Jump to content

ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟΙ Baader Morpheus 76° Wide-Field


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νέοι προσοφθάλμιοι από την Baader σε αρκετά ακριβή τιμή ( γύρω στα 250 ευρώ) και αρκετά ογκώδεις με καλά χαρακτηριστικά όμως.

 

ba2954200-morpheus-set.jpg

a.thumb.jpg.647f5c5a6098b6660cfc512d3f846e1b.jpg

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τοποθετούνται στην λούξ περιοχή των Nagler T4, Docter, Delos & Pentax XW. Είναι νέο σχέδιο, η Baader λέει εντελώς δικό της, αλλά με κατασκευή στην Κίνα. Επίσης λένε πως είναι καλύτεροι από ολουςόλους φακούς της εταιρείας, τολμηρή δήλωση για την εταιρεία που κυκλοφορούσε τους Genuine Orthos και συνεχίζει τον Zoom. Για να δούμε πως θα είναι στα γρήγορα τηλεσκόπια διότι στα καταδιοπτρικά δεν αναμένεται πρόβλημα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλοδεχούμενοι αν δίνουν την απόδοση των άλλων premium και είναι κατά 1/3 φτηνότεροι. Στη Γερμανία τους έχουν 245 ευρώ βλέπω...
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι explore scientific και οι celestron luminos νομίζω είναι πιο συμφέρουσα αγορά me 100 ευρώ λιγότερα αν εξαιρέσεις το σφικτότερο eye relief που έχουν. Προτιμώ τους ελαφριους και μικρόσωμους φακούς που δε χαλάνε το ζύγισμα του τηλεσκοπίου.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω πως η ουσιαστική διαφορά από άλλους ακριβούς φακούς είναι η ελάχιστη χρήση μετάλλου, που μεταφράζεται σε πλαστικό σώμα και χαμηλό βάρος, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Οπτικά, δεν υπάρχει λόγος να μην είναι πολύ καλοί, ωστόσο θυμίζω δύο γνωστές υπερβολικές δηλώσεις της Baader από το παρελθόν: 1) "οι επιστρώσεις phantom multi coating είναι ό,τι πιο προηγμένο" που δεν ίσχυε ακριβώς, αφού για παράδειγμα οι φακοί University Optics ortho HD είχαν σταθερά καλύτερες επιστρώσεις από τους όμοιους Baader Genuine Ortho που είχαν τις phantom και 2) "Η σειρά Hyperion έχει πολύ καλή συμπεριφορά και σε γρήγορα τηλεσκόπια" που επίσης απέχει πολύ από την αλήθεια. Επιπλέον, για κάποιο λόγο, οι επιστρώσεις "phantom" της σειράς Hyperion ήταν πολύ αξιόλογες στον Hyperion zoom 8-24, αλλά υποδεέστερες στους υπόλοιπους Hyperion. Υποθέτω πάντως - και λόγω κατηγορίας τιμής - ότι οι καινούργοι Baader θα είναι πχ καλύτεροι από τους αντίστοιχους Explore Scientific (που δεν πλησίασαν αρκετά την οπτική συμπεριφορά των Pentax XW, Vixen LVW ή τις επιστρώσεις/διαφάνεια των Televue Panoptic), αλλά δεν θα είναι εφάμιλοι των ακριβότερων. Δεν μένει παρά να περιμένουμε τις πρώτες εμπεριστατωμένες συγκριτικές δοκιμές, όταν οι φακοί κυκλοφορήσουν και χρησιμοποιηθούν.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τιμολογιακά τοποθετούνται κάπου ανάμεσα στους nagler και στους Explore Scientific. Σίγουρα θα είναι αρκετά καλοί όπως είναι και οι hyperion με τους οποίους εγώ με γρήγορο νευτώνειο και είμαι ευχαριστημένος γιατί είναι αρκετά τίμιοι φακοί . Οι καινούριοι Baader θα είναι αρκετά βαριοί στα 360-390 γρ σχεδόν όσο και οι hyperions . Δυστυχώς το πολύ ξεκούραστο eye relief που υπόσχονται απαιτεί πολλά οπτικά στοιχεία ( βάρος) και επίσης έχει επιπτώσεις με σφάλματα στα άκρα του ειδώλου που δίνει. Πάντως σαν εναλλακτική πρόταση των TeleVue DELOS με παρομοια χαρακτηριστικά καλή ακούγεται. Αναμένουμε συγκριτικά τεστ και reviews!
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης