Jump to content

ΑΝΑΚΩΝ

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της ΑΝΑΚΩΝ Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Παναγιώτη καλημέρα. Μένω και εγώ στο Ναύπλιο και έχω άλλη τοποθεσία παρατήρησης κοντινότερης των Ιρίων. Εάν μένεις και εσύ μόνιμα στην περιοχή μπορούμε να συναντηθούμε. Γράψε σχετικό μήνυμα. Χαρούμενη συνέχεια.
  2. Καλησπέρα σας. Είναι αλήθεια πως όσο κανείς παρατηρεί τον θαυμαστό νυχτερινό ουρανό, νοιώθει έντονα την ανάγκη για όσο το δυνατόν καλλίτερη, ευκρινέστερη και πληρέστερη εικόνα του. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να κάνω την υπέρβαση με ένα τηλεσκόπιο των 20''. Ομως μιά τέτοια αγορά αρκετών χιλιάδων ευρώ δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί πέρα από την διάθεση του ποσού, προϋποθέτει και αρκετές γνώσεις... Για τον λόγον αυτόν ζήτησα την συνδρομή των φίλων της ομάδας του Astrovox και τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Μανούσο για τις πολύτιμες πληροφορίες του και να τον συγχαρώ για τις ιδιοκατασκευές του. Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα φαίνονται αξιόλογες και γιατί όχι εφάμιλλες των ξένων. Χαίρομαι που υπάρχει ανάμεσά μας ένας ταλαντούχος κατασκευαστής μεγάλων τηλεσκοπίων. Ευνόητο είναι πως όποιος άλλος φίλος έχει να προσθέσει κάτι επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτος. Χαρούμενη βραδυά.
  3. Καλημέρα σας. Το ενδιαφέρον μου έχει κεντρίσει ένα φορητό τηλεσκόπιο των 20''. Συγκεκριμένα το HUBBLE UL20. Γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι σχετικά με το παραπάνω τηλεσκόπιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Φίλε Πάνο καλησπέρα. Για μια ακόμα φορά θέλω να σε ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Η αλήθεια είναι πως εγώ για 2'' ξεκίνησα και στην πορεία προέκυψε ο Pentax και τώρα ο Delos. Μόλις βρείς την ευκαιρία ανέβασε κάποιες φωτογραφίες. Χαρούμενη συνέχεια.
  5. Φίλοι μου καλησπέρα σας. Από ποιό κατάστημα μπορώ να προμηθευθώ το προσοφθάλμιο Pentax xw 10mm 1,25'' για το οποίο διάβασα τόσες καλές κριτικές και που περίπου κυμαίνεται η αξία του; Ευχαριστώ πολύ.
  6. Φίλε Panos σ' ευχαριστώ πολύ. Ο σύνδεσμος που είχες την καλοσύνη να ανεβάσεις πολύ κατατοπιστικός. Καλό σου βράδυ. Όπως καταλαβαίνεις έχω πολύ διάβασμα....
  7. Φίλοι μου έχω στην κατοχή μου τό αναδιπλούμενο DOB 12'' της SKYWATCHER και θα ήθελα να αγοράσω 3 προσοφθάλμια των 2'' που να καλύπτουν τις ανάγκες μου για παρατήρηση: 1ον Παρατήρηση εκτεταμένων αντικειμένων και έρευνας ουρανού. 2ον Παρατήρηση βαθέως ουρανού και 3ον Πλανητική παρατήρηση, διπλούς αστέρες και κατακερματισμό σφαιρικών σμηνών. Το ποσό που διατίθεμαι να δαπανήσω είναι της τάξεως των 1200-1300.Ευρώ. Παρακαλούνται οι φίλοι που διαθέτουν το ίδιο τηλεσκόπιο και την ανάλογη εμπειρία να με διαφωτίσουν σχετικά. Σας ευχαριστώ θερμά. Χαρούμενη βραδυά.
  8. ΑΝΑΚΩΝ

    TELRAD

    Φίλε Τάσο καλημέρα. Πιθανόν για έναν άνδρα ύψους 1,90 να μην αποτελεί πρόβλημα. Για έναν όμως με ύψος 1,76, σίγουρα αποτελεί, για αυτό και η τοποθέτησης του Τελράντ μεταξύ του εστιαστή και του ερευνητή είναι για εμένα σωτήρια λύσις. Οσον αφορά την αισθητική πλευρά είναι αμελητέα και μη παρατηρήσιμη, εφόσον γίνει επιμελημένη δουλειά. Εν πάσει περιπτώσει, όπως κανείς νοιώθει πιό βολικά. Θέλω να σταθώ στα δύο φωτοχιτώνια που ανέφερες: Τo Flextube kai to Astrozap. Ομολογώ πως δεν τα γνωρίζω και για αυτό θα σε παρακαλούσα να με ενημέρωνες σχετικά, εαν αυτό βέβαια δεν σου είναι κόπος η κάποια δέσμευσις... Θα ήθελα δηλαδή να με πληροφορήσεις που μπορώ να τα βρώ, να τα δώ εάν είναι δυνατόν, έστω και σε φωτογραφία, την λειτουργικότητά τους και φυσικά το κόστος τους. Παρατηρόντας τις φωτογραφίες του τηλεσκοπίου σου, παρατήρησα πως δεν έχεις τοποθετήσει ρόδες κύλισης καθώς και χειρολαβές. Χαρούμενη συνέχεια.
  9. ΑΝΑΚΩΝ

    TELRAD

    Φίλε Τάσο, γειά σου. Για 12' τηλεσκόπιο το telrad δεν πρέπει να απέχει πέρα από τον ερευνητή, γιατί είναι πολύ δύσκολη η σκόπευση του άστρου. Και στο δικό μου το 12' συνέβαινε αυτό, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να στραβολαιμιάζω και το χειρότερο άθελά μου να ακουμπώ το τηλεσκόπιο, ιδιαιτέρως δε στο φωτοχιτώνιο. Ακολουθώντας τις οδηγίες του παιδικού μου φίλου ''αστρόφιλου'' και με την ίδια του την βοήθεια, προσαρμόσαμε το telrad μεταξύ του εστιαστή και του ερευνητή, όπως ακριβώς στις φωτογραφίες του και το πρόβλημα λύθηκε μιά για πάντα. Ανεπιφύλακτα σου συνιστώ την λύση αυτή. Καλό σου βράδυ.
  10. ΑΝΑΚΩΝ

    TELRAD

    Μπορεί άνετα να χωρέσει και στο 12', όπως ακριβώς περιγράφει ο Αστρόφιλος. Χρησιμοποίησα την μέθοδό του και ταιριάζει άνετα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης