AstroVox :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Ζητώ να αγοράσω άμεσα laser pointer - Βρήκα.
Κεντρική σελίδα του AstroVox AstroVox
Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Κεντρική ΣελίδαΚεντρική Σελίδα   FAQFAQ   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών    ΑστροφωτογραφίεςΑστροφωτογραφίες   ΕγγραφήΕγγραφή 
  ForumForum  ΑστροημερολόγιοΑστροημερολόγιο  ΠροφίλΠροφίλ   ΑλληλογραφίαΑλληλογραφία   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αστροημερολόγιο 
Ζητώ να αγοράσω άμεσα laser pointer - Βρήκα.
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Μικρές Αγγελίες
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ammoniteOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 16 Ιαν 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 434
Τόπος: Αθήνα.
Φύλο: Ανδρας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:01    Θέμα δημοσίευσης: Ζητώ να αγοράσω άμεσα laser pointer - Βρήκα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το θέλω για εκπαιδευτική χρήση. Αυτό που χρησιμοποιούμε για να δείχνουμε τους αστερισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι το χρειάζομαι αύριο...

Τελικά πέρασα μια βόλτα από το Θησείο και πήρα ένα με πράσινο φως με ένδειξη < 100mw.
15 euro έκανε. Είναι αρκετά δυνατό. Μου κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά τιμής σε σχέση με τα αστρονομικά καταστήματα. Johnny με άγχωσες λίγο... Πως καταλαβαίνει κανείς αν το laser έχει φίλτρο?

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ammonite στις 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:32, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
kookoo_grOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 22 Αύγ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1613
Τόπος: Κεφαλονιά
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κάνε μια βόλτα στο μοναστηράκι προς το βράδυ και στις καφετέριες στο θησείο πιστεύω θα βρείς κάτι εκεί

Ο εξοπλισμός μου

Τα μάτια μου, S/W 114/1000 EQ1, S/W Dob 8, GSO RC 8, HEQ5 Pro Syntrek - EQmod, Atik 383L+ Mono, Atik EFW 2, SX Lodestar

http://kostasastronmy.zxq.net/index.html
Επιστροφή στην κορυφή
cptfurzOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 22 Σεπ 2008
Σύνολο δημοσιεύσεων: 386
Τόπος: Καλαμακι - Αλεποχωρι
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pm

Celestron Nexstar 8SE
SW 120/900 BD
IN ED 70/420
Celestron Outland LX 10Χ50
Solar Scope:Mod SW 102/1000 w/90mm ERF, PST Etalon & BF10
Baader Herschel Wedge
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
ammoniteOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κώστα και Μιχάλη thanks!

Μήπως ξέρετε αν αυτά που πουλάνε οι πλανόδιοι κάνουν για αστρονομική χρήση?

Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πράσινο φως?

ziorangeOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 06 Ιαν 2010
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1109
Τόπος: Αθηνα, Αγια Παρασκευη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια χαρά κάνουν! Και κάνε παζάρι!!
ouraniaOffline
Εξωγήινη
Άβαταρ

Ένταξη: 11 Δεκ 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 659
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης... πλέον
Φύλο: Γυναίκα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάνουν και παρακάνουν, και μάλιστα πρέπει να κυκλοφορούν πολύ πιο δυνατά απαυτά που πουλάνε σε καταστήματα. Εγώ είχα πάρει το δικό μου κάτω από 10mw και σίγουρα αρκετά πάνω από 80 ευρώ πολύ παλιά, δεν θυμάμαι.

Στο θησείο πουλάνε ίσως και πάνω από 25mw χωρίς φίλτρα μέχρι και 10 ευρώ!

/edit: Όσον αφορά το χρώμα μόλις βρήκα κάτι και παραθέτω παρακάτω, έχω δει να πουλάνε κόκκινα για παρόμοια χρήση αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά
Παράθεση:
The green laser's beam, whether it's a pulsed green laser or a steady green laser beam when you hold down the button like most green laser pointers, being signifigantly brighter than a red laser's of the same power output (possibly as much as 55 times brighter), can be seen further away, and, when used at night, or in dark places, especially where there is a lot of moisture (like fog), or smoke, the beam can be seen almost as a solid beam with little specks glittering in it.

Και άλλα εδώ: http://www.cyberwolfman.com
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
Johnny WhoOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 19 Ιούν 2011
Σύνολο δημοσιεύσεων: 343
Τόπος: Αθήνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/04/2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 22:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΡΟΣΟΧΗ στα φθηνά laser!!! Τα φθηνά, ισχυρά και χωρις φίλτρα μπορούν να ΚΑΨΟΥΝ τον αμφιβληστροειδή απλά και μόνο από τη διάχυση. Εκπέμπουν και στο υπέρυθρο. δεν το λέω εγώ αλλά ο administrator του Cloudy Nights!!!! Anxious Anxious Anxious
ammoniteOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρήκα τελικά στο Θησείο με 15 euro. Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στην τιμή σε σχέση με τα αστρονομικά καταστήματα... Έχει ένδειξη < 100 mw και φαίνεται αρκετά καλά στον ουρανό.

Johnny με άγχωσες λίγο... Πως καταλαβαίνω αν έχει φίλτρο?

Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Johnny WhoOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με μια web camera χωρίς IR-cutting filter. Οι περισσότερες φτηνές κάμερες δεν έχουν. Δοκίμασε το...
kookoo_grOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 22 Αύγ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1613
Τόπος: Κεφαλονιά
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Johnny Who έγραψε:
Με μια web camera χωρίς IR-cutting filter. Οι περισσότερες φτηνές κάμερες δεν έχουν. Δοκίμασε το...

για πες την διαδικασία ακούγεται ενδιαφέρον

Ο εξοπλισμός μου

Τα μάτια μου, S/W 114/1000 EQ1, S/W Dob 8, GSO RC 8, HEQ5 Pro Syntrek - EQmod, Atik 383L+ Mono, Atik EFW 2, SX Lodestar

http://kostasastronmy.zxq.net/index.html
Επιστροφή στην κορυφή
Johnny WhoOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1.Ανοίγουμε τη webcam και βγάζουμε το τυχόν φίλτρο που υπάρχει. Στις αστρονομικές είναι αφαιρούμενο, στις φθηνές μη αστρονομικές δεν υπάρχει, και άν υπάρχει βρίσκεται ανάμεσα στον φακό και τον αισθητήρα.
2. Ρίχνουμε το Laser σε 1 cd, το οποίο περιθλά και αναλύει τη δέσμη. Ρίχνουμε την αναλυμένη δέσμη σε ένα χαρτί και το φωτογραφίζουμε με την "πειραγμένη" κάμερα. Κανονικά, πρέπει να φαίνεται μόνο πράσινο. Αν φαινεται και κάτι άλλο στην κάμερα, τοτε είναι υπέρυθρο (και το Laser για πέταμα)

Laser χωρίς φόλτρο μπορούν να κάψουν χαρτί αν συνδιαστούν με μεγεθυντικό φακό, να σκάσουν μπαλόνια και να λιώσουν σακυλες απορριμάτων. Φανταστείτε τι κάνουν στον αμφιβληστροειδή και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και όχι μόνο αυτό, δεν αποδίδουν τόσο καλά στην αστρονομία, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος που εκπέμπουν είν αι αόρατο και όχο πράσινο!!!!!!!!!!!!!!!
Cheesy Grin

draculasOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 02 Απρ 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 850
Τόπος: Καλαμάτα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα.
έχω την εντύπωση ότι θα σε καλύψει και η κάμερα του κινητού στο τεστ.

Όσο για τα laser από μοναστηράκι, είμαι ο ευτηχης κάτοχός ενός τέτοιου, και με έχει υπέρκαλυψει τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικα, το δικό μου το δοκιμάσαμε από την κορυφή του Ταυγετου προς την Μανη, (13χλμ ευθεία) και μας είπαν ότι το έβλεπαν σαν πυροτέχνημα. ενώ βλέπαμε να μας σημαδεύουν με πράσινα λέιζερ και από το Πεταλιδι Μεσσηνίας! (38χλμ)
(στην ουσια, από το ένα πόδι της Πελοποννησου, στο αλλο)

Οπότε με φίλτρο ή χωρίς, για κανένα λόγο δεν σημαδευουμε καποιον..
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email 
Johnny WhoOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/04/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακόμα και να μη σημαδεύουμε κάποιον, το IR διαχέεται δημιουργώντας βλάβες χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Στη σκόπευση δεν κάνει καμία διαφορά.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
coursarosOffline
Αστρόφιλος
Άβαταρ

Ένταξη: 12 Ιαν 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 71
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 10/04/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω μια ερώτηση... Έχω αγοράσει και εγώ ένα παρόμοιο laser pointer, αλλά συνήθως μετά από 4-5 λεπτά, η ένταση του φωτός μειώνεται μέχρις ώτου σβήσει εντελώς. Στην αρχή σκέφτηκα πως ίσως να είναι θέμα μπαταρίας, αλλά και με καινούριες μπαταρίες που το δοκίμασα μου έκανε το ίδιο κόλπο.
Ξέρει κανείς μήπως γιατί συμβαίνει αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
ΓαβριήλOffline
Νέος
Άβαταρ

Ένταξη: 05 Απρ 2012
Σύνολο δημοσιεύσεων: 16
Τόπος: Νεα Σμύρνη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 14/04/2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε Johnny Who
μήπως μπορείς να κοιτάξεις την φώτο που σου επισυνάπτω. Είναι φυσιολογικό αυτό το πράσινο (έχει λίγο μπλέ ή είναι η ιδέα μου) ή είναι για πέταμα;;;

DSC00055.jpg
 Περιγραφή:
pointer made in China
 Μέγεθος αρχείου:  450.71 KB
 Διαβάστηκε:  88 φορές

DSC00055.jpg

Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Μικρές Αγγελίες Όλες οι Ώρες είναι UTC + 3
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum
Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum

Βασισμένο στο phpBB. Η συμμετοχή στο AstroVox βασίζεται στους εξής όρους χρήσης