Jump to content

Έξυπνη λυση για την ρυθμιση του υψους στις βασεις HEQ5/EQ6


kookoo_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω ευθυγραμμιζω με τη βαση αφορτη, και κανω και ενα επανελεγχο μετα το φορτιση/ζυγισμα.

Σε καμια περιπτωση δεν γυριζω τη βιδα υψωσης, χωρις να υποβοηθω (πχ πιεζω τα αντιβαρα προς τα επανω, ταυτοχρονα με την περιστροφη της βιδας) διοτι η βιδα θα κανει ζημια στα σπειρωματα.Επισης εχω λιπανει τη βιδα υψωσης, ωστε κατα τη διαρκεια της (ενφορτης) περιστροφης, να μην εχουμε "λιμαρισμα" σπειρωματων.

Αποφευγω τη χρηση μοχλων, βολανακια κλπ, για να μην ξεγελαστω και εφαρμοσω καταστροφικες πιέσεις.

Με τα κλασσικα (αβολα) χειριστηρια, εξασφαλιζω ικανη (αναγκαστικη) υποβοηθηση στα αντιβαρα, και ετσι επιβιωνει το κραμα της βασης.

Οσο αφορα τη φορά τελικου βιδωματος, φροντιζω ωστε η τελικη κινηση να ειναι ανοδικη, (με σαφη υπεροχη στην δυναμη περιστροφης της βιδας, σε σχεση με την ανοδικη υποβοηθηση επι των αντιβαρων) ωστε να μην εχει καθολου περιθωρια "κενα" κατα την κινηση.

Γενικως χρησιμοποιω αυτες τις διαδικασιες πολα χρονια χωρις προβλήματα και σημαδια φθορας.

Κωστας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ απολύτως με τα όσα γραφτήκαν παραπάνω. Στην συγκεκριμένη στήριξη δεν πρέπει να γυρίζουμε την βίδα διότι θα χαλάσουν οι βόλτες και μάλιστα όχι της βίδας αλλά της βάσης που είναι από αλουμίνιο!!! Εκεί είναι το πρόβλημα. Όμως θα σας την <<πω>> λιγάκι, διότι οι φόβοι σας περί αντοχής και ελαστικότητας και εν γένη σταθερότητας της παραπάνω κατασκευής είναι τελείως αβάσιμοι. Και είναι κρίμα για κάποιους φόβους να παιδεύεστε έτσι στην πολική ευθυγράμμιση. Με αυτό το ξύλινο εξάρτημα μπορείτε να κάνετε πολική ευθυγράμμιση με πλήρες φορτίο. Φορτώνετε την στήριξη με ΟΛΟΝ τον εξοπλισμό. Βάζετε το μάτι σας στην πολική διόπτρα, και αντί να γυρίζεται την βίδα της στήριξης γυρίζετε αυτή που φτιάξατε και έχετε μία τέλια μικρο μετρική κίνηση.

 

Τέλος παρόλο που την κατασκευή την έχω ξανά ανεβάσει, για όπιον θελήσει παραθέτω ένα συνημμένο με οδηγίες για την κατασκευή. Έχω βάλει μέσα και τις δύο φωτογραφίες που έβγαλα με αυτόν τον τρόπο.

 

ΥΓ (1)

Φίλε Στέλιο το να βάλεις 12Μ αποτελεί λύση όταν θα έχει κλωτσήσει το 10Μ. Επειδή πιάνουν τα χέρια σου και αν έχω καταλάβει καλά έχεις φτιαξει πολλά πράγματα, το συγγεκριμάνο είναι πολύ εύκολο για σένα. Μην το φοβάσαι. Αν το φτιάξεις πριν το χρησιμοποιήσεις κάνε ότι κι εγώ. Ανέβα επάνω του με το ένα πόδι. Τότε θα σου φύγει κι ο παραμικρός φόβος περί αντοχής κλπ.

ΥΓ(2)

Φίλε KARAVATZIO απ΄ ότι βλέπω μένεις Γλυφάδα. Εγώ Σαρωνίδα. Μπορείς αν θέλεις να περάσεις απο εδώ και να σου δώσω για όσο καιρό θέλεις αυτό της φωτογραφίας για να το δοκιμάσεις.

1.docx

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν θα το δοκιμάσω Γιάννη αλλά θα το φτιάξω όπως το έχεις γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μου κάνει τέλεια δουλειά .

Όχι μόνο για την NEQ6 αλλά και για μια κατασκευή που κάνω τώρα για αστροφωτογράφιση φορητού τύπου σε τρίποδα φωτογραφικό . Εύκολο στη κατασκευή και μεταφορά καθώς και με πολύ λίγα χρήματα. Όταν τελειώσει φυσικά και θα το δημοσιεύσω εδώ.

Για αυτό το χρόνο θα είμαι επαρχία λόγω δουλειάς.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου. Για ότι θἐλεις μπορείς να με ρωτήσεις με πμ ή με e mail

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης