Jump to content

αγορα τηλεσκοπιου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να αγοράσω την HEQ5 PRO SW την ρομποτική και να βάλω σαυτην την βαση το 120ed αποχρωματικο και ενα οδηγητικό,δεν ξερω ομως αν μπορει να αντεξει τα κιλα η στήριξη και επισης αν θα εχω οπτικο πεδιο ικανο να χωρέσει τα αντικείμενα του βαθέως ουρανου με την φωτογραφική μηχανη canon 400d.

επίσης θελω να παρω το LVI Για να κάνει οδήγηση αλλα δεν ξερω αν ανταποκίνεται καλα για την δουλεια που είναι φιαγμένο.

Θα ήθελα την βοήθεια σας. :?:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα ,

 

Η HEQ5 σηκώνει το μέγιστο εως 15 κιλά αλλά και παλι είναι οριακή με τόσο βαρος ακόμα και για απλη παρατήρηση.

Αν θες να δοκιμασεις αστροφωτογράφηση με τον εξοπλισμο που εχεις θα πρεπει να πας σε κάτι πιο στιβαρό όπως η EQ6 και η ΝEQ6. Μπορεί αν κανεις τις πράξεις με τα κιλα να δεις πως η HEQ5 σηκώνει τον εξοπλισμό σου (~ 10 κιλα) αλλά να θυμάσαι πως η βαση είναι κάτι που σου μένει και δεν την αλλαζεις τόσο εύκολα όσο αυτά που θα βάζεις επάνω.

 

Αυτή είναι η άποψη μου.

Ευχαριστώ

Στάθης

Φιλικά

Στάθης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

Κάτσε, ο σωλήνας σου είναι 5.2 κιλά, μαζί με τα λοιπά πόσο πηγαίνεις; Αν μένεις στα 8-9 κιλά και η HEQ5 θα κάνει δουλειά, όντως όμως λίγο "στριμωγμένη" (το "15" που αναφέρθηκε είναι υπερβολή, ακόμα και για μη φωτογραφική χρήση κάπου στα 12-13 θεωρείται ότι σηκώνει επιτυχώς). Ένας γείτονας εδώ που έχει το 120ED σε NEQ6, είναι βράχος, αλλά από κάθε άποψη, γιατί τον κουβαλάς τον βράχο αν θες να μεταφέρεις το τηλεσκόπιο!

Εγώ πάντως πήγα από την HEQ5 στην iOptron ZEQ25 (παρόμοια χωρητικότητα, λιγότερο από το μισό βάρος η ίδια η στήριξη) και έχω κατα-ενθουσιαστεί. Ο χρόνος στησίματος έχει πέσει στο ένα τρίτο (με το ένα χέρι σηκώνω τρίποδο/στήριξη μαζί με το βάρος, καταπληκτικό polar scope, απίστευτα εύκολη alt/az ρύθμιση). Είναι κυρίως στην Αμερική γνωστά τα iOptron, εδώ είχαμε πάντα τα Skywatcher, αλλά καιρός να τα μάθουμε! Βέβαια το ZEQ25 το έχω κυρίως για το 80ED μου, το 200PDS το σηκώνει, οριακά όμως για φωτογραφίες (μη σου φυσήξει κανένας αέρας κλπ), δηλαδή για εσένα το αντίστοιχο iOptron είναι το iEQ30 που σηκώνει 14 κιλά, ή αν έχεις την οικονομική δυνατότητα το iEQ45 που έχει περίπου ίδιο βάρος με ένα HEQ5 αλλά σηκώνει τα διπλάσια! Σκέψου το σοβαρά, γιατί η καλύτερη στήριξη είναι αυτή που θα χρησιμοποιείς συχνότερα και εμένα αυτή η αλλαγή από SW σε iOptron με τόσο μεγάλη διαφορά στη φορητότητα και χρόνο "στησίματος" με έκανε να βγάζω το τηλεσκόπιο πολύ συχνότερα.

Φυσικά αν έχουμε σταθερό παρατηρητήριο, τα πλεονεκτήματα του iOptron ελαχιστοποιούνται και το αντίστοιχο Skywatcher θα είναι μάλλον φθηνότερο (αν και πράγματα όπως έλεγχος από PC είναι εξτρά κόστος στα SW).

 

Όσο για το πεδίο, "χωράνε" κάμποσα αντικείμενα, αλλά κάποια στιγμή θα θελήσεις φαντάζομαι να επενδύσεις στο 0.85X corrector/reducer, που και διορθώνει το πεδίο στις άκρες και σου το κάνει f/6.375 και χωράς το κατιτίς παραπάνω.

 

Και μία τελευταία παρατήρηση, η ακριβώς επόμενη από τη μηχανή σου, η 450D έχει αρκετά μεγάλη διαφορά και σε ευαισθησία, και σε θόρυβο και live view, οπότε αν μπορούσες να βρεις τρόπο να την "ανταλλάξεις" με κάποιο τρόπο θα σε βοηθούσε αρκετά! ;)

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης