AstroVox :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ για Deep Sky παρατηρητές!!
Κεντρική σελίδα του AstroVox AstroVox
Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Κεντρική ΣελίδαΚεντρική Σελίδα   FAQFAQ   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών    ΑστροφωτογραφίεςΑστροφωτογραφίες   ΕγγραφήΕγγραφή 
  ForumForum  ΑστροημερολόγιοΑστροημερολόγιο  ΠροφίλΠροφίλ   ΑλληλογραφίαΑλληλογραφία   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αστροημερολόγιο 
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ για Deep Sky παρατηρητές!!
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Λοιπά θέματα αστρονομικού εξοπλισμού
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
giorgosgrOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 18 Αύγ 2002
Σύνολο δημοσιεύσεων: 4248
Τόπος: Ampelogardens
Φύλο: Ανδρας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 1:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τους προσοφθάλμιους σε τσέπες δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι καλή ιδέα... Σκόνη και χνούδι έχει την τάση να μαζεύεται στις τσέπες και θα βρεί το δρόμο του στις οπτικές επιφάνειες... Η κουκούλα είναι καλή ιδέα αλλά τους θερινούς μήνες ανεφάρμοστη γιατί απλά σκάς από τη ζέστη και ο ιδρώτας στάζει σε προσοφθάλια τηλεσκόπια ακόμα και στο πρωτεύον κάτοπτρο αν έχεις τηλεσκόπιο με ανοιχτό σωλήνα.
Τάσος ΒράτοληςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 21 Σεπ 2008
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1919
Τόπος: Αθήνα - Περιστέρι
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 1:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giorgosgr έγραψε:
Η κουκούλα είναι καλή ιδέα αλλά τους θερινούς μήνες ανεφάρμοστη γιατί απλά σκάς από τη ζέστη και ο ιδρώτας στάζει σε προσοφθάλια τηλεσκόπια ακόμα και στο πρωτεύον κάτοπτρο αν έχεις τηλεσκόπιο με ανοιχτό σωλήνα.

Eχμ...δεν σκάσαμε από τη ζέστη, ίσα ίσα που μας ζέσταινε κιόλας, έκανε και το κρύο του...να ιδρώσεις το βλέπω μόνο αν πας να τη φορέσεις με ντάλα ήλιο...τόσο ζεστή νύχτα όσο περιγράφεις, στα υψόμετρα των βουνών (800-1000-1400 μέτρα!!)... Shocked Think δεν έχω ζήσει ποτέ...

Ιδρώτας; Ανύπαρκτος..δεν είναι δα και μάλλινη η κουκούλα!! Άλλα και πάλι δεν έκανε ζέστη..μάλλον περιγράφεις κάποια σάουνα ή μιλάς για ηλιακή παρατήρηση όπου ίσως στάζει ο ιδρώτας υπό τους 40 βαθμούς ;; Eh? Confused Είναι βαμβακερή η κουκούλα και μάλλον δροσερό είναι το βαμβάκι παρά ασφυκτικά ζεστό!

giorgosgrOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 18 Αύγ 2002
Σύνολο δημοσιεύσεων: 4248
Τόπος: Ampelogardens
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ από 250 μέτρα στην Εύβοια που παρατηρώ το βρίσκω ανεφάρμοστο πάντως. Εκείνο που είναι καλό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει είναι κάλυμα ματιού αλα πειρατής Cheesy Grin
eliasg2004Offline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 15 Μάρ 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1823
Τόπος: Αθήνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιώργο το κάλυμα ματιού-αλά-πειρατής είναι στάνταρ αξεσουάρ στον εξοπλισμό μου! Mr. Green Laughing
Δεν το χρησιμοποιώ όμως πάντα και μπορεί να γίνει άβολο στο βάλε-βγάλε για να συμβουλευτείς χάρτες και να στοχεύσεις με τον finder..
Αν δεν θέλετε να τρέχετε σε καταστήματα με ...αποκριάτικες στολές ή σε κανένα μεγάλο φαρμακείο, υπάρχει και στο ebay.

flets.jpg
 Περιγραφή:
 Μέγεθος αρχείου:  170.52 KB
 Διαβάστηκε:  137 φορές

flets.jpg

Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
EstarianOffline
Αστρομανιακός
Ένταξη: 23 Αύγ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 168
Τόπος: Αττική
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό Very Happy Very Happy Cheesy Grin Cheesy Grin

starmonks.jpg
 Περιγραφή:
Αστροκαλόγεροι
 Μέγεθος αρχείου:  784.65 KB
 Διαβάστηκε:  191 φορές

starmonks.jpg

EstarianOffline
Αστρομανιακός
Ένταξη: 23 Αύγ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 168
Τόπος: Αττική
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

(δεν είμαι και κανας μάστορας στο photoshop.. το ξέρω)
titiOffline
Εξωγήινη
Άβαταρ

Ένταξη: 04 Δεκ 2008
Σύνολο δημοσιεύσεων: 241
Τόπος: ΚΑΒΑΛΑ
Φύλο: Γυναίκα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

νομιζω οτι με πεισατε να το δοκιμασω... Wink
ειδικα οταν οι περισσοτερες παρατηρησεις μου ειναι απο το μπαλκονι οπου υπαρχουν αφθονα φωτα τρυγυρω... Sad

η μονη μου αμφιβολια ειναι για το μεγεθος μιας και φανταζομαι οτι το XL θα ειναι τεραστιο.
στα μπλουζακια του astrovox για παραδειγμα το Μ μου ειναι αρκετα μεγαλο ενω το S καλο αλλα "ανετο". οποτε μαλλον θα χρειαστω το μικροτερο.
παντως ειμαι μεσα για παραγγελια. Dancing. Βεβαια μενω Καβαλα οποτε θα χρειαστει αν μαζευτουμε και αλλα ατομα να επιβαρυνθω και την μεταφορα απο Αθηνα - Καβαλα Anxious ( αν υποθεσουμε οτι οι περισσοτεροι βρισκεστε Αθηνα) αλλα και παλι νομιζω οτι συμφερει... Very Happy

View user's profile 
Τάσος ΒράτοληςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Estarian έγραψε:
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό Very Happy Very Happy Cheesy Grin Cheesy Grin

Laughing Laughing Laughing Ξεχάσαμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη φώτο της "προσευχής" είναι τραβηγμένη από τον Στέφανο (Estarian).. Mr. Green

Τάσος ΒράτοληςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Titi το regular για σένα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι θα το φοράς πάνω από το μπουφάν σου!
ΜανούσοςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 02 Ιαν 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1704
Τόπος: Ηράκλειο-Κρήτης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κάλυμμα του πειρατή για μένα δεν είναι βολικό λόγω του ότι φοράω γυαλιά (όταν δεν κοιτάζω από το προσοφθάλμιο). Αντιθέτως μια τέτοια κουκούλα θα ήταν ιδανική λύση, ειδικά για το θέμα του άλλου ματιού. Επειδή όμως και τα 70Ευρώ είναι πολλά και επειδή δεν μου χρειάζονται οι θήκες, μου έδωσες ιδέα να ράψω μια κουκούλα.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
kkokkolisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 16 Οκτ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 13780
Τόπος: Μουνιχία & Παγαί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Titi, πιστεύω πως στο μπαλκόνι θα είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Δεν βρήκα άλλη λύση για το πρόβλημα των πηγών ηλεκτρικού φωτός που παρεισφύει στο οπτικό πεδίο ή, χειρότερα ακόμη, αντανακλάται στους τεράστιους προσοφθαλμίους φακούς των Hyperions και T4, όταν εφορμά απο τις ώρες 3:00 έως 9:00 (μέσω 6:00). Η κουκούλα πλέον θα λειτουργήσει ως οπισθοφυλακή.
Υπάρχει και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα: Ενδυόμενος την στολή σου είσαι έτοιμος για τον πόλεμο των άστρων! Έχω ένα φωτογραφικό/ δημοσιογραφικό/ αλιευτικό γιλέκο και έναν camo κυνηγετικό επενδύτη (με θήκες για... μπεκάτσες). Ουδέποτε άσκησα παρόμοιες δραστηριότητες (οι οποίες, της πρώτης εξαιρουμένης, είναι ωμά εγκληματικές την σημερινή εποχή) αλλά ασκούν γοητεία πάνω μου με τον φευγαλέα περιπετειώδη χαρακτήρα τους. Το αστρογιλέκο είναι κάτι ανάλογο με ένα επιπλέον πλεονέκτημα: είναι πράγματι χρήσιμο, με αυτό πήγα ήδη στην μάχη και γύρισα νικητής Smile
Κατά τ' άλλα θα συμφωνήσω γενικώς πως δεν χρειάζεται να το αγοράσετε. Αφήστε να το φοράμε μονάχα ο Τάσος και εγώ! Mr. Green

Τάσος ΒράτοληςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 18/07/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κώστα... Very Happy Οι Αμερικάνοι είπαν να μας διαφημίσουν λίγο...και εμάς με τα γιλέκα...και το astrovox!
Μου είπαν ότι είναι τα πρώτα γιλέκα που δόθηκαν στην Ελλάδα, Cool οπότε το θεώρησαν σημαντικό να το διαδόσουν και μου ζήτησαν τις φωτογραφίες.

http://www.darkskiesapparel.com/observations2.html

http://www.darkskiesapparel.com/comments.html

Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green

kkokkolisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 16 Οκτ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 13780
Τόπος: Μουνιχία & Παγαί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 18/07/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε κοιλίτσα σαν τους Αμερικάνους, δεν κρατάμε ''χράπα- χρούπες'' και εσύ, Τάσο, έχεις μαλλιά. Στεκόμαστε επαξίως πιστεύω. Mr. Green
werenikiOffline
Εξωγήινη
Άβαταρ

Ένταξη: 18 Νοέ 2010
Σύνολο δημοσιεύσεων: 2301
Φύλο: Γυναίκα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/07/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 0:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άλλα δύο αστρογιλέκα μόλις ήρθαν Ελλάδα και μάλιστα Κρήτη, αλλά δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα! Ανυπομονούμε... Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
Τάσος ΒράτοληςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/07/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 2:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλορίζικα και καλοφόρετα! Cheesy Grin Γράψτε εδώ εντυπώσεις και κυρίως πως σας φαίνεται το πριν, σε σχέση με το τώρα που τα έχετε... Drool Mr. Green
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Λοιπά θέματα αστρονομικού εξοπλισμού Όλες οι Ώρες είναι UTC + 3
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 2 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum
Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum

Βασισμένο στο phpBB. Η συμμετοχή στο AstroVox βασίζεται στους εξής όρους χρήσης