AstroVox :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Ολική έκλειψη Ηλίου - Ελλάδα 21 Απριλίου 2088!
Κεντρική σελίδα του AstroVox AstroVox
Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Κεντρική ΣελίδαΚεντρική Σελίδα   FAQFAQ   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών    ΑστροφωτογραφίεςΑστροφωτογραφίες   ΕγγραφήΕγγραφή 
  ForumForum  ΑστροημερολόγιοΑστροημερολόγιο  ΠροφίλΠροφίλ   ΑλληλογραφίαΑλληλογραφία   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αστροημερολόγιο 
Ολική έκλειψη Ηλίου - Ελλάδα 21 Απριλίου 2088!
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Παρατήρηση Ηλίου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Στέφανος ΣοφολόγηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 01 Ιούν 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 2201
Τόπος: Λάρισα
Φύλο: Ανδρας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:55    Θέμα δημοσίευσης: Ολική έκλειψη Ηλίου - Ελλάδα 21 Απριλίου 2088! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιά... να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά! Mr. Green Mr. Green
Ολική έκλειψη και μάλιστα στην κεντρική Ελλάδα και Απρίλιο! Πήρα ήδη στην ΕΜΥ για καιρική πρόβλεψη Θεσσαλίας αλλά μου είπανε να καλύτερα να ξανατηλεφωνήσω το πρωί (της 20ης Απριλίου 2088)

Μετά τη "Μητέρα όλων των εκλείψεων", την ανεπανάληπτη και ασύγκριτη εμπειρία της 29ης Μαρτίου 2006 στο Καστελλόριζο και καλομαθαίνοντας με την απλότητα του ταξιδιού (μεγαλύτερη πτήση 45 λεπτά), λέω ...να μη μετακινηθώ καθόλου για την επόμενη ολική μου έκλειψη. (Ενδεχομένως κιόλας να μην χρειαστεί να μετακινηθώ ούτε μέτρο...) Όπως και νά ΄χει το πράμα, σκοπεύω να τη δω και να την απολαύσω από την έδρα μου αφού τότε θα είμαι κάπως ηλικιωμένος και δε νομίζω να λείπω σε κανένα ταξίδι για δουλειές (ή ενταύθα θα είμαι ή ...εν τάφ-θα Mr. Green )
Το μόνο που με απασχολεί είναι αν θα λειτουργεί ακόμα η 450D ή αν θα πρέπει να την αναβαθμίσω με την 450000D. Think Ποιός διαβάζει πάλι manual από την αρχή... Brick wall

Σ.Σ. Ο κος Pasachoff έχει ήδη κλείσει για Λαμία που έχει 290 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια με εναλλακτική το Μεσολόγγι που έχει μόνο 289. Γιά Β. Σποράδες μην το σκέφτεστε η Σκιάθος είναι ήδη sold out ο κόσμος έχει έρθει από τώρα, αλήθεια λέω χαμός γίνεται στο λιμάνι!

it's coming!!.jpg
 Περιγραφή:
 Μέγεθος αρχείου:  707.56 KB
 Διαβάστηκε:  183 φορές

it's coming!!.jpg

it's coming!.jpg
 Περιγραφή:
 Μέγεθος αρχείου:  445.86 KB
 Διαβάστηκε:  204 φορές

it's coming!.jpg

View user's profile 
Γιάννης ΕυφραιμίδηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 13 Ιούλ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 755
Τόπος: Εξωτικό Πατήσι
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Applause Applause Applause Applause Applause Applause

Επειδή σίγουρα θα είμαι εν ταφ-θα, κτυπήστε μου το
κασονάκι τρείς φορές συνθηματικά για να μη τη χάσω! Angel

DespetOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 16 Οκτ 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1949
Τόπος: Καλλιθέα -(Αθήνα)-Σύρος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στέφανε,
Θαυμάζω ώρες-ώρες το ....χιούμορ σου.... Laughing
Είναι βέβαιο ότι από εκεί που θα ευρισκόμαστε...τότε,θα έχουμε άνεση χρόνου για να απολαύσουμε όχι μόνο την έκλειψη του 2088 αλλά και όλα τα άλλα, τα μελλούμενα να συμβούν στο ΣΥΜΠΑΝ.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Dancing Dancing Dancing

http://www.ceo-despet.blogspot.com/
http://solarchat.natca.net/index.php/en/
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
Στέφανος ΣοφολόγηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 01 Ιούν 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 2201
Τόπος: Λάρισα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη, αν δεν σου χτυπήσω από πάνω, θα σου χτυπήσω από δίπλα! Laughing
View user's profile 
Bi2LOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 05 Απρ 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 5980
Τόπος: Corfu, Greece
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πανω που πηγα να κανω και εγω αυτη την Δημοσιευση...αλλα με προλαβες, φτου... Laughing Laughing

Λοιπον εχουμε και λεμε...
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙΤΕ δεν προκειτε για νεο Πραξικοπημα...δεν σκοτεινιαζει γιατι ξαναηρθε η Χουντα!! Αλλα γιατι η ΣΕΛΗΝΗ θα βρεθει μπραστα απο τον Ηλιο περιπου στις ~13:45 (GMT+3) ωρα Ελλάδος!!!

Τωρα Να δω ποιος θα μου βγαλει το φιλτρο μπροστα απο την φωτογραφικη...το σιγουρα ειναι οτι δεν θα μπορω να το κανω μονος μου γιατι θα μου παρει περισσοτερο χρονο απο τα λεπτα τις Ολικοτητας!

Στεφανε το 2088 θα εισαι ουτε λιγο ουτε πολυ 118 ετων Dancing
εγω απο την αλλη θα ειμαι 104 και 10 ημερων Very Happy
Γιαννη μην ανησυχεις....ουτε 126 ετων δεν θα εισαι!
...ας ελπισουμε μεχρι τοτε να μην εχουμε παθει κανεναν καταραχτη! Pray (αλλα μεχρι τοτε θα εχουν βγει βιονικα ματια f/0.8 10mm με δυνατοτητα αναβαθμισεις σε f/0.6 και με προσθηκη ηλιακου φιλτρου !!!)

Εγω παντως το εβαλα και στην υπογραφη μου!!
Αφου δεν προκειτε να το χασω!! Dancing
(δεν το ξεχασα το Rapanui)

TOA130 1000 f7.7 Temma2 OTASC
ED80 600 f7.5, PST/Coronado, Vixen9x63
Canon 40D 400D 30D, Qhy5, wat120n+

2009年7月22號日食 http://astrocorfu.blogspot.com

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Bi2L στις 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:03, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
petroslOffline
Αστρομανιακός
Άβαταρ

Ένταξη: 28 Ιούλ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 162
Τόπος: ΑΘΗΝΑ, ΒΥΡΩΝΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραιότατα!!! Θα είμαστε όλοι πάνω στο άνθος της νιότης μας! Θα έχω έναν σούπερ πολύ τέλειο εξοπλισμό και ήδη έχω παραγγείλει βιονικά μάτια με ενσωματωμένα φίλτρα από ebay. Δυσκολεύτηκα λίγο για δωμάτιο αλλά τελικά έκλεισα στο Μεσολόγγι. Αυτά τα φαινόμενα όταν γίνονται μέσα στην πόρτα μας δεν είναι να τα χάνεις. Dancing
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
nansyOffline
Εξωγήινη
Ένταξη: 01 Απρ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1360
Τόπος: Κοζάνη
Φύλο: Γυναίκα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάλι αν θα ζω τότε θα είμαι 98 χρονών..βέβαια αν αυξηθεί το όριο ζωής ή βρεθεί το ελιξήριο της νεότητας τότε έχω μια παραπάνω ελπίδα.. Mr. Green

Κεντρική Ελλάδα ε??Μάλιστα...νομίζω ότι έχω άπλετο χρόνο να κλείσω δωμάτιο σε ξενοδοχείο.. Cheesy Grin
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
vtsamisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 29 Μάρ 2001
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1916
Τόπος: Χαλάνδρι Αττικής
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 05/08/2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά προς τι η βιασύνη για το 2088;
Εκλείψεις έχει και πιο μετά, δε σταματάνε. Έχει και το 2090 στη Γαλλία, για όποιον δε μπορέσει.
Εκτός αν επιμένετε ντε και καλά Ελλάδα!
Επιστροφή στην κορυφή
nansyOffline
Εξωγήινη
Ένταξη: 01 Απρ 2007
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1360
Τόπος: Κοζάνη
Φύλο: Γυναίκα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 0:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά και πριν το 2088 θα γίνουν άλλες τόσες καταρχάς έχουμε πολύ καιρό μέχρι τότε..Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε.. Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
supernovusOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 25 Μαϊ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 339
Τόπος: Πειραιάς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 0:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φτου! Πάει, κι αυτή θα τη χάσω. Εκεί που θα βρίσκομαι τότε, μάλλον δεν θα παρεμβάλεται η Σελήνη ανάμεσα σ'εμένα και τον Ήλιο Crying or Very sad Crying or Very sad Boo hoo!
Επιστροφή στην κορυφή
Dimitris M.Offline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 11 Απρ 2009
Σύνολο δημοσιεύσεων: 449
Τόπος: "S" Cephei & Κεντρική Εύβοια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χμμ.... 2088... πρεπει να αρχισω να σκεφτομαι σοβαρα την αγορα ενος ηλιακου τηλεσκοπιου... τι ειναι 79 χρονια;
θα περασουν διχως να το καταλαβουμε!!! ShockedΠρεπει να εχουμε προετοιμαστει καταλληλα μεχρι τοτε!! Cheesy Grin

alepohoriOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 01 Ιούλ 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 2298
Τόπος: Αθήνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εντάξει κύριε Σοφολόγη μας! Το καταλάβαμε ότι η έκλειψη του Καστελλόριζου ήταν η μητέρα, κόρη, πεθερά, γιαγιά όλων των εκλείψεων!

Συνεχίζουμε όμως να περιμένουμε να σας δούμε σε κάποια από τις προσεχείς! Δε γλυτώνετε έτσι!

Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email 
nikos paschalisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 03 Ιούν 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 347
Τόπος: Skiathos
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπον επειδη και γω νομιζω οτι αυτη την εκλειψη θα την δω απο την "αναποδη" η οπως αλλιως θελετε , η γυναικα μου μου προτεινε μια πολλη ωραια ιδεα...
Να φτιαξω μια "χρονοκαψουλα" που θα παραδειδεται απο γονιο σε παιδι και θα ανοιχτει μια εβδομαδα πριν απο εκεινη την εκλειψη.
Οποτε να την δουν μαλλον τα εγγονια μου.....
Τι λετε ?
"Εμπνευσμενο απο την ταινια "Knowing"

Επιστροφή στην κορυφή
Stefanis NikosOffline
Αστρομανιακός
Άβαταρ

Ένταξη: 03 Απρ 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 144
Τόπος: Πειραιάς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε παιδιά δεν βλέπω καλά, καποιος να "ξελακώσει" τα ραδίκια, μου χαλανε το seeing.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
draculasOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 02 Απρ 2006
Σύνολο δημοσιεύσεων: 850
Τόπος: Καλαμάτα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 06/08/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλα καλα.. λετε εσεις! εγω θα είμαι εκεί να την δω!!
(Draculas...) Wink

Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email 
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Παρατήρηση Ηλίου Όλες οι Ώρες είναι UTC + 3
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 1 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δε μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum
Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum

Βασισμένο στο phpBB. Η συμμετοχή στο AstroVox βασίζεται στους εξής όρους χρήσης