Jump to content

newbie ζητά βοήθεια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Χαίρομαι που επιτέλους βρήκα ένα πολύ καλο ελλήνικο φόρουμ αστρονομίας. Επειδή είναι το πρώτο μου τόπικ δεν ξέρω αν κάποιος μοντεραιτορ θελήσει να μεταφέρει το τόπικ σε άλλη ενότητα. Ειλικρίνα νομιζα οτί κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ενιωσα τέτοια χαρά ειλικρινά δεν κρατιόμουνα να μην κάνω το πρώτο μου τόπικ!!!

Στο Ζήτημα

Δεν έχω ακόμα εξοπλισμό αλλά πάντα κόλαγα στις βιτρίνες όταν υπήρχε κάποιο μικρό έστω τηλεσκόπιο. Τώρα τελευταίο έχω πάρει την απόφαση να κάνω κάτι αλλά οι απορίες πολλές. Ορίστε τα ερωτήματα μου:

 

Οι απαιτήσεις που έχω είναι οι εξείς:

Αστροφωτογραφία σελήνης, πλανητών για αρχή. Κυνήγη δορυφόρων κατά δεύτερο λόγο. Μένω Αθήνα με πιθανότητα μόνιμής εγκατάστασης στην επαρχία σε κάποια χρόνια.

 

Οι ερωτήσεις

1. Ό νέος ερασιτέχνης αξίζει να δώσει σοβαρά λεφτά για κάποιο τηλεσκόπιο ή πρέπει να αρχίσει με κάποιο μικρό <εισαγωγικό> τηλεσκόπιο? (τιμές? στην Ελλάδα?)

2. Ποιος είναι ο απαιτούμενος φωτογραφικός εξοπλισμός και πόσο κάνει βάση του τηλεσκοπίου που μου προτείνετε από το ερώτημα 1?

3. Κατά καιρούς διαβάζω ανακοινώσεις για ερασιτέχνες αστρονόμους που ανακαλύπτουν κομήτες ή μετεωρήτες. Αυτοί περίπου τι εξοπλισμό χρησιμοποιούν (Ευσβείς πόθος :oops: :oops: )

4. Εχω βρει μια σελίδα την astroshop.biz. Αξίζει να αγοράσω από εκεί και όχι από την Ελλάδα που από τι διαβάζει και συγκρίνω είναι πανάκριβη?

5. Τι βιβλία μου προτείνετε για εισαγωγή στην ερασιτεχνική αστρονομία?

 

Ελπίζω να μην σας κούρασα!!

Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Zantespear, καλωσήρθες στο Forum

 

1ο Εξαρτάται τι εννοείς "πολλα λεφτά". Από 700 εώς και 1000ευρώ μπορείς να βρεις αρκετά αξιολόγα όργανα με δυνατότητες αναβάθμισης.

 

 

Για τα ερωτήματα 2,3,4 κα΄λύτερα να σου απαντήσουν οι πιο εμπειροι.

 

Πολύ καλό βιβλίο είναι το Nightwatch καθώς και το Guide to stars and planets

 

Ελπίζω να σε βοήθησα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε Zantespear καλως ορισες και απο μενα.

Σχετικα με οσα ρωτας:

1.Nα παρεις ενα τηλεσκοπιο απλο και λειτουργικο (βλεπε dobsonian) 8" +

οχι μικροτερο το οποιο θα δειξει τους περιορισμους του συντομα.Αν αργοτερα δεις μαθεις και κατασταλαξεις σε αυτο που θελεις παρε ενα πολυπλοκο οργανο για προχωρημενους.(Αρκετοι ακολουθουν και την αντιστροφη πορεια παντως).Απεφυγε μικρα κομψα gadgetακια το ανοιγμα μετραει οχι τα ηλεκτρονικα της βασης.

2.Καλυτερα για αρχη να το ξεχασεις αν ωστοσο επιμενεις τοτε θα πρεπει να πας σε τηλεσκοπιο κατα προτιμησιν με ισημερινη στηριξη και μοτερ οδηγησης.

Για πληρη δισκο ηλιου σεληνης χρειαζεσαι T-adapter και καταλληλο Τ-ring για την φωτογραφικη μηχανη σου.H αν εχεις ψηφιακη εναν απο τους καταλληλους adapters αναλογως μοντελου.Μοτερ οδηγησης και ισημερινο τηλεσκοπιο δεν ειναι απαραιτητα.Τετοιες φωτο βγαζεις και με dobsonian.

Για close up ηλιου σεληνης και φωτογραφηση πλανητων χρειαζεσαι tele extender για προβολη προσοφθαλμιου η εναλλακτικα (και καλυτερα) μια webcam και laptop.Ισημερινη στηριξη με μοτερ οδηγησης απαραιτητη σε αυτην την περιπτωση.Για κυνηγι δορυφορων θελεις computerized βαση(αναρωτιεμαι τι θες το κυνηγι δορυφορων ενα σημαδακι θα δεις), παντως εγω με το dobsonian μου ευκολα παρακολουθω καποιον αν τυχει και περασει απο το πεδιο μου απλως μετακινωντας το τηλεσκοπιο με το χερι.

3.Για κομητες συνηθως τηλεσκοπια με γρηγορο εστιακο λογο που δινουν ευρυ πεδιο, οχι ιδιαιτερα μεγαλα, ο Malcholz ανακαλυψε τον κομητη του με 6" f/8 νευτωνιο.Το πραγμα γινεται ολο και πιο δυσκολο με προγραμματα οπως το LINEAR να τρεχουν, ανακαλυπτουν τους κομητες προτου γινουν αρκετα λαμπεροι για παρατηρηση στον προσοφθαλμιο.

Οι μετεωριτες δεν ανακαλυπτονται με τηλεσκοπιο αλλα αφου πεσουν στην γη :-)

4.Ας απαντησει καποιος που εχει ψωνισει απο εκει.

 

Καλα να περνας!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σου Σπύρο.

1. Η απάντηση στην ερώτηση σου αυτή έχει να κάνει με το τι θες να δεις με το τηλεσκόπιο. Αν ψάξεις λίγο στο διαδύκτιο θα δεις ότι οι περισσότεροι καταξιωμένοι ερασιτέχνες αστρονόμοι έχουν περισσότερα από ένα τηλεσκόπια. Δεν υπάρχει τηλεσκόπιο που να τα κάνει όλα και ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο! Κατά τη γνώμη μου ο νέος ερασιτέχνης αστρονόμος είναι καλό να μη βιαστεί. Να δει πρώτα πώς φαίνονται τα διάφορα ουράνια σώματα μέσα από διάφορα τηλεσκόπια άλλων ερασιτεχνών και στη συνέχεια ανάλογα με τα οικονομικά του να αποφασίσει τι του ταιριάζει καλύτερα.

 

2. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή έχει να κάνει με το τι θες να φωτογραφίσεις και πώς θες να το κάνεις (prime focus, eyepiece projection, piggy back;). Ο πιο απλώς και οικονομικός τρόπος κατά τη γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με μια απλή web cam η οποία θα σου επιτρέψει να φωτογραφίσεις τους πλανήτες και τη σελήνη, εφόσον διαθέτεις PC φυσικά. Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα χρειάζεσαι μια ισημερινή βάση στήριξης. Δες ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (http//www.vixen.gr/)

 

3. Ας απαντήσουν οι πιο έμπειροι.

 

4. Το site αυτό από ότι βλέπω είναι γερμανικό. Ήμουν για ένα διάστημα στο Μόναχο και σύγκρινα τιμές μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας. Τις καλύτερες τιμές τις έχω βρει στην Ελλάδα στην ΑΚΤΙS (http//www.vixen.gr/)

 

5. Το βιβλίο που συνιστώ σε κάθε νέο αστρονόμο είναι το “Turn left at orion”

 

Καλή αρχή!

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

 

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σπύρο, συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα - KC στο ότι το καλύτερο είναι να δείς και να παρατηρήσεις ο ίδιος μέσα από τηλεσκόπια άλλων και να αποφασίσεις τι θέλεις.

Οι συναντήσεις στον Πάρνωνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συγκρίνεις τηλεσκόπια και να επιλέξεις.

Επίσης μπορείς να δείς και τις αστροφωτογραφίες του Forum για να συγκρίνεις αποδόσεις τηλεσκοπίων αλλά και εξοπλισμών φωτογράφησης.

Κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει το τηλεσκόπιο τον ερασιτέχνη, αλλά ο ερασιτέχνης το τηλεσκόπιο.

Η πείρα στην παρατήρηση του ουρανού προέχει του μεγέθους του τηλεσκοπίου. Και πείρα μπορεί να έχει ακόμη και κάποιος που χρησιμοποιεί κυάλια 10x50!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Welcome Σπύρο,

 

Αν ψάξεις σε προηγούμενες συζητήσεις στο forum θα βρείς πολλές απαντήσεις πάνω στα ερωτήματα που σε απασχολούν. Έχουν ανοιχτεί topic σε πάρα πολλά θέματα. Επειδή και γώ είμαι νέος στο άθλημα θα σου πώ την δικία μου γνώμη, αν και χρήστες με μεγάλη εμπειρία θα σου απαντήσουν πιο εμπεριστατωμένα.

 

Καταρχήν δεν γνωρίζω αν έχεις προηγούμενη εμπειρία με τηλεσκόπια, αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις εξαρχής ότι είναι αδύνατο να δείς απο τον προσοφθάλμιο τις φανταστικές εικόνες που βρίσκει κανείς στα περιοδικά και στο Internet, φωτογραφίες με εξαιρετικά χρώματα και λεπτομέρεια!. Πρόσφατα είχα ανοίξει ένα topic σχετικά με το θέμα και πολλοί χρήστες είχαν πεί την γνώμη τους - υπάρχουν και μερικά links.

 

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει, αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι η 'μαγεία' της αστρονομίας βρίσκεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με το χόμπυ (βόλτες στην εξοχή, η αίσθηση της εξερεύνησης, οι γνώσεις που αποκομείς κ.α)

 

Τώρα, όσον αφορά τον εξοπλισμό, πιστεύω ότι πρίν (η γνώμη μου πάντα) από την αγορά καλό θα ήταν να παρευρεθείς σε μια από τις συναντήσεις που κάνουν τα μέλη της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (www.astronomia.org.gr), έτσι ώστε να δείς από κοντά πολλά τηλεσκόπια και να σχηματίσεις ιδία άποψη για τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του κάθε τύπου. Οι τιμές των τηλεσκοπίων έχουν μεγάλο εύρος και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως διάμετρος φακού/κατόπτρου, Μάρκα, είδος βάσης, τύπος τηλεσκοπίου κ.α Εγώ προσωπικά μετά από αρκετή έρευνα παρήγγειλα ένα νευτώνιο 10" Orion Optics, Dobstonian με Hilux επιστρώσεις και λ/6 P-V error (ποιότητα οπτικών).

 

Επίσης θεωρώ ότι υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου και έχουν να κάνουν με την αγορά ενός τηλεσκοπίου, όπως η ευκολία μεταφοράς (Βαρύ/ογκώδες = δύσκολο στην μεταφορά), τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας παρατήρησης -- μεγάλη φωτορύπανση = δυσκολία στην παρατήρηση Deep Sky Objects αλλά μικρό εμπόδιο στην παρατήρηση πλανητών -- seeing = ο αστάθμητος παράγοντας που περιορίζει την διακριτική ικανότητα κ.ά

 

Γενικά η γνώμη μου , ψάξτο αρκετά και ενημερώσου πρίν αγοράσεις οτιδήποτε!

 

Από αστροφωτογραφία δεν κατέχω, αλλά υπάρχουν οι 'επαγγελματίες' του είδους που θα σε διαφωτίζουν (και εμένα μαζί) ! :)

 

Στην Ελλάδα από όσα ξέρω υπάρχει μια εταιρία στην Θεσσα/κη η ΑΚΤΙΣ - www.aktistar.gr - (με καλές τιμές) , και η ΝΟΜΙΚΟΣ στον Πειραία (Αντιπρόσωπος της Meade) . Κάτι έχει πάρει και το αφτί μου για ένα 'πλανητάριο' στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

 

Πρόσφατα αγόρασα 2 καλά βιβλία, (παπασωτηρίου) και πστεύω ότι είναι καλά: Το nighwatch (Ελληνική έκδοση) , και το 'The Backyard Astronomer's Guide' που θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό για entry level. Σου λέει όσα πρέπει να μάθει ένας νέος του είδους.

 

Αυτά τα λίγα και από μένα, ελπίζω να βοήθησα λιγάκι :)

 

ΥΓ: Υπάρχει και ένα καλό ξένο forum το www.cloudynights.com με πραγματικά άπειρα topics!! Όρεξη να έχεις μόνο να διαβάζεις!! :lol:

Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

-

 

Σπύρο,

Συμφωνώ με ότι έγραψαν οι φίλοι.

 

Πηγαινε σε μια συναντησει στον Πάρνωνα να δείς τα τηλεσκόπια και έπειτα κάνεις απόφασή. Πολλές από τις ερωτήσεις σου θα απαντηθούν εκεί.

 

Για καλά "βασικά" βιβλία + Χάρτες, συστήνω πάντα "The Backyard Astronomers Guide" - Terrance Dickinson.

 

Χάρτες αστεριών - "Norton's Star Atlas (and reference Handbook)" - Ian Ridpath.

 

φιλικα.

 

-

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

 

"Imagination is more important than Knowledge"

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Frank,

υπάρχει περίπτωση να έρθεις φέτος στον Πάρνωνα?

Πέρυσι είχε χαλάσει το αυτοκίνητό μου [ για την ακρίβεια τη ζημιά την έκανε η γυναίκα μου :-( ] και δεν μπόρεσα να σε γνωρίσω από κοντά.

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

-

 

Γεία σου Angelo,

 

Δυστυχώς Όχι φέτος.

Αυτό το καλοκαίρι, θα επισκεφτούμε την Κούβα για μερικές εβδομάδες.

 

Επισκέπτομαι την Ελλάδα κάθε δεύτερο χρονο, θα είμαι πάλι εκεί το καλοκαίρι του 2006 όπου επίσης θα επιθυμούσα να σε γνωρίσω από κοντά.

(και τα άλλα παιδιά του φόρουμ).

 

Είμαι σίγουρος θα περάσουμε καλά !!

 

Cheers !!

 

ps: How's that marvelous 15" Obsession of yours?

 

-

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

 

"Imagination is more important than Knowledge"

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σπύρο,

 

καλως ήρθες στο forum! Η αγορά τηλεσκοπίου απαιτεί αρκετή ενημέρωση και ψάξιμο γιατί όπως σου έγραψαν και τα άλλα μέλη, υπάρχουν πολλά είδη, σχεδιάσεις και ποιότητες, και διαφέρουν πολύ μεταξύ τους ως προς τις δυνατότητες, την ευκολία χρήσης, τις τιμές, το μέγεθος. Επιπλέον κανένα τηλεσκόπιο δεν είναι κατάλληλο για όλα τα ήδη παρατήρησης ή φωτογράφησης.

 

Μερικές απλές συμβουλές:

 

- Μη βιαστείς να αγοράσεις εξοπλισμό. Ένα καλό τηλεσκόπιο που να μη θέλεις να το αλλάξεις σ΄ένα χρόνο και να μπορείς να το αναβαθμίσεις αργότερα, έχει τουλάχιστον 500-600 €. Τα τηλεσκόπια που βλέπεις στα καταστήματα φωτογραφικών ειδών με 100-300€ είναι περισσότερο παιχνίδια παρά οπτικά όργανα.

 

- Η αστροφωτογράφηση έχει απαιτήσεις σε εξοπλισμό και γνώσεις. Από τα πρώτα που ζητά ένας αρχάριος είναι να φωτογραφίζει αλλά αυτό απαιτεί εξοικείωση με τον ουρανό και τον εξοπλισμό. Συχνά, ο εξοπλισμός που αφορά την αστροφωτογράφηση κοστίζει περισσότερο από το ίδιο το τηλεσκόπιο. Όταν θα έχεις αρκετή εμπειρία παρατήρησης και γνώσεις, θα ξέρεις πλέον λίγο-πολύ τί και πως θα το φωτογραφίσεις.

 

- Πάρε οπωσδήποτε κάτι σαν το Nightwatch του Terence Dickinson (Αγγλικά ή Ελληνικά). Δεν είναι φυσικά το μοναδικό εισαγωγικό βιβλίο για τον ερασιτέχνη αστροπαρατηρητή, αλλά είναι μια καλή εισαγωγή που θα σου λύσει πολλές βασικές απορίες για την παρατήρηση και τον εξοπλισμό. Επίσης αν μπορείς έλα σε κάποια ομαδική παρατήρηση στον Πάρνωνα (http://www.astronomia.org.gr), θα είναι πολύ διαφωτιστική.

 

- Μπορείς να κάνεις ένα θαυμάσιο ξεκίνημα (= πολύ ευχάριστο και αποδοτικό σε εμπειρία/γνώσεις) με ένα-δύο βιβλία/χάρτες του ουρανού και ένα καλό ζευγάρι κιάλια. Έτσι θα μάθεις καλά τον ουρανό και τους αστερισμούς αλλά και θα συνειδητοποιήσεις και κάποια βασικά θέματα που αφορούν την παρατήρηση. Ένα στοιχειώδες ζευγάρι κιάλια κατάλληλο γι αυτή τη δουλειά (7Χ50, 10Χ50, 15Χ70) κοστίζει 100-200€, όμως τα καταλληλότερα κοστίζουν 200-400€. Οτιδήποτε κάτω από 80€ είναι προβληματικό για αστροπαρατήρηση.

 

- Επειδή τα περισσότερα αντικείμενα που παρατηρούμε είναι πολύ αμυδρά - κοντά στα όρια της όρασης - το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός τηλεσκοπίου είναι η φωτοσυλλεκτική του ικανότητα δηλ. η διάμετρός του. Όταν θα έχεις ενημερωθεί αρκετά πιθανόν να καταλήξεις σε ένα νευτώνιο τηλεσκόπιο με στήριξη dobsonian (η οποία δίνει την αμεσότερη και ευκολότερη στόχευση), διαμέτρου 8"-10". Κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη επιλογή, και έχεις τη δυνατότητα αργότερα να τοποθετήσεις αν θέλεις τον οπτικό σωλήνα σε ισημερινή στήριξη για να ασχοληθείς με τη φωτογράφηση.

 

- Η οπτική ποιότητα του τηλεσκοπίου έχει μεγάλη σημασία όπως και η ποιότητα της στήριξης. Μη παρασυρθείς σε αγορά φθηνού τηλεσκοπίου που «τα έχει όλα», γιατί θα απογοητευθείς.

 

- Τα καταστήματα αστρονομικού εξοπλισμού στην Ελλάδα είναι τρία, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στον Πειραιά. Οι ιστοσελίδες τους είναι:

 

- http://www.aktistar.gr ή http://www.vixen.gr (ΑΚΤΙS)

- http://www.astronomy.gr ("Πλανητάριο" Θεσσαλονίκης)

- http://www.telescopeshop.gr (κ. Νομικός)

 

Τα τρία καταστήματα εισάγουν κυρίως διαφορετικά προϊόντα μεταξύ τους.

Μια και βρίσκεις πανάκριβη την Ελλάδα, αναφέρω ότι τουλάχιστον η ΑΚΤΙS έχει καταφέρει να έχει παρόμοια επίπεδα τιμών με την Ευρώπη αλλά και αξιόπιστο συνολικό service.

 

Καλό ξεκίνημα,

Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

 

Για αρχή και για να μην κάνω καμιά κοτσάνα και κλέω τα λεφτά μου θα το ρίξω στο διάβασμα. Ο όγκος των πληροφοριών είναι πραγματικά τεράστιος

και δημιουργούνται αμέσως άλλες απορίες. Πραγματικά έκανα λάθος ξανακοιτάζοντας τις τιμές από τα Ελληνικά σάιτ όπως μου είχατε πει. Απλώς είχα δει κάποιες προσφορές.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω επίσης τα εξής:

1. Τα βιβλία που μου προτείνεται που μπορώ να τα βρω στην Ελλάδα (Σε μεγάλα βιβλιοπολεία πχ Πρωτοπορία υπάρχουν?)

2. Ο τρίποδας και ο μηχανισμός κίνησης μπορούν να τοποθετηθούν μετά σε άλλο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο?

Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα βιβλια δοκιμασε Παπασωτηριου και Πλανηταριο Θεσσαλονικης.

Ο τριποδας και η ισημερινη κεφαλη μπορουν να σηκωσουν οποιονδηποτε οπτικο σωληνα ειναι μεσα στα ορια τους.

Σημειωτεον πως μπορει η στηριξη να εχει πολλαπλασιο κοστος απο τον οπτικο σωληνα.

Εγω επαναλαμβανω πως καλυτερη λυση κοστους αποδοσης ειναι ενα dobsonian.Δινεις τα λεφτα για οσο το δυνατον μεγαλυτερο οπτικο σωληνα και η στηριξη και κινησεις ειναι πολυ καλυτερες απο μια φτηνη ισημερινη.Το στησιμο ξεστησιμο θελει μερικα λεπτα για να μην πω δευτερολεπτα.

Τα πλην ειναι πως δεν εχεις δυνατοτητα αυτοματης παρακολουθησης των ουρανιων σωματων και πολυ περιορισμενες δυνατοτητες αστροφωτογραφησης.Για οπτικη παρατηρηση ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη κοστους αποδοσης.

 

Καλα να περνας!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για τα βιβλία, ίσως αξίζει να μπείτε στο site του Ελευθερουδάκη.

Αγόρασα βιβλίο που δεν το είχε σε στοκ, το παρέλαβα σε ένα μήνα και φθηνότερα από το Amazon :!:

Όσο έψαχνα, έβρισκα όλους τους γνωστούς τίτλους που είχα υπόψη μου και νόμιζα ότι υπήρχαν μόνο στο εξωτερικό.

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τόσο σε αριθμό τίτλων αστρονομίας, όσο ειδικά στις παραγγελίες, ο Παπασωτηρίου κατά τη γνώμη μου είναι με διαφορά ο καλύτερος.

 

http://www.papasotiriou.gr/

 

Οι παραγγελίες έρχονται πάρα πολύ γρήγορα (2-3 βδομάδες από Ευρώπη) και γίνονται χωρίς προκαταβολή!

Επίσης συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς για την αστρονομία εκδοτικούς οίκους όπως Springer(-Verlag) και Cambridge University Press.

 

Είχα πραγματικά βαρεθεί να πληρώνω προκαταβολές σε άλλα βιβλιοπωλεία και να περιμένω πολλούς μήνες, για να μου πούν ότι τελικά το βιβλίο μου δεν μπορεί να έρθει, ή ότι ήρθε πριν μήνες χωρίς να με ενημερώσουν!

Ειδικά τα τμήματα παραγγελιών είναι απαράδεκτα σε κάποια "σοβαρά" βιβλιοπωλεία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Amazon και πάλι Amazon. :roll: Τώρα αν υπάρχει ανάγκη για κάποιο συγκεκριμένο ελληνικό βιβλίο, και εγώ Παπασωτηρίου πάω εδώ στα Γιάννενα.
"Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πολύ δύο εβδομάδες χρειάστηκαν για να έρθουν οι όποιες παραγγελίες βιβλίων έχω κάνει στο παρελθόν από το Sky & Telescope. Μιά φορά χρειάστηκαν μόνο 7 εργάσιμες και μάλιστα με προορισμό τη Λάρισα κι όχι την Αθήνα. Ο κατάλογος με τα προϊόντα του S&T (μεγάλη ποικιλία βιβλίων και όχι μόνο) διατίθεται κάθε μερικούς μήνες μαζί με το περιοδικό και περιέχει μια εύχρηστη και κατατοπιστική φόρμα παραγγελίας που στέλνεται με fax. Ο τελευταίος κυκλοφόρησε με το τεύχος Ιουνίου 2005. Τα έξοδα αποστολής έχουν μειωθεί σημαντικά τελευταία, και συμφέρει αν παραγγείλει κανείς 2-3 βιβλία ή άλλα είδη. Βέβαια αν ξεφυλλίσει κανείς τον κατάλογο θα φτιάξει πολύ γρήγορα μια λίστα με περισσότερα επιθυμητά βιβλία και είδη. Τα δέματα έρχονται με courier (Fedex) χωρίς διατυπώσεις ή δασμούς. Οι παραγγελίες γίνονται και από την ιστοσελίδα του περιοδικού:

 

http://www.skyandtelescope.com

 

Στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ποκιλία βιβλίων (αλλά ελλειπέστατη και μάλλον «τυχαία») έχω βρεί στον Παπασωτηρίου και στον Ελευθερουδάκη. Δεν γνωρίζω όμως πόσο μεγάλη είναι η ποικιλία του "Πλανητάριου Θεσσαλονίκης" που κάνει σημαντική προσπάθεια στις εκδόσεις εδώ και καιρό.

 

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mάλλον καταλίγω προς τα ΤΑΛ. Είναι καλά? Οι τιμές μου φαίνονται αρκετά καλές. Μάλλον το 200Κ. Από τη λίστα με τα πρόσθετα υλικά τι μου προτείνετε ως αναγκέο?

 

TAL telescopes and accessories price-list

 

 

 

Telescopes and OTAs EUR Comments

TAL-125R 725Ε

Full telescope set includes: telescope tube (150K, 200K: 1,25" focuser; 125R, 250K: 2" focuser); metal pier (Klevtsov models) or wooden tripod (TAL-125R); equatorial mount with RA stepper drive; hand controller; polar finder; finderscope (200K, 250K: 8x50; 125R, 150K: 6x30); Plossl eyepieces 10 and 25 mm; 2x Barlow lens; solar diafragm; light filter kit

 

TAL-150K 730Ε

TAL-200K 920Ε

TAL-250K 1635Ε

 

TAL-125R OTA 485 Telescope OTA set includes: telescope tube (150K, 200K: 1,25" focuser; 125R, 250K: 2" focuser); finderscope (200K, 250K: 8x50; 125R, 150K: 6x30); Plossl eyepieces 10 and 25 mm; 2x Barlow lens; light filter kit

 

TAL-150K OTA 490Ε

TAL-200K OTA 680Ε

TAL-250K OTA 1395Ε

 

Together with one of the above sets, you can order any number of additional accessories from the list below.

Additional Accessories EUR

1.25'' eyepiece Plossl 6.3 mm 17

1.25'' eyepiece Plossl 7.5 mm 18

1.25'' eyepiece Plossl 10 mm 20

1.25'' eyepiece Plossl 12.5 mm 21

1.25'' eyepiece Plossl 17 mm 22

1.25'' eyepiece Plossl 20 mm 22

1.25'' eyepiece Plossl 25 mm 28

1.25'' eyepiece Plossl 32 mm 32

1.25΄΄ Plossl 40 mm 42

2'' 8221; ultra wide angle (80°, 8 elements) 24mm 130Ε

Barlow lens 2x 12Ε

Barlow lens 3x 14Ε

Barlow lens 4x 16Ε

Eyepiece filter (gray, black) 6Ε

Eyepiece filter (yellow, red, green, blue) 8Ε

Payment: Advance Bank Transfer (100% prepay of production and airfreight shipping).Delivery: 3-4 weeks after the receipt of funds.

Σπύρος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης