Jump to content

χρειαζομαι βοηθεια!ειμαι αρχαριος!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

πρωτα απ'ολα χαιρετω ολους τους χρηστες του forum μιας κ ειναι το πρωτο μου μυνημα εδω μεσα.εχει γινει ωραια δουλεια στο forum!

 

μολις χθες αγορασα απο το ευγενιδιο το τηλεσκοπιο της BRESSER το GALAXIA (114/900).αυτο εχει 2 προσοφθαλμια ενα 25mm κ ενα 6 mm

επισης εχει κ εναν πολλαπλασιαστη barlow2x.

 

αφου καταφερα να το στησω,ηρθε το βραδακι κ αποφασισα να δω τι μπορει να κανει!

κοιταξα το φεγγαρι λοιπον..κ εμεινα εκλπεικτος ειχε τρομερη μεγενθυση

εβαλα τον 25 κ τον 6 προσοφθαλμιο κ ολα ηταν τελεια δοκιμασα κ με τον barlow με τον 25 κ με τον 6. στο φεγγαρι λοιπον εμεινα ευχαριστημενος!

 

το προβλημα μου ειναι στα αστερια!!!!! :( :(

δεν περιμενα να τα βλεπω τοσο μικρουλια!γιατι????βλεπω μια κουκιδα μονο! :( :( ουτε γαλαξιες βλεπω ουτε αλλους πλανητες τπτ!να μου πεις πρεπει να ξερεις κ που βρισκοντει ενταξει αρχαριος ειμαι θα μαθω.αλλα εφοσον βρηκα καποια αστερια αυτα δεν θα επρεπε να φαινονται πολυ κοντα με τον 6 +barlow?????

μηπως αυτοι οι προσοφθαλμιοι δεν ειναι για παρατηρηση αστεριων>>>??

 

αλλο προβλημα...

οταν κανω μεγαλη μεγενθυνση στο αστερι βλεπω το εσωτερικο του τηλεσκοπιου αντι να βλεπω το αστερι!!!

χρειαζομαι επειγοντως βοηθεια!!!μπορω τελικα να δω τιποτα αλλο εκτος απο το φεγγαρι???μηπως δεν ειναι καλο το τηλεσκοπιο μου???

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλώς ήρθες στο forum και καλορίζικο το καινούργιο σου τηλεσκόπιο.Όσον αφορά τα αστέρια δεν πρόκειται να τα δεις ποτέ σαν δίσκο διότι είναι πολύ μακριά.Μετά για τη παρατήρηση γαλαξιών θα πρέπει να πας σε μέρος όπου δεν έχει πολύ φωτορύπανση και φυσικά να ξέρεις που βρίσκονται.Το καλύτερο για σένα είναι να αγοράσεις ένα καλό αστρονομικό βιβλίο και ένα επιπεδόσφαιρο(κοίτα παλαιότερες συζητήσεις).Επίσης στην παρατήρηση deep sky αντικειμένων δεν χρησιμοποιούμε μεγάλη μεγέθυνση.Όσον αφορά αυτό που λες ότι σε μεγάλες μεγεθύνσεις βλέπεις το εσωτερικό του τηλεσκοπίου σου δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.Καλύτερα να σου πει κάποιος ποιο έμπειρος.Ίσως να μην εστιάζεις σωστά
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατ' αρχήν μην πανικοβάλλεσαι!

η απογοήτευσή σου δεν οφείλεται στο τηλεσκόπιο, αλλά στην άγνοια για το τι θα έπρεπε να περιμένεις.

Ισως αντί να πάρεις πρώτα τηλεσκόπιο και μετά να κάνεις ερωτήσεις στο AstroVox, να έπρεπε να κάνεις το αντίστροφο.

Το τηλεσκόπιο που πήρες είναι μεν μία κατηγορία πάνω από τα εντελώς παιχνίδια, αλλά και μία-δύο κατηγορίες κάτω από αυτό που έχουν όσοι ασχολούνται εντατικά με το hobby.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αρκετό καιρό, και μετά αν αποφασίσεις να αγοράσεις μεγαλύτερο μπορείς να το κρατήσεις για δεύτερο ή να το δώσεις σε κάποιον άλλο αρχάριο.

Λοιπόν, όσο μεγέθυνση και να βάλεις τα αστέρια θα φαίνονται σαν στίγματα λόγω τεράστιας απόστασης. Μεγέθυνση σε αστέρια χρειάζεται μόνο για να ξεχωρίσεις τα πολλαπλά συστήματα (διπλά, τριπλά κλπ).

Μην παρασύρεσαι από την μεγέθυνση, δεν είναι το ζητούμενο στην αστρονομία. Το θέμα είναι οι λεπτομέρειες που μπορείς να διακρίνεις σε νεφελώματα, γαλαξίες κλπ.

Για να βρίσκεις τα αντικείμενα χρειάζεσαι χάρτες (υπάρχουν και δωρεάν που μπορείς να βρείς και να εκτυπώσεις μέσω internet), επιπεδόσφαιρο και παρέα με άλλους πιό έμπειρους εασιτέχνες που θα σου δείξουν τι και πώς.

Το φεγγάρι είναι πάντα από τους πιό εντυπωσιακούς στόχους, αρκεί να μην είναι πολύ "γεμάτο" γιατί έχει υπερβολικό φώς και σε τυφλώνει ενώ παράλληλα η κλίση του ηλιακού φωτός περιορίζει την τρισδιάστατη αίσθηση από τις σκιές στους κρατήρες κλπ.

Προσπάθησε να κάνεις παρατήρηση από πραγματικά σκοτεινό ουρανό, και φυσικά όταν δεν θα έχει φεγγάρι προκειμένου να δείς αμυδρά αντικείμενα στον "βαθύ ουρανό". Το διάχυτο φώς του φεγγαριού μειώνει δραματικά το contrast του ουρανού με τα αμυδρά αντικείμενα.

Γι αυτό οι παρατηρήσεις γίνονται στις περιόδους κοντά στη Νέα Σελήνη όταν το φεγγάρι δεν εμφανίζεται την νύχτα.

Αυτά, και σου εύχομαι να απολαύσεις το τηλεσκόπιό σου. Επαναλαμβάνω οτι σαν αρχάριος πρέπει να επιδιώξεις την παρατήρηση μαζί με πιό έμπειρους ερασιτέχνες.

Φιλικά

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από πλανήτες δοκίμασε το Δία που βρίσκεται Νοτιοδυτικά μετά τη δύση του ηλίου και φαίνεται σα μεγάλος δίσκος. Το ύψος του μόλις αρχίσει να σκοτεινιάζει θα είναι γύρω στις 30 μοίρες. Άρχισε να κοιτάς γύρω στις 09:15 μ.μ. Ίσως δεις τις δύο πιο μεγάλες ζώνες του.

Η Αφροδίτη, πολύ λαμπρότερη του Δία θα είναι Δυτικά, χαμηλότερα και φαίνεται σα μικρός δίσκος. Προσπάθησε να δείς τη φάση της, αν και είναι ανεπαίσθητη (84%).

Πριν ξημερώσει, μετά τις 04:00π.μ. , μπορείς να δείς τον Άρη ανατολικά (δεξιά της σελήνης), αν και φαίνεται πολύ μικρός δίσκος.

Ίσως εντοπίσεις το Νότιο πολικό καψύλλιο δηλαδή τον λευκό Νότιο πόλο του πλανήτη.

Και κάτι άλλο, αύριο την ίδια ώρα η σελήνη θα περάσει πολύ κοντά (1 μοίρα) από το ανοικτό αστρικό σμήνος των Πλειάδων και το θέαμα θα είναι εξαιρετικό ακόμη και για το γυμνό μάτι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

File amgamer, se kalosorizo kai go sto forum... Sou euxomai na xareis to neo sou thleskopio. Einai dikaiologimeno na exeis polla erotimata kai apories mias kai tora arxises na asxolise me to antikeimeno. Kai go exo akoma pio polles apo sena! :) Loipon h gnomi mou se kapoia basika:

1. Den uparxei pote dunatotita na deis kapoia leptomereia sta makrina asteria, giati opos eipan kai ta paidia, apexoun ekatomuria eth fotos makria! To kalutero thleskopio tou kosmou na exeis pali den 8a eblepes tipota!

2. Mhn perimeneis na deis tis ekpliktikes fotografies nefelomatwn kai galaxsiwn pou uparxoun sto internet, giati autes proerxontai apo megali xroniki ek8esi, epexsergasia, kai akriba organa(ccd kameres...k.a). Eixa xsekinisei mia kouventa sxetika me to ti mporeis na deis mesa apo ena thleskopio.

3. Pare ena kalo biblio gia na emploutiseis tis gnoseis sou. Proteino to The THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE pou einai teleio!

4. Prospa8ise na pareure8eis se ena star-party (Parnonas) gia na ma8eis apo proto xeri!

 

Elpizo na se boi8isa, :)

 

Filika Michalis

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε amgamer, να σε καλωσορίσω και εγώ και να επισημάνω πέρα των υπόλοιπων που

ανέφεραν τα παιδία, ότι το μέγεθος του τηλεσκόπιο σου(διάμετρος)είναι αρκετά μικρό για να

απολαύσεις γαλαξίες, επομένως εκτιμώ(και κρίνοντας από τον

ενθουσιασμό σου) ότι θα απογοητευτείς ακόμα και

αν βρεις έναν.

Ένα μέρος της απόλαυσης στην ερασιτεχνική αστρονομία είναι η ερευνά και ο εντοπισμός

των ουράνιων αντικειμένων και θα σου πρότεινα για αρχή να

προσεγγίσεις αυτού του είδους την απόλαυση μιας και γεγονός είναι

ότι για πολλούς ίσως αυτό να αξίζει περισσότερο.

Μην βιάζεσαι να δεις πράγματα(γαλαξίες κτλ.) γιατί κινδυνεύεις να απογοητευτείς γρήγορα.

Όπως είπαν και τα παιδία ξεκίνα με εντοπισμό πλανητών και τα αλλά θα έρθουν.

 

Φιλικά, Λευτέρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε amgamer,

 

η αστρονομική παρατήρηση είναι απαιτητική σε στοιχειώδεις γνώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι μπορεί να παρατηρηθεί, πώς και πότε. Αυτές τις γνώσεις θα τις αποκτήσεις σχετικά εύκολα διαβάζοντας ένα καλό εικονογραφημένο εισαγωγικό βιβλίο, όπως το "NightWatch" του Terence Dickinson (κυκλοφορεί και στα ελληνικά, στα βιβλιοπωλεία του Ελευθερουδάκη και Παπασωτηρίου π.χ.), ή αυτό που σου πρότεινε ο Michalis, και παράλληλα διαβάζοντας τα θέματα της κεντρικής σελίδας του astrovox. Μεγάλη βοήθεια (και ευχαρίστηση) προσφέρουν τα αστρονομικά περιοδικά όπως το Sky & Telescope, Astronomy Now, Astronomy κ.α.

 

Τα αστέρια μπορεί να μη μεγεθύνονται, όμως το με τηλεσκόπιο βλέπουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές περισσότερα αστέρια απ΄ό,τι με το γυμνό μάτι. Φυσικά, στο πολύ μικρό οπτικό πεδίο ενός τηλεσκοπίου φαίνονται λίγα κάθε φορά. Εκεί όμως που το γυμνό μάτι βλέπει ένα ή κανένα, το τηλεσκόπιο δείχνει 20 ή 100 (παράδειγμα).

 

Οι γαλαξίες τα νεφελώματα και τα αστρικά σμήνη ή αλλιώς τα "deep sky objects" δεν παρατηρούνται με τυχαίo κοίταγμα μέσα από ένα τηλεσκόπιο, αλλά με μεθοδική και προσεκτική στόχευση στα κατάλληλα σημεία με τη βοήθεια αστρονομικών χαρτών και οδηγών.

 

Τέλος, για το τηλεσκόπιό σου ισχύουν αυτά που έγραψε ο φίλος rama. To κυριότερο πρόβλημα που θα έχεις είναι ίσως η αστάθεια και οι ταλαντώσεις της στήριξης, αλλά θα μπορέσεις να δεις εκατοντάδες αντικείμενα μ' αυτό στούς σκοτεινούς ουρανούς κάποιας εξοχής. Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για "νευτώνειο" τηλεσκόπιο (=κατοπτρικό), οπότε είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να κάνεις ευθυγράμμιση των κατόπτρων του (collimation) αλλιώς μπορεί να μή δεις ποτέ τίποτα καθαρά.

 

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται βουνό στην αρχή, όμως δεν είναι. Αν σε ενθουσιάζει η παρατήρηση, θα τα καταφέρεις μιά χαρά όπως και οι υπόλοιποι σ' αυτό το forum. Ο ουρανός κατακτιέται με μικρά βήματα, που όμως το καθένα δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Στο astrovox θα βρείς μεγάλη βοήθεια, ιδίως αν ψάξεις και μόνος σου στα αρχεία των συζητήσεων, μια που όλες οι απορίες που έχεις σ' αυτή τη φάση έχουν απαντηθεί πολλές φορές και σε άλλους αρχάριους.

 

Καλή αρχή!

Στέφανος

 

Α, κάτι ακόμη. Ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος για να μάθεις τον νυχτερινό ουρανό και τις θέσεις των αντικειμένων είναι η παρατήρηση με γυμνό μάτι (αστερισμοί) και καλά κιάλια (αντικείμενα όπως αστρικά σμήνη, νεφελώματα, οι φωτεινότεροι γαλαξίες). Φυσικά πάντα με τη βοήθεια ενός αστρονομικού χάρτη και ενός επιπεδόσφαιρου.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

σας ευχαριστω για το καλωσορισμα :D

δεν απογοητευομαι ρε παιδια..μονο κ μονο που βλεπω την σεληνη με τετοια λεπτομερεια με τρελαινει!!! :shock:

δηλαδη για να καταλαβω..τα αστερια βρισκονται πολυ πιο μακρια απο τους πλανητες?δεν υπαρχουν διαχητα μεσα στο ηλιακο μας συστημα κ εξω απο αυτο??αν λεω μπουρδες διορθωστε με! :?

 

τους πλανητες θα μπορω να τους βλεπω καλα?ή θα φαινονται κ αυτοι σαν αστερια(κουκιδουλες?)νεφελωματα κ γαλαξιες..οπως ο ανδρομεδα δεν θα μπορεσω να δω ποτε?με το τηλεσκοπιο αυτο?

 

μερικες ερωτησεις ακομα:

 

που θα βρω εμπειρους χρηστες?κανεται events?

πως να καθαριζω τα προσοφθαλμια?γιατι απ'τις βλεφαριδες λαιρωνονται.

υπαρχουν βαλιτσες μεταφορας?γιατι δεν ειχε!ηταν μεσα στο κουτι του.

κατι ακουσα για τις πλειαδες..(βροχη μετεωριτων)ποτε αρχιζει??θα μπορεσω να τις βρω με το τηλεσκοπιο????αυριο φευγω για το χωριο μου οπου εκει ο ουρανος ειναι θεοσκοτεινος κ η ατμοσφαιρα πολυ καθαρη λογικα εκει θα παρω μια γευση απο το τι μπορω να δω!

 

εχω ενα προγραμμα starfinder λεγεται..ηταν μαζι στην συσκευασια..

εχει τις συντεταγμενες καθε πλανητη,αστεριου...

το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω να τις βρισκω αυτες τις συντεταγμενες!με πυξιδα δεν ψαχνεις???

 

συγνωμη αν σας κουρασα..ξερω οτι χρειαζομαι εναν εμπειρο για να μου δειξει!αλλα δεν ξερω κανεναν!κ επειδη φευγω για το χωριο κ ειναι ευκαιρια μιας κ εχει τοσο καλο ουρανο εκει κατω θα θελα να μου πειτε μερικα tips!

 

κ παλι συγνωμη αν σας κουρασα..

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Amgamer,

πρέπει να έχεις υπομονή και να ασχοληθείς λίγο μέχρι να μάθεις κάποια βασικά πράγματα για την παρατηρησιακή αστρονομία.

Καλώς οι φίλοι σου πρότειναν βιβλία στα οποία θα βρείς απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Εκεί θα μάθεις τι είναι τα αστέρια, οι πλανήτες, οι δορυφόροι,οι γαλαξίες, τα σμήνη αστέρων κ.λ.π.

Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσεις να αναγνωρίζεις τους αστερισμούς και τα πιο λαμπρά αστέρια. Μαζί και τους λαμπρούς πλανήτες (όσους φαίνονται τώρα).

Κατόπιν μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι με τα αντικείμενα βαθύ ουρανού: Ανοικτά και σφαιρωτά σμήνη αστέρων, γαλαξίες, νεφελώματα κ.λ.π.

Όσο για το τηλεσκόπιο που πήρες μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι ούτε και πολύ μικρό. Όταν με κυάλια 50 χιλιοστών μπορούμε να δούμε τα περισσότερα Messier αντικείμενα, δε θα μπορέσεις να τα δείς με το τηλεσκόπιο των 114 χιλ.?

 

Σημείωση: Οι Πλειάδες όπως έγραψα παραπάνω είναι ένα ανοικτό σμήνος αστεριών δηλαδή πολλά αστέρια που βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους. Δεν είναι βροχή μετεωριτών. Κοίτα τες αύριο πριν ξημερώσει κοντά στη σελήνη. Στο τηλεσκόπιο σε μικρή μεγέθυνση είναι εντυπωσιακές.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε amgamer,

 

Ταα αστέρια δεν είναι μέσα στο Ηλιακό μας Σύστημα. Τα αστέρια είναι αυτόφωτα σώματα σαν τον Ήλιο, μικρότερα ή και πάρα πολύ μεγαλύτερα, που βρίσκονται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από εμάς και καθένα έχει, συνήθως, το δικό του αστρικό σύστημα. Το πλησιέτερο στη Γη αστέρι απέχει περίπου 40 τρισ. χιλιόμετρα, ενώ ο Ήλιος μόλις 150 εκ.. Οι πλανήτες είναι όπως και η Γη, δορυφόροι του Ηλίου, σε αποστάσεις από 0,4 A.U. (Ερμής) έως και 40 A.U. (Πλούτων) από τον Ήλιο, όπου 1 A.U. (Astronomical Unit) είναι η απόσταση Ηλίου-Γης. Πιστεύω ότι στο τηλεσκόπιό σου θα φαίνονται ο Κρόνος με τους δακτυλίους του, ίσως να μπορείς να διακρίνεις κάποιο χώρισμα, στον Δία θα ξεχωρίζουν κάποιες από τις ζώνες του πλανήτη. Η Αφροδίτη θα φαίνεται μικρή, ο Ερμής σχεδόν σαν κουκίδα, όπως και ο Ουρανός και ο Ποσειδών. Τον Πλούτονα δύσκολα θα τον δεις. Πάντως αναλυτικότερα μπορεί να απαντήσει κάποιος έμπειρος. Οι γαλαξίες είναι συμπλέγματα αστέρων σε αποστάσεις εκατομμυρίων ετών φωτός (1 έ.φ.=9,5 τρισ. χλμ.) από τον δικό μας. Όσο για τους περσίδες, πρόκειται για πολύ μικρά κομμάτια ενός κομήτη, που ζυγίζουν ελάχιστα γραμμάρια. Η Γη καθώς περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο προσκρούει επάνω τους με ταχύτητα 30 Km/s, κάνοντας τα να καούν από την τριβή στην ατμόσφαιρά της. Η διαδικασία διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου και φαίνεται σαν μία γραμμή στον ουρανό. Δεν παρατηρούνται με τηλεσκόπιο, αλλά με γυμνό μάτι. Όσον αφορά στην έυρεση των αστεριών και των πλανητών, μπορείς να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα που δείχνει τον ουρανό όπως είναι κάθε στιγμή, π.χ. το Cartes du ciel και, αναγνωρίζοντας τους αστερισμούς και τα λαμπρότερα αστέρια, μέσω αυτών να εντοπίζεις τις θέσεις των άλλων (star hopping). Νομίζω ότι είναι πολύ ευκολότερο από το να προσανατολίσεις το τηλεσκόπιο και να ψάχνεις για συντεταγμένες. Λογικά η κλίση και και το αζιμούθιο πρέπει να φαίνονται επάνω στον τρίποδα.

Αν το Ηλιακό Σύστημα είναι 900.000 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, ο γαλαξίας μας 90.000.000 φορές μεγαλύτερος από το Ηλιακό Σύστημα και το Σύμπαν 300.000 φορές μεγαλύτερο από το γαλαξία μας, τότε ποιά η σημασία του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

σας ευχαριστω κ παλι!

διαβασα κ καποια αλλα παλια posts αλλων αρχαριων χρηστων κ νομιζω πως εμαθα καποια πραγματα.

θα παω να κανω τις διακοπουλες μου λοιπον κ θα προσπαθησω να βρω τους πλανητες..κ αν δεν μπορεσω εδω ειμαστε παλι οταν ερθω θα παρω καποια βιβλια,σε καποιο event που θα οργανωσετε θα ρθω κ γω κ θα τα πουμε ολοι μαζι παρεα! :D

μεχρι τοτε να περνατε ολοι καλα!!!

κ ευχαριστω για ολα.

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης