Jump to content

Πελαγωμένος Νεος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στη παρέα σας, ειμαι ο Γεράσιμος κι έχω ενα Breser skylux 70/700 δε ξερω τι να δω με αυτο προς το παρόν εχω δει μονο Κρονο Δια Αφροδίτη και το νεφέλωμα το Ορίων αλλα ουτε λόγος για Μ31 Heart nebula κτλ. Επίσης έχει ισημερινή στήριξη και οταν το ρυθμίζω στο πολικό αστέρα δε μπορώ να βρώ τις ώρες δε το καταλαβαίνω πως δουλεύει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κι εγώ με το ίδιο ακριβώς ξεκίνησα. Μ 31 βλέπεις και με γυμνό μάτι ενώ το Heart nebula είναι πιο πολύ φωτογραφικός στόχος και δύσκολα διακρίνεται από τηλεσκόπιο. Βρες χάρτη με τα αντικείμενα Messier μιας και είναι τα πιο μεγάλα και ευδιάκριτα του ουρανού. Μπορείς να δεις τα περισσότερα με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Κατέβασε το stellarium και δες ποιος πλανήτης είναι ορατός. Επίσης μπορείς να δεις κι ένα σωρό διπλά άστρα. Βέβαια το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι δύσχρηστο και θα σε κουράσει κάποια στιγμή. Καλές παρατηρήσεις .
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το θεμα ειναι αφου δε μπορω να βρω συντεταγμενες με την ισημερινή βάση μου πως θα βρω τα αντικείμενα? Κάποιος οδηγός για την λειτουργία ισημερινής βάσης υπάρχει?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεράσιμε,

Καλύτερα να κατεβάσεις κάποια απο τις δωρεάν εφαρμογές (PC ή κινητό) όπου και μπορείς να δείς τι υπάρχει εκεί που ψάχνεις, παρά να βασιστείς στις συντεταγμένες που θα σου δίνουν οι κύκλοι αναφοράς.

Υπάρχουν και χάρτες, αλλα ξεκίνα καλύτερα πρώτα απο τα εύκολα και προχωράς.

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης