Jump to content

matrix

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    91
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της matrix Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Α, μαλιστα. Κατι σαν αποστασιομετρο. Και ηταν ακριβως οπως το ειπες. Ο σταυρός ειχε διαβαθμισμενες γραμμουλες.
  2. Καλησπέρα. Εχω ενα ζευγαρι κυαλια της πλακας (ισως οχι και τοσο πολυ) J L Breaker 7X50, τα οποια δεν τα επιανα στα χερια μου γιατι αφ' ενος με ζαλιζανε, και αφ'ετερου εβλεπα και ενα σταυρονημα που ενοχλουσε. Ετσι στην αρχη ανοιξα τον ενα προσοφθαλμιο και εβγαλα ενα στρογγυλο τζαμακι με το σταυρονημα. Μετα ανοιξα τα λαστιχα και βρηκα κατ' αρχην τις δυο απο τις τεσερις βιδουλες και με αυτες εκανα μια καλυτερη ρυθμιση αλλα οχι τελειως ικανοποιητικη. Μετα ανοιξα απο την μια μερια φουλ τα λαστιχα και βρηκα και τις αλλες δυο βιδες που ηταν καλα καταχωνιασμενες. Αυτες δεν τιν πειραξα ακομα αλλα θα προσπαθησω. Ηθελα να ρωτησω σε τι χρησιμευει το σταυρονημα. Μηπως για ευθυγραμμιση?
  3. matrix

    Διάσωση κιαλιών Nikon

    Ενας φιλος ειχε το lancia lybra και πολυμεριστηκε ολο το ταμπλω. Εγινε δλδ μαστιχα επιφανειακα. Το εβαψε με πλαστικο χρωμα και το εφερε στα ισια του χωρις να ειναι αντιληπτο το βαψιμο.] Δεν ξερω αν μπορεις και εσυ να κανεις κατι παρομοιο, εστω με καμια ισχυροτερη μπογια (πχ λαδομπογια)
  4. Ξανα διαθεσιμο με αποστολη πλεον σε ολη την Ελλαδα. Τα εξοδα ταχυδρομειου βαρυνουν τον αγοραστη. Ακολουθει βιντεακι ενδεικτικο της αψογης καταστασης του τηλεσκοπιου.
  5. matrix

    Ανδρομεδα

    Εχτες γυρω στη 1 το βραδυ, βρηκα απο το μπαλκονι μου την ανδρομεδα ΒΑ με την βοηθεια στελαριουμ και skymap στην καταφωτη δυτικη θεσσαλονικη εναν οροφο επανω απο τον φωτισμενο με τεραστιους γλομπους δρομο. Στο ψαχτηρι χρησιμοποιηθηκε το 25αρι προσοφθαλμιο ενω με το 10αρι η παρατηρηση δυσκολευε αρκετα. Να υπενθυμισω οτι παρατηρησα με το evostar 90. Εκτος απο την ανδρομεδα, ειδα πολυ καθαρες εικονες του δια και του κρονου, καθως και τον εγχρωμο ανταρη.
  6. Αποσυρεται. (προσωρινά)
  7. up To φιλτρο σεληνης ειναι το Orion 1.25" 25% Transmission To τηλεσκοπιο παραδιδεται στην αρχικη διπλη ταχυδρομικη + εταιρικη συσκευασια. Περιλαμβανονται οδηγιες χρησης στα Αγγλικα.
  8. Δυστυχως οχι. τωρα με χρεωση αγοραστη και αποστολη σε ολη την ελλαδα. (εαν ενδιαφερεστε ακομη)
  9. UP Εδω και ενα χρονο που ανεβασα την αγγελια ουτε καν βγηκε απο το κουτι του. Επειδη καθεται νεα τιμη 110 ευρω για να φυγει. (μισοτιμης) Δωρο οπως εγραψα ενα πολυ καλο φιλτρο σεληνης. Παραλαβη απο το σπιτι μου στη Θεσσαλονικη. τωρα και αποστολη σε ολη την ελλαδα. με χρεωση αγοραστη.
  10. Πωλείται Skywatcher Evostar 90 με βαση EQ-2, στην αρχικη του συσκευασια, αγορασμενο πριν 2 χρονια απο αγγλια, με 5-6 παρατηρησεις απο το μπαλκονι μου, σχεδον καινουργιο δλδ, λογω μη ενασχολησης με το χομπυ. Εννοειται βεβαια οτι υπαρχουν στη συσκευασια τα δυο προσοφθαλμια, ο μπαρλοου και ο διαγωνιος. Στα εξτρα, δωρο ενα απαραιτητο φιλτρο σεληνης της orion. Παραλαβη απο το σπιτι μου στη Θεσσαλονικη τωρα και αποστολη σε ολη την ελλαδα, νεα τιμη 110 ευρω.
  11. matrix

    βραδυνοι στοχοι

    Ωραια, ασεληνη νυχτα, σχετικα καλος ουρανος, και με την βοηθεια του στελαριουμ εκανα κανα δυο ωρες να βρω την ανδρομεδα με το 90αρι evostar. Δλδ οχι ολοκληρη την ανδρομεδα αλλα ενα μικρο λευκο μερος του πυρηνα που διακρινοτανε. Πολυ φασαρια για μικρο αποτελεσμα δλδ αν και για μεσα στη πολη με τα εκτυφλωτικα φωτα του σαδιστη δημαρχου κρινεται ικανοποιητικο. Εν πασει περιπτωσει πρασανατολιστικα απο τον λαμπρο Μιραχ, λιγο πιο πανω ο μAnd, ακομα λιγο πιο πανω ο νAnd, και λιγο ακομα επανω η Ανδρομεδα. (μαλλον το δειγμα της θα ελεγα καλυτερα )
  12. matrix

    βραδυνοι στοχοι

    Και μιας και ο λογος για Ανδρομεδα, σε συνθηκες Θεσσαλονικης, ειναι ορατή?
  13. matrix

    Πιθανοί στόχοι για Skymaster 15x70

    Οπως το ειπες. Σκοτεινο ουρανο. Αποψε μεσα στη πολη καθε προσπαθεια εντοπισμου σμηνους ηταν ματαια ακομα και με το 90αρι το skywatcer. Λες και στον ουρανο υπηρχε μονο ο Κρονος. Οπως και ναχει ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.
  14. Μετα το the voice θα δω πως φαινεται ο Διας με τον barlow και το 10αρακι και ισως επι τελους παρω μια αποφαση. Ηδη εχω στησει το εβοσταρ στο μπαλκονι να κρυωνει. EDIT. Ωρα 1.30. Πολυ καλος ο Διας με τον Barlow και το 10αρι. Τον ειδα σχεδον οπως φαινεται στο Stelarium, με ελαχιστη ατμοσφαιρικη παρεμβολη. Τωρα αναρωτιεμαι αν θα βλεπω με 3αρακι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης