Jump to content

Γαλαξιακό σμήνος της Παρθένου από Αθήνα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα δεν θεωρώ εσένα!!!!! Θεωρώ τους όποιους γνωμοπώλες Ελλήνων τε και βαρβάρων που λένε αγόραζε τηλεσκόπια κάνε παρατήρηση μέσα από την πόλη και προ πάτων μην γκρινιάζεις! Εδώ για να μην δημιουργηθούν κι άλλες παρεξηγήσεις (Κωνσταντίνε πρόσεχε) Γνωμοπόλης = αυτός που έναντι αμοιβής λέει και γράφει την γνώμη του. Πλην τα περί της ερασιτεχνικής αστρονομίας γνωμοπώλες υπάρχουν πολλοί. Κριτικοί του θεάτρου πχ ή γευσιγνώστες κλπ. Τον τελευταίο καιρό αν παρατήρησες προωθείτε πάρα πολύ στον χώρο, το μην γκρινιάζεις για την φωτορύπανση διεθνώς από τέτοιους τύπους. Είναι όλοι σπουδαγμένοι και με πτυχία. Τεκμήρια δηλαδή του χιτλερισμού τους. Επουδενεί εννοούσα εσένα ύποπτο. Και βέβαια με τίποτα δεν θεωρώ γνωμοπόλη το Κωνσταντίνο. Πέρα από το ότι τον ξέρουμε, τίποτα δεν γράφει ο ἀνθρωπός ένατη αμοιβής, αλλά τα κάνει όλα από το μεράκι του και το πάθος του. Είμαι κι εγώ μαζί του.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ωραία, λύθηκε η παρεξήγηση, γιατί για μια στιγμή νόμισα οτι δημιουργήθηκε μία αντιπάθεια απέναντί μου! Έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι εταιρίες γι αυτό , όπως επίσης που πουλάνε κάτι τηλεσκοπιάκια παιδικά με μια φωτογραφία του Κρόνου από το Hubble στο κουτί, αλλά αυτό είναι άσχετο.

 

Επίσης σέβομαι και θαυμάζω το μεράκι σας και μερικών ανθρώπων εδώ μέσα. Εγω για να καταλάβετε κάνω παρατήρηση με κυάλια που πρώτη φορά τα έβαλα σε τρίποδο με λαστιχάκια και βγάζω φωτογραφίες με μία compact του εμπορίου (πιο low budget πεθαίνεις!)

 

Ασχετα όλα αυτά αλλά ήθελα να τα πω..!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ καλά κάνεις και κάνεις παρατήρηση και φωτογράφιση με low budge. Να γίνεις καχύποπτος και για τις μελλοντικές σου αγορές διότι όπως πολύ σωστά παρατήρησες << πουλάνε κάτι τηλεσκοπιάκια παιδικά με μια φωτογραφία του Κρόνου από το Hubble στο κουτί>> και ακόμα περισσότερο στους γνωμοπώλες. Είδες τι αριστοτεχνικά που το έγραψαν; <<Πάρε από τον ουρανό σου, οτι καλύτερο μπορεί να σου δώσει, χωρίς γκρίνια και απογοήτευση>> δηλαδή μη γκρινιάζεις για τίποτα. Ούτε για τα μάπα πράγματά που σου πουλήσαμε. Άν δεν τα καταφέρεις βλάκα εσύ φταις. Μη γκρινιάζεις για τίποτα.Ούτε για την κρίση που σε γ... εσένα και την βρωμοχώρα σου. Η απάτη του Κρόνου από το Hubble στο κουτί του φτηνιάρικου τηλεσκοπίου είναι οφθαλμοφανής και δύσκολα την πατάει κάποιος. Η χωντρή επιστήμη της αποπλάνησης βρήσκεται σε αυτά τα τσιτάτα. Αυτοί πληρώνονται πολύ περισσότερο ακόμα κι από τους πιο ταλαντούχους και μερακλήδες οπτικούς, που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει θαύματα στο εξοπλισμό μας.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...
Παιδιά εγώ με γυμνό μάτι από το κέντρο που μένω (όρια Αθήνας - Περιστερίου), βλέπω μέχρι 2 φαινόμενη λαμπρότητα. Στην ουσία δεν υπάρχει μαύρος ουρανός στην Αθήνα. Στα βόρεια προάστια ίσως να φτάνει το 3. Στην Αρκαδία έξω από τα χωριά είναι ένα καθαρό 5ρι τις καλές νύχτες.

 

Φίλε μήπως υπερβάλλεις λίγο; Εγώ από την Πεντέλη βλέπω 4αρια ΣΧΕΤΙΚΑ άνετα. Το καλύτερο που έχω δει είναι 4.3, αλλά με δυσκολία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν υπερβάλλει καθόλου από Περιστέρι καλά τα λέει τόσο είναι.

 

Παιδιά, είστε σίγουροι; Εγώ απ'τη Νέα Πεντέλη μέσα μπορώ να δω το αστέρι που είναι λίγο πάνω από το γ της Λύρας περίπου πάνω στην ευθεία με το β της Λύρας, που σύμφωνα με το Stellarium ΚΑΙ το Cartes du Ciel είναι mag 5.2!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντως παίζει ρόλο και η ώρα. Αλλιώς είναι στις 12 τα μεσάνυχτα και αλλιώς κατά τις 3 τα ξημερώματα που έχουν κλείσει πολλά φώτα.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 10 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης