AstroVox :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Ήρθε η «Ώρα της Γης».
Κεντρική σελίδα του AstroVox AstroVox
Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Κεντρική ΣελίδαΚεντρική Σελίδα   FAQFAQ   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών    ΑστροφωτογραφίεςΑστροφωτογραφίες   ΕγγραφήΕγγραφή 
  ForumForum  ΑστροημερολόγιοΑστροημερολόγιο  ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αστροημερολόγιο 
Ήρθε η «Ώρα της Γης».
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Λοιπές Αστρονομικές Συζητήσεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Tilemachos AthanasiadisOnline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 10 Νοέ 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1619
Τόπος: Θεσσαλονίκη-Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής
Φύλο: Ανδρας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:35    Θέμα δημοσίευσης: Ήρθε η «Ώρα της Γης». Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

(το ξέρω ότι υπαρχει ήδη παρόμοιο θέμα, αλλά θέλω να τονίζω τα αποτελέσματα που βγάλαμε και να κρίνει ο καθένας τι πραγματικά παίζει.Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα γι αυτό, θα ήθελα να ακουστούν οι σκέψεις και οι απόψεις του καθενός πάνω στο θέμα, καθότι είναι ένα θέμα που έχει δύο όψεις.. και ακόμα περισσότερες προεκτάσεις.)

Χθες 28 Μαρτίου 2009, τετραμελής ομάδα που αποτελούνταν από τους Αριστείδη Βούλγαρη, Αντώνη Παπαιωάνου, Θάλεια Τραιανού και τον υποφαινόμενο ανέβηκε στο πανόραμα της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην ταράτσα του γνωστού ξενοδοχείου PANORAMA με σκοπό να καταγράψει την αναμενόμενη πτώση της φωτορύπανσης εξαιτίας της "ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ".
Περισσότερα στο:

http://physicseyes.blogspot.com

Αποτελέσματα μας και στο youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=a8TX40Ovfgc&feature=channel_page

Σχόλια απαραίτητα, είτε εδώ είτε στο blog μου.

.2.JPG
 Περιγραφή:
 Μέγεθος αρχείου:  107.15 KB
 Διαβάστηκε:  123 φορές

.2.JPG

.2.JPG
 Περιγραφή:
 Μέγεθος αρχείου:  107.58 KB
 Διαβάστηκε:  134 φορές

.2.JPG

mikbak747Offline
Αστρόφιλος
Άβαταρ

Ένταξη: 10 Οκτ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 25
Τόπος: Πάτρα - Τρίκαλα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε Τηλέμαχε πολή καλή η ιδέα σας να πάτε να φωτογραφήσετε από ψηλά τη Θεσσαλονίκη για να δείτε τη διαφορά όταν θα έσβηναν τα φώτα...

Τα σχόλιά μου για τις φωτογραφίες θα είναι για αυτές που παραθέτεις στο blog (της Καλαμαριάς), διότι στις παραπάνω φωτό η μόνη διαφορά είναι στο λευκό τον πύργο!!!

1) Προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφορά στην πάνω και στην κάτω φωτογραφία! Όσον αφορά την πρώτη ματιά που τους έριξα...

2) Με μια πιο προσεκτική παρατήρηση παρατηρώ πως έχουν σβήσει ελάχιστα φώτα και όσον αφορά τη διάχυση του φωτός στον ουρανό παρατηρώ πως κάποιοι προβολείς που φωτίζουν προς τα πάνω κάνους αισθητή τη διαφορά πριν και μετά...

Άρα το τελικό σχόλιό μου είναι ότι τη μεγαλύτερη ζημιά στο νυχτερινό ουρανό την κάνουν οι λάμπες μεγάλης έντασης που "κοιτάνε" το άπειρο!!! d'oh!
Αυτό βέβαια που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έκλεισαν οι υπεύθυνοι το δημοτικό φωτισμό (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)!!!

Αυτά τα λίγα από εμένα!

View user's profile Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
Bi2LOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 05 Απρ 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 3137
Τόπος: Virgo Cluster, Milkyway Galaxy, Sol, Corfu Greece
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ελα βρε Τηλεμαχε...αφου ο Λευκος ο Πυργος εσβησε αρα...ολη η Θεσσαλονικη συμμετειχε στην Ωρα της Γης... Rolling Eyes

Σχεδον μια απο τα ιδια και εδω Κερκυρα, βεβαια αν εξαιρεσεις το Ιστορικο Κεντρο της Κερκυρας (δλδ την Σπιαναδα τα Φρουρια και τους δρομους γυρω απο το Ιστορικο Κεντρο) πολυ λιγοι εκλεισαν τα φωτα τους, βεβαια δεν ηταν και σαν την Θεσσαλονικη, στον δρομο για την Σπιαναδα δεν εβλεπες τιποτα στον δρομο (αφου δεν πατησα κανεναν πεζο)...αλλα στα προαστια της πολης και γενικα εξω απο την πολη πολυ λιγοι εκλεισαν τα φωτα τους...Δυστυχως Sad

Παντως απο οτη μου ειπαν η διαφορα της φωτορυπανσης δεν ηταν ιδιαιτερη...

Πολυ καλη η σκεψη σου για φωτογραφιση απο ψηλα...
θα ηθελα να το εκανα κι εγω... Rolling Eyes

Meade 12.5 1525 f/4.8 Hilux coating
NEQ6 Pro
Skywatcher ED80 600 f/7.5
PST/Coronado 400 f/10
Vixen ULTIMA 9x63
Canon Eos 40D

4706年7月22日日食路徑圖
Greece 21 04 2088
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
sportikusOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 18 Φεβ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 264
Τόπος: Θεσσαλονικη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 21:07    Θέμα δημοσίευσης: Τα μαυρα μας τα χαλια ειδαμε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα μαυρα μας τα χαλια ειδαμε φιλε μου.Εγω ειμαι ακριβως απεναντι απο εσενα στο Καλοχωρι και εικονα ητανε απογοητευτικη το λιγοτερο που εχω ναπω.Τραβηξα και βιντεο αλλα δεν υπαρχει λογος να το δει κανενας γιατι δεν εχει και καμια διαφορα.Αυτο που εκανε τρομερη εντυπωση τα φωτα στην Καλαμαρια φενοτανε παραπανω απο καθε αλλη φορα λογω του οτι σβησανε τα φωτα στο Παλατι και ο λοφος ητανε σκοτεινος.Και το αποκορυφωμα τις Ελληνικης "μαεστριας" τα φωτα στον δρομο που ειναι μπροστα απο το σπιτι μου μεσα στο παρκο αναψανε ακριβως στις 20:30.Τα σχολια περιτευουν.
Ακου πρωτη στον κοσμο.....χαχαχαχα!!!!!!

View user's profile 
costgeorgOffline
Αστρόφιλος
Ένταξη: 14 Ιούν 2008
Σύνολο δημοσιεύσεων: 48
Τόπος: Αθήνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 21:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπράβο για την ιδέα σας αλλά και για την προσπάθεια. Νομίζω πως το βιντεάκι στο youtube είναι χαρακτηριστικό της έστω και μικρής μείωσης της φωτορύπανσης. Και πάλι μπράβο.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
m 51Offline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 09 Ιαν 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 215
Τόπος: Χαλάνδρι μόνιμα, Πάρος εποχιακά για φωτομετρία.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 22:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαλησπέρα προς άπαντες αστροπεφωτισμένους

Με μεγάλη μου απογοήτευση, στο Χαλάνδρι όπου και μένω, δεν είδα - όπως άλλωστε ανέμενα -, να σβήνει σχεδόν ούτε ένα φως. Μόνο στο σπίτι μας σβήσαμε ΟΛΑ τα φώτα, όχι σε όλη την πολυκατοικία. Όλοι οι υπόλοιποι τα είχανε ολα αναμμένα (οι δε από κάτω μας, προκλητικότατοι όπως πάντα εδώ και 20 χρόνια, άναψαν και τα φώτα των μπαλκονιών τους!!!!!) και σε σύο μονοκατοικίες τριγύρω στο τετράγωνο. Είναι κλασσική περίπτωση η παροιμιώδης αναισθησία του Έλληνα. Γενικώς, βγαίνοντας στα μπαλκόνια και κοιτάζοντας να δω αν θα υπήρχε έστω και η απειροελαχιστότερη μείωση φωταύγειας, , μετά λύπης, διεπίστωσα ότι δεν υπήρξε η παραμικρή.
Αντί οι δήμοι να κατεβάσουν τους κεντρικούς διακόπτες, τα έγραψαν (όπως συνηθίζεται) εκεί που δεν πιάνει μελάνι (για να μην το πω ωμά και χαρακτηριστώ άσχημα).
Η μέγιστη αναισθησία.......
Δυστυχώς, βγήκα αληθινός......

Γιάννης.

sportikusOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 18 Φεβ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 264
Τόπος: Θεσσαλονικη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 22:51    Θέμα δημοσίευσης: Δήμοι και οι Κοινότητες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ελληνική «Ώρα της Γης» ειναι τοοοοοοοοοοοοοση πολλη που ειναι να αναρωτιεσαι.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.Πριν απο λιγο εβλεπα το βιντεο που κατεγραψα χθες και ειναι εξοργιστικο 20:30 ακριβως αναβουν φωτα σε παρκο του Δημου.Και το πιο εξοργιστικο στα 30 μετρα που τελειωνει το παρκο ξεκιναει η ζωνη προστασιας τις WWF.Ελεος....θα μας τρελανουν τελειως.
View user's profile 
NikolasVarverisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 04 Μάρ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 214
Τόπος: Νάουσα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 29/03/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα 23:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΠΤ παιδια !!!! ΕΙδικα θεσσ παραλια δεν ειχαμε ουτε ενα σβηστο φως!!! Κριμα τα μαγαζια θα μπορουσαν να κανουν και κλιμα με τα κερακια!!! Κριμα κ παλι κριμα! Sad
View user's profile 
dimitrisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 27 Σεπ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 537
Τόπος: Αλεξανδρούπολη - Έβρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 30/03/2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αλεξανδρούπολη : Δυστυχώς και εδώ περίπου τα ίδια, μπορεί να έκλεισαν αρκετοί τα φώτα των σπιτιών τους, αλλά τα περισσότερα φώτα σε κόμβους, και βασικούς δρόμους (ειδικά εκτός πόλης), έμειναν ανοικτά (για λόγους ασφαλείας).

Η παρακάτω φωτογραφία βγήκε από απόσταση 3 χλμ από το κέντρο της πόλης (φυσικά δεν έσβησε ο φάρος). Μπορεί κάποιος να διακρίνει την διαφορά σε ένα σημείο το οποίο αποτελεί την λεγόμενη "στροφή του Εγνατία" ή αλλιώς ο παραλιακός δρόμος της πόλης.

Σκοπός του εγχειρήματος δεν ήταν να σβήσουν "τα πάντα" όπως θα θέλαμε ίσως εμείς. Οι σκοποί είναι άλλοι και αναγράφονται από τους οργανωτές.

Στην περιοχή που βρισκόμουν έβλεπα (έτσι κι αλλιώς όπως και παλαιότερα) αστέρια μεγέθους 4,7- 5 mag.

090328_earth_hour.jpg
 Περιγραφή:
 Μέγεθος αρχείου:  39.24 KB
 Διαβάστηκε:  167 φορές

090328_earth_hour.jpg

Δημήτρης Πρασόπουλος
Αλεξανδρούπολη
http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
NikolasVarverisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 04 Μάρ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 214
Τόπος: Νάουσα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 30/03/2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χα00χα0χα0χα μονο ενα φωτακι εκλεισε??? 0χα00χα0χα0!!! Τι να πεις ρε..... Εμεις με κερια ειμασταν!!!
View user's profile 
sithonas15Offline
Αστρόφιλος
Άβαταρ

Ένταξη: 24 Ιαν 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 50
Τόπος: Νικήτη Χαλκιδικής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 30/03/2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eγώ ήμουν σχολική εκδρομή στον Βόλο το Σάββατο και βρήκα την ευκαιρία να πάω και στην αστροπαρατήρηση που διοργάνωσε η Ένωση. Ο Δήμος έκλεισε όλα τα φώτα, το ξενοδοχείο που μέναμε επίσης και δυστυχώς ελάχιστες επιχειρήσεις.. Πάντως υπήρξε μια διαφορά στον ουρανό κατά την διάρκεια της Earth Hour, στον Ωρίωνα εμφανίστηκαν 5-6 επιπλέον αστέρια..
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
ΚατεριναOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 03 Δεκ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 797
Φύλο: Μη δηλωμένο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 30/03/2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε πιάνει απογοήτευση, πραγματικά. Κι είχε πέσει τόση διαφήμιση...
Εγώ τα μοναδικά φώτα που είδα να κλείνουν από το μπαλκόνι μου ήταν... του Λυκαβηττού γύρω στις 8:25 και 4 λεπτά αργότερα άρχισαν να σβήνουν σταδιακά τα φώτα στον Ιερό Βράχο.
Α ψέμματα! Κάποια φώτα είδα να κλείνουν στο κτίριο της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ (δε θυμάμαι πιο κτήριο είναι αυτό), ένα ψηλό κτήριο στην 3η Σεπτεμβρίου.

Κάτι απίστευτοι προβολείς που δεν ξέρω που στο καλό είναι ( τους υπολογίζω κάπου προς τα σχολεία της Γκράβας ) και κάτι άλλοι προβολείς (μάλλον γηπέδων), εννοείται πως δούλευαν στο φουλ!

Για να δούμε βρε παιδιά, ίσως κάθε χρόνο να είναι καλύτερα τα πράγματα και αυτή η συμβολική κίνηση να γίνει συνείδηση στους πολίτες.

Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
dimitrisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 27 Σεπ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 537
Τόπος: Αλεξανδρούπολη - Έβρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 31/03/2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να σβήσουν κυρίως οι φωτισμοί των δημοσίων κτιρίων και κάποιες περιοχές που μπορούσαν να σβήσουν "οι δημόσιοι δρόμοι" (όπου ήταν δυνατόν). Αυτό έγινε σε όσους Δήμους συμμετείχαν.
Σε πολλά σπίτια, μαγαζιά εστίασης και ξενοδοχεία υπήρχαν κεριά.

Δημήτρης Πρασόπουλος
Αλεξανδρούπολη
http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Νίκος ΚατσαμάκαςOffline
Εξωγήινος
Ένταξη: 18 Φεβ 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 387
Τόπος: Λάρισα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 31/03/2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω...

Πάνε κάποιοι επαγγελματίες ακτιβιστές να πείσουν τον κόσμο ότι ό μέσος άνθρωπος είναι ίσα κι όμοια με τους πραγματικούς ρυπαντές του πλανήτη, τις βιομηχανίες, και στεναχωριόμαστε που στη χώρα μας η δράση ήταν αστεία; Θυμώνουμε που ο γείτονας στο κάτω σπίτι φωταγώγησε το μπαλκόνι του; Η φωτορύπανση είναι κυρίως πρόβλημα δημόσιου φωτισμού. Καθίσατε ποτέ να μετρήσετε πόσες δημόσιες λάμπες υπάρχουν χωρίς λόγο; Σκέφτηκε ποτέ κανείς ότι η δημόσια λάμπα δεν προστατεύει από το έγκλημα, γιατί όπως ανέφερε κάποτε το Sky & Telescope, η πικρή πείρα της αμερικάνικης ζωής έδειξε πως όταν υπάρχει λάμπα, ο κακοποιός μπορεί να σε δει (και στην Ελλάδα να διαρρήξει το εξοχικό σου χωρίς να τσακιστεί πουθενά στα σκοτάδια); Το έχω ξαναπεί: η βασική αιτία στην Ελλάδα που η φωτορύπανση αυξάνεται ραγδαία είναι η συντονισμένη δράση ΥΠΑΝ και ΔΕΗ ώστε να φυτεύουν λάμπες παντού, για να γίνεται κατανάλωση μπας και μπορέσουν να εξυγιάνουν τη ΔΕΗ που πάει κατά διαόλου. Και φταίνε οι δήμοι και οι κοινότητες που δεν αντιστέκονται σε αυτή την κατάσταση; Να μην τους ψηφίζατε, χώρια που θα τους ξαναψηφίσετε. Δεν αρκεί να λέμε "άστα να πάνε κολλητέ, οι συμπολίτες μας δεν είναι ευαισθητοποιημένοι", γιατί πολύ πιο πριν από αυτό σωστό είναι να αναρωτιώμαστε μήπως εμείς οι ίδιοι είμαστε θύματα εύκολης χειραγώγησης.

Αν κανείς πάει και δουλέψει σε εργοστάσιο θα καταλάβει την έκταση του προβλήματος και πόσο γελοίο, μέχρι ύποπτο, είναι να μας ζητάνε να κλείνουμε τη βρύση όταν πλένουμε τα δόντια μας, ή να προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα συνεισφέρουμε κάτι αν βγάζουμε από την πρίζα την τηλεόραση όταν δε βλέπουμε. Με κάτι τέτοια έρχεται φόρος στα καύσιμα υπέρ του περιβάλλοντος και θα λέμε πως είναι αναγκαίο και θετικό μέτρο, λες και όταν αγόρασα αυτοκίνητο μου έδιναν τη δυνατότητα να πάρω το απόλυτα οικολογικό αμάξι και προτίμησα να μολύνω με βενζίνη, ή λες και εγώ πάω στο Κουβέιτ και εξορύσσω πετρέλαιο.

Στο διά ταύτα: με κάτι τέτοιες ανοησίες σαν την Ώρα της Μ#%@&#@@, η καταστροφή έρχεται πιο κοντά. Οι συμβολικές ενέργειες είναι μόνο για να λέμε μετά "α, εγώ το χρέος μου το έκανα". Καιρός για κάτι ουσιαστικό. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, μήπως λοιπόν είναι καιρός να ασχοληθούμε με την πολιτική; Και αν βλέπουμε ότι δε μπορούμε (εμείς οι πολίτες) να συμμετάσχουμε στη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν εμάς, μήπως να κοιτάξουμε να βρούμε τρόπο να το αλλάξουμε αυτό; Πάντως με τζάμπα ακτιβισμούς δε γίνεται. Έτσι να συνεχίσουμε και σε ογδόντα χρόνια τα εγγόνια μας θα λένε "όταν ο πλανήτης καταστρέφονταν, ο παππούς μου κατέγραφε τη φωτορύπανση".
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
ΚατεριναOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 03 Δεκ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 797
Φύλο: Μη δηλωμένο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 31/03/2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάλιστα. Οφείλω να ομολογήσω πως συμφωνώ σε κάποια από αυτά που γράψατε. Μάλλον η οπτική μου γωνία είναι διαφορετική.
Άλλωστε τα έχουμε πει αναλυτικά στο θέμα της φωτορύπανσης.

Πλην όμως δεν βλέπω πουθενά να θίγεται το θέμα της ατομικής ευθύνης. Κι εκεί φορτώνω και γίνομαι έξαλλη...
Περιμένετε δηλαδή με ένα μαγικό ραβδάκι, ο δήμαρχος να πάψει να φωταγωγεί με 850 λάμπες ένα χωριό 45 μόνιμων κατοίκων
(ναι βέβαια, ο δήμαρχος που ψηφίσαμε φταίει και το συμβούλιο που παίρνει μίζες για τέτοια έργα, και δεν φέρουν καμμία ευθύνη οι 45 κάτοικοι που θεωρούν "πολιτισμό" να έχουν ένα κατάφωτο χωριό λες και είναι το Ροβανιέμι).

Οι λίμνες που υδροδοτούνται οι πόλεις με το μαγικό ραβδάκι που λέγαμε, θα να είναι πάντα γεμάτες,
ανεξαρτήτως της κατανάλωσης που κάνουμε (οχι, οχι εμεις δεν φταίμε που για να πλύνουμε ένα πιάτο αδειάζουμε τη μισή λίμνη του Μαραθώνα).
Εντάξει μωρέ και τι έγινε; Και ν αδειάσουν οι λίμνες, φράγκα έχουμε, θα αγοράζουμε νερό απ΄το εξωτερικό όπως κάνουμε και με το ρεύμα.
Τί είμαστε; Τίποτα τριτοκοσμικοί είμαστε που για να βρούμε πόσιμο νερό περπατάμε 70 χλμ με το μπετόνι στην πλάτη;

Υπάρχουν τα μαγικά ραβδάκια για να λυθούν όλα μας τα προβλήματα! θα υπάρξει κι ένα μαγικό ραβδάκι που θα κάνει τον αέρα που αναπνέουμε στα αστικά κέντρα καθαρό (αχ ξέχασα μωρέ, μόνο οι βιομηχανίες στα Οινόφυτα και στην Ελευσίνα φταίνε για τους ρύππους στην ατμόσφαιρα. Καμμία σχέση τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο λεκανοπέδιο)
Να κλείσουν λοιπόν οι βιομηχανίες, ν αλλάξουμε για μια ακόμα φορά την πλατεία Ομονοίας και να επαναφέρουμε το συντριβάνι.

΄Ετσι θα κατεβαίνουμε για σπα στην Ομόνοια, να παίρνουμε και τον καθαρό μας αέρα!

Κι έρχεται η σειρά μου να πω... Δεν πιστεύω όλα αυτά που διαβάζω!
Μια συμβολική κίνηση δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση πως έκανα το χρέος μου. Σημαίνει απλώς πως είμαι εδώ και αντιδρώ και προσπαθώ στο μέτρο που μπορώ για κάτι καλύτερο, γιατί το καλύτερο μας αξίζει.
Δεν διαφωνώ πως το θέμα είναι και πολιτικό. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να χαρακτηρίζουμε τους τζάμπα ακτιβισμούς, μ$%^$#@ς, ας είμαστε πρώτα σε θέση να προτείνουμε άλλους τρόπους κι όχι να διατυπώνουμε απλώς ερωτηματικά για την εύρεση άλλων τρόπων.
Απο ερωτηματικά χορτάσαμε, από πράξεις πάσχουμε...

Χαίρομαι που στα ελληνικά σχολειά, από το νηπιαγωγείο ακόμα, καλλιεργούν στα παιδιά περιβαλλοντική συνείδηση, αγωγή και ευθύνη. Γιατί όλοι μας έχουμε κομμάτι ευθύνης, είτε το βλέπουμε είτε εθελοτυφλούμε.

Ας μου επιτρέψετε λοιπόν να παραφράσω τα τελευταία σας λόγια και να πω: "Όταν ο πλανήτης καταστρεφόταν, ο παππούς μου γκρίνιαζε για τις πολιτικές ευθύνες".

Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Λοιπές Αστρονομικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 3 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum
Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum

Βασισμένο στο phpBB. Η συμμετοχή στο AstroVox βασίζεται στους εξής όρους χρήσης