Jump to content

αστροφωτογράφηση με τηλεφακό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπάθησα να βρω κάποιο παλαιότερο θέμα, αλλά εκτός από ψήγματα εδώ και εκεί δεν κατάφερα να βρω κάτι ολοκληρωμένο για το θέμα αστροφωτογράφηση με κάποιο οικονομικό τηλεφακό.

Ενδιαφέρομαι να χρησιμοποιήσω μια Atik 314L πιθανότατα και με τον τροχό φίλτρων της StarlightXpress με έναν φθηνό φακό (από αυτούς που κυκλοφορούν στο ebay) προκειμένου να δω τι μπορώ να κάνω με narrowband από αστικό ή ημι-αστικό περιβάλλον.

Ως εκ τούτου ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν ασχοληθεί, για το ποιοι φακοί παρέχουν αρκετό backfocus, τι αντάπτορες χρειάζονται για τη σύνδεση με την κάμερα/τροχό, τυχόν επεκτάσεις (Τ2,Μ48;) που χρειάζονται, αλλά και τους τρόπους στήριξης του όλου συστήματος σε κάποιο dovetail και κλπ.

Κάθε πρόταση-ιδέα καλοδεχούμενη!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ηλία καλησπέρα,

 

αρκετά οικονομικοί φακοί με πλούσιο back focus είναι η σειρά των Pentax 6x7. Με 85mm back focus μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τροχό και κάμερα (ακόμα και DSLR). Το αποτέλεσμά τους σε narrowband φωτογράφιση από την Αθήνα είναι εκπληκτικό. Εγώ αυτό το setup έχω με την 314L+ και μπορείς να δεις τις φωτογραφίες που έχω κατά καιρούς ποστάρει στο astrovox.

Το κόστος των φακών στο ebay είναι από 50-60 έως και 300-400 ανάλογα τον φακό. Έχε υπόψη σου πως για ακριβούς φακούς μπορεί και να πληρώσεις τελωνείο. Αγοράζεις από Ιαπωνία - εγγύηση.

 

Θα χρειαστείς έναν custom αντάπτορα όμως που να σου μετατρέπει το 6x7 bayonet της Pentax σε μορφή τέτοια που να μπορέσεις να συνδέσεις τον εξοπλισμό σου. Τον δικό μου αντάπτορα τον έφτιαξε ο Γιώργος από την Χαλκιδα (astrogeo) και βγάζει ίδια έξοδο όπως ένας εστιαστής (2") ώστε να προσαρμόσω ένα 2" nosepiece. O αντάπτορας πιάνετε πάνω σε dovetail μέσω ενός δακτυλιδιού που πάλι έφτιαξε ο Γιώργος και σταθεροποιεί τον φακό. Η κατασκευή ειναι πολύ καλή και στιβαρή και σου επιτρέπει να κρατάς τον εξοπλισμό σταθερό και να αλλάζεις και φακό αν χρειαστεί.

 

Αν προσανατολιστείς σε κάτι τέτοιο ευχαρίστως να σου στείλω και φωτογραφίες να δεις. Ιδιο setup έχει και ο Γιώργος (scaff).

Φιλικά

Στάθης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου Ηλία,

 

Κοίτα και αυτό

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=21472&highlight=

 

 

 

Οτι θες να ρώτησεις , μπορεις να με παρεις τηλέφωνο....

Γιωργος

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης