να έρθω!
  14. wow! Πολύ όμορφες φωτογραφίες Μάνο! Ευχαριστούμε!
  15. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χθεσινή αστροπαρατήρηση για το κοινό στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Αστρονομίας στη Χίο. Μάνο, Μιχάλη και όσοι άλλοι παρευρεθήκατε ευχαριστούμε πολύ! Ήταν πολύ όμορφη βραδιά! Ακολουθούν οι φωτογραφίες που τράβηξε ο πιστός φίλος του συλλόγου φωτογράφος Τόλης Φλιούκας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης