Jump to content

Ψάχνω πιθανό μέλος του φόρουμ (μη βαράτε παιδιά)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά είμαι νέο μέλος του φόρουμ και ασχολούμαι με την αστρονομία περίπου 1 χρόνο. Τον Μάη μου έκαναν δώρο ένα μικρό διοπτρικό τηλεσκόπιο και έτσι μπήκα για τα καλά στο χόμπι αυτό.

 

Ποστάρω τώρα λόγω της περιέργειας μου πιο πολύ αλλά και γιατί θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην γυναίκα που μου έδωσε το πρώτο ερέθισμα όταν ήμουν μικρός να κοιτάξω τον νυχτερινό ουρανό και τα αστέρια. Σίγουρα εκείνη δεν το ξέρει ούτε και κατάλαβε τότε τον ενθουσιασμό μου (που η αλήθεια είναι ότι δεν είχε φανεί καθόλου, μάλλον το αντίθετο φάνηκε η αδιαφορία μου). Θα πω λοιπόν την ιστορία γιατί μόνο αν το δει θα μπορέσω να την βρω.

 

Ήταν καλοκαίρι του 2004. Θα πήγαινα 6η δημοτικού αν θυμάμαι καλά. Η εθνική έπαιζε τότε στο ευρωπαϊκό. Είχα πάει στη Λέσβο με την οικογένειά μου για ένα γάμο και κάτσαμε μια εβδομάδα εκεί. Κάναμε λοιπόν μπάνιο στον Άγιο Ερμογένη κοντά στη Μυτιλήνη κι όπως φτάναμε στην παραλία, είδαμε μια γυναίκα να προσπαθεί να ανεβάσει το αυτοκίνητό της σε μια απότομη ανηφόρα. Ο πατέρας μου προσφέρθηκε να την βοηθήσει όπως και έκανε. Στο τέλος μας ευχαρίστησε και μας προσκάλεσε να πάμε στο σπίτι της μια-δύο μέρες μετά(που αν θυμάμαι καλά ήταν εκεί στην παραλία, σε αυτή την ανηφόρα, δεν ορκίζομαι κιόλας έχουν περάσει χρόνια).

 

Εκείνο το βράδυ που πήγαμε λοιπόν θυμάμαι ότι είχε ένα τηλεσκόπιο και ήθελε να μας δείξει. Οι γονείς μου δεν είπαν όχι. Εγω κοίταζα το τηλεσκόπιο με θαυμασμό, αλλά ο μικρός της γιός (πρέπει να ήταν 10-12 χρονών) μου έκανε πρόταση να παίξουμε games στο pc και δέχτηκα, οπότε δεν είδα κάτι από το τηλεσκόπιο. Αλλά ήταν αρκετό για να με κάνει να κοιτάξω τα αστέρια στο γυρισμό ακούγοντας τι είδαν οι γονείς μου από το φεγγάρι κλπ.

 

Ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται γελοία αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορέσω να βρω αυτή την γυναίκα να της πω ένα ευχαριστώ αλλά και να κρατήσουμε επαφή. Το όνομά της είναι Αλεξάνδρα και τότε ήταν καθηγήτρια πιάνου. Ελπίζω να ασχολείται ακόμα και να είναι και μέλος εδώ ώστε να τη βρω.

 

Sorry for the long, uninteresting post :roll: :roll: :roll:

Tzitzis

"Το αιώνιο μυστήριο του κόσμου είναι η δυνατότητα κατανόησής του"

 

Κωνσταντίνος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλώς ήρθες. Ωραία ιστορία. Αγ. Ερμογένης από τις αγαπημένες μου παραλίες του νησιού. Τι θα γίνει; Σαν πολλοί Μυτιλινιοί ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν μαζευόμαστε εδώ; Από όσο γνωρίζω έχει και σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας το γκασμαδονήσι μας. :P :P :P Είχαν μια σελίδα παλιά που δεν υπάρχει πλέον.

 

Το καλό είναι ότι επειδή είναι μεγάλο νησί και αραιοκατοικημένο σε σχέση με την έκταση φυσικά, έχει και πολλά μέρη σκοτεινά που μπορείς να κάνεις παρατήρηση.

 

Τέλος Αυγούστου περιμένω πως και πως να βρίσκομαι στην Ερεσό που είναι σχετικά σκοτεινά αν απομακρυνθείς από την Σκάλα προς το βάθος της παραλίας, για να χαρώ τον έναστρο ουρανό με τα κιάλια και την φωτογραφική.

 

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις οποιοδήποτε εξοπλισμό (τηλεσκόπιο, κιάλια κ.τ.λ.), βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Ότι και να ρωτήσεις θα εξυπηρετήσουν σίγουρα.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένας μακρινός ξάδερφος είναι από εκεί, εγώ ουδεμία σχέση. Ελπίζω αν είναι να το δει μπας και την βρω να τα πούμε.

 

Ο στόχος μου είναι να αγοράσω ένα Ντομπ 200αρι. Σκάιγουότσερ. Αλλά πρέπει να βρω πρώτα που θα το χρησιμοποιώ. Μέχρι τώρα με το μικρό διοπτρικό, στην Αθήνα δεν μπορώ να κάνω παρατήρηση λόγω φωτορύπανσης και φωτοχημικής ρύπανσης (μένω κέντρο). Στην Πάτρα που ήμουν πριν το καλοκαίρι λόγω σπουδών κάτι γινόταν, από την ταράτσα κάτι φαινόταν.

 

Τώρα πρέπει να φεύγω από την Αθήνα για να κάνω παρατήρηση και δεν έχω ούτε μέσω ούτε λεφτά. Το ίδιο και για την αγορά του τηλεσκοπίου. Γενικά χάλι μαύρο... Η ελπίδα μου είναι μπας και πάμε στο χωρίο που ντάξει έχει σκοτάδι. Δεν φαίνεται η γαλακτική οδός βέβαια αλλά οκ.

 

Αν κάποιος την γνωρίζει κι ας μην είναι στο φόρουμ ας δώσει ένα email ρε παιδιά.

"Το αιώνιο μυστήριο του κόσμου είναι η δυνατότητα κατανόησής του"

 

Κωνσταντίνος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα ίδια και γω. Εκεί που ετοιμαζόμουν να αγοράσω το 12" skywatcher, "τρώω" μια ωραία απόλυση και μετά μπήκαν άλλες προτεραιότητες. Ελπίζω να συνέλθουμε σαν χώρα κάποια στιγμή. Δεν σταματάμε όμως να ονειρευόμαστε.

 

Μακάρι να βρεις το άτομο που αναζητάς και κάποια στιγμή να ξανά επισκεφτείς το όμορφο νησί μας, με το νέο τηλεσκόπιο που ονειρεύεσαι.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης