| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Ποια αστρονομική ενασχόληση σας αγγίζει περισσότερο; |
| Μελέτη αστρονομίας και αστροφυσικής |
|
27% |
[ 45 ] |
| Αστρονομική παρατήρηση |
|
51% |
[ 85 ] |
| Αστροφωτογράφιση |
|
20% |
[ 34 ] |
|
| Σύνολο Ψήφων : 164 |
|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4641 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:16 Θέμα δημοσίευσης: Ποια αστρονομική ενασχόληση σας αγγίζει περισσότερο; |
|
|
Είμαστε ένα φόρουμ ερασιτεχνικής αστρονομίας αλλά τα ενδιαφέροντα ποικίλλουν. Εσάς ποια αστρονομική ενασχόληση σας αγγίζει περισσότερο; Είστε θεωρητικοί και σας αρέσει το διάβασμα; Σας αρέσει η παρατήρηση; Η μήπως η αστροφωτογράφιση; _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimpap Εξωγήινος
Ένταξη: 27 Ιαν 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 670 Τόπος: Ναύπλιο Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντρέα αν σε κάποιον αρέσουν όλα τα παραπάνω τι ψηφίζει?  _________________ Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ
ΣΕΕΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας) |
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκε η απάντηση "όλα τα παραπάνω" αλλά αυτό έγινε επίτηδες γιατί όλοι θα το απάνταγαν ενώ ήθελα το αποτέλεσμα να μας δείξει τις προτιμήσεις μας
(άσε που πάλι αν σε κάποιον αρέσουν εξίσου τα δύο από τα τρία πάλι δεν καλύπτεται).
Τώρα, στην περίπτωση που σου αρέσουν όλα εξίσου, είσαι σε δίλημμα... Προτείνω να επιλέξεις εκείνο που έστω και ελάχιστα σε συγκινεί κάπως περισσότερο!!
ΥΓ: Ομοίως δεν πρόβλεψα και το "κανένα από τα παραπάνω" αλλά τι στο καλό, σε φόρουμ αστρονομίας είμαστε  _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
dimpap Εξωγήινος
Ένταξη: 27 Ιαν 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 670 Τόπος: Ναύπλιο Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τουλάχιστον δεν αφήνεις δύο?  _________________ Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν υπάρχει η δυνατότητα από το ίδιο το λογισμικό να μπουν δύο ψήφοι. _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
dimpap Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλώς. Με μισή καρδιά (και λίγο παραπάνω) παρατήρηση  _________________ Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ
|
|
 |
| sheliak Εξωγήινος
Τόπος: Aθήνα - Πεύκη Ηλικία: 26 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Εγω μελοντικα θα ηθελα να ασχοληθω με την μελετη φασματων των αστεριων. Αρα μαλλον ψηφιζω μελετη αστρονομιας και αστροφυσικης. |
|
|
 |
quendi Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Δεκ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1379 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ψηφίζω "Μελέτη αστρονομίας και αστροφυσικής", από επιστημονικής πλευράς.
Τι στο καλό..για αυτό το λόγο μπήκα και στο Φυσικό.. αν και η παρατήρηση είναι μεγάλη αγάπη!
Στην αστροφωτογραφία με ενθουσιάζει περισσότερο πια η καταγραφή φαινομένων που γίνονται ανά καιρούς, όπως εκλείψεις, διαβάσεις-επιπροσθήσεις, κομήτες, δραστηριότητα Ηλίου κλπ ή wide field, ίσως να φταίει βέβαια ότι δεν διαθέτω και τον εξοπλισμό για σοβαρά αποτελέσματα σε deep sky ή πλανητική!  _________________ Φιλικά,
Παναγιώτης Αντωνόπουλος |
|
|
 |
| sheliak Εξωγήινος
Τόπος: Aθήνα - Πεύκη Ηλικία: 26 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| quendi έγραψε: | Ψηφίζω "Μελέτη αστρονομίας και αστροφυσικής", από επιστημονικής πλευράς.
Τι στο καλό..για αυτό το λόγο μπήκα και στο Φυσικό.. αν και η παρατήρηση είναι μεγάλη αγάπη!
|
Το ιδιο ακριβως νιωθω και εγω.. |
|
|
 |
koyote Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Ιαν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1290 Τόπος: Τρικαλα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν και η παρατηρηση ειναι κατι το μοναδικο που χρονια επιθυμουσα,η μελετη αστρονομιας και αστροφυσικης με συναρπαζει λιιιγο παραπανω.Μεγαλο διλημμα παντως.... _________________ Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!
Φιλικα,
Βαλογιαννης Γιωργος |
|
|
 |
Altinakis Εξωγήινος
Ένταξη: 15 Ιούλ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1016 Τόπος: Θεσσαλονίκη (Ν. Ραιδεστος) ~10Χλμ εκτός πόλης Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αστροπαρατηρηση του θανατα!!!!  _________________ Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),
Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut
>Destination Space!
http://www.zeitgeistmovie.com/ |
|
|
 |
lunar Εξωγήινος
Ένταξη: 19 Ιούν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 799 Τόπος: Νέα Αγχίαλος - Βόλος Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμενα η περιπτωση μου ειναι λιγο παραξενη, με ενδιαφέρει η παρατηρηση και διαβαζω μανιωδως βιβλια και συλλεγω χαρτες αποκλειστικα για παρατηρηση αλλα μεχρι πριν λιγο καιρο ειχα μονο ενα sporting scope
πριν λιγες μερες επεσε στα χερια μου ενα Orion νευτωνιο 5" σε αθλια κατασταση και μετα απο εγχειριση ανοιχτης καρδιας το επαναφερα στη ζωη και ξεχαρμανιασα λιγο αλλα συνεχιζω να αντιστεκομαι να παρω ενα 8" dobs και κανω κρατει να χτυπησω ενα καταδιοπτρικο.
Αρα μαλλον ειμαι σε περισσοτερες απο μια κατηγοριες του δημοψηφισματος και της μελετης και της παρατηρησεις
Φιλικα Δημητρης |
|
|
 |
Bi2L Εξωγήινος
Ένταξη: 05 Απρ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 6025 Τόπος: Corfu, Greece Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειμαι απο αυτους που Ξημεροβραδιαζονται πανω στο προσοφθαλμιο βεβαια μου αρεση αρκετα η μελετη αστροφυσικής και αστρονομιας αλλα...αν δεν σηκωθει ο ηλιος εγω απο το προσοφθαλμιο δεν φευγω  _________________ Βασίλης Μεταλληνός
OO 16 1600 f4 Dob
ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6
TOA130 1000 f7.7 Temma2 OTASC
ED80 600 f7.5, PST/Coronado, Vixen9x63
Canon 40D 400D 30D, Qhy5, wat120n+
2009年7月22號日食 http://astrocorfu.blogspot.com |
|
|
 |
lunar Εξωγήινος
Ένταξη: 19 Ιούν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 799 Τόπος: Νέα Αγχίαλος - Βόλος Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Bi2L έγραψε: | Ειμαι απο αυτους που Ξημεροβραδιαζονται πανω στο προσοφθαλμιο βεβαια μου αρεση αρκετα η μελετη αστροφυσικής και αστρονομιας αλλα...αν δεν σηκωθει ο ηλιος εγω απο το προσοφθαλμιο δεν φευγω  |
Αδερφε με τετοιο εργαλειο που εχεις παρακαλας να μην ξημερωσει ποτε.
Φιλικα Δημητρης |
|
|
 |
Tsaprazi Εξωγήινη
Ένταξη: 15 Απρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1131 Τόπος: Περαία Θεσσαλονίκης Ηλικία: 16 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μελέτη αστροομίας και αστροφυσικής... Ίσως και λίγο αστροπαρατήρηση ! Αλλά η αστροφυσική με ελκύει περισσότερο, επειδή σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις το συμπαν μας και το πως αυτό δημιουργήθηκε...  _________________ Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein
4 Vesta |
|
|
 |
|