| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
giorgosgr Εξωγήινος
Ένταξη: 18 Αύγ 2002 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4250 Τόπος: Ampelogardens Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 1:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για τους προσοφθάλμιους σε τσέπες δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι καλή ιδέα... Σκόνη και χνούδι έχει την τάση να μαζεύεται στις τσέπες και θα βρεί το δρόμο του στις οπτικές επιφάνειες... Η κουκούλα είναι καλή ιδέα αλλά τους θερινούς μήνες ανεφάρμοστη γιατί απλά σκάς από τη ζέστη και ο ιδρώτας στάζει σε προσοφθάλια τηλεσκόπια ακόμα και στο πρωτεύον κάτοπτρο αν έχεις τηλεσκόπιο με ανοιχτό σωλήνα.
_________________ κι εσύ τρολλάκι... |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1920 Τόπος: Αθήνα - Περιστέρι Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 1:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| giorgosgr έγραψε: | | Η κουκούλα είναι καλή ιδέα αλλά τους θερινούς μήνες ανεφάρμοστη γιατί απλά σκάς από τη ζέστη και ο ιδρώτας στάζει σε προσοφθάλια τηλεσκόπια ακόμα και στο πρωτεύον κάτοπτρο αν έχεις τηλεσκόπιο με ανοιχτό σωλήνα. |
Eχμ...δεν σκάσαμε από τη ζέστη, ίσα ίσα που μας ζέσταινε κιόλας, έκανε και το κρύο του...να ιδρώσεις το βλέπω μόνο αν πας να τη φορέσεις με ντάλα ήλιο...τόσο ζεστή νύχτα όσο περιγράφεις, στα υψόμετρα των βουνών (800-1000-1400 μέτρα!!)... δεν έχω ζήσει ποτέ...
Ιδρώτας; Ανύπαρκτος..δεν είναι δα και μάλλινη η κουκούλα!! Άλλα και πάλι δεν έκανε ζέστη..μάλλον περιγράφεις κάποια σάουνα ή μιλάς για ηλιακή παρατήρηση όπου ίσως στάζει ο ιδρώτας υπό τους 40 βαθμούς ;; Είναι βαμβακερή η κουκούλα και μάλλον δροσερό είναι το βαμβάκι παρά ασφυκτικά ζεστό!
_________________ «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
giorgosgr Εξωγήινος
Ένταξη: 18 Αύγ 2002 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4250 Τόπος: Ampelogardens Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ από 250 μέτρα στην Εύβοια που παρατηρώ το βρίσκω ανεφάρμοστο πάντως. Εκείνο που είναι καλό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει είναι κάλυμα ματιού αλα πειρατής
_________________ κι εσύ τρολλάκι... |
|
|
 |
eliasg2004 Εξωγήινος
Ένταξη: 15 Μάρ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1823 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
|
|
 |
Estarian Αστρομανιακός Ένταξη: 23 Αύγ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 168 Τόπος: Αττική Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
|
|
 |
Estarian Αστρομανιακός Ένταξη: 23 Αύγ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 168 Τόπος: Αττική Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
(δεν είμαι και κανας μάστορας στο photoshop.. το ξέρω)
_________________ Skywatcher 10 / ΝΕQ6 |
|
|
 |
titi Εξωγήινη
Ένταξη: 04 Δεκ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 241 Τόπος: ΚΑΒΑΛΑ Ηλικία: 38 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
νομιζω οτι με πεισατε να το δοκιμασω...
ειδικα οταν οι περισσοτερες παρατηρησεις μου ειναι απο το μπαλκονι οπου υπαρχουν αφθονα φωτα τρυγυρω...
η μονη μου αμφιβολια ειναι για το μεγεθος μιας και φανταζομαι οτι το XL θα ειναι τεραστιο.
στα μπλουζακια του astrovox για παραδειγμα το Μ μου ειναι αρκετα μεγαλο ενω το S καλο αλλα "ανετο". οποτε μαλλον θα χρειαστω το μικροτερο.
παντως ειμαι μεσα για παραγγελια. . Βεβαια μενω Καβαλα οποτε θα χρειαστει αν μαζευτουμε και αλλα ατομα να επιβαρυνθω και την μεταφορα απο Αθηνα - Καβαλα ( αν υποθεσουμε οτι οι περισσοτεροι βρισκεστε Αθηνα) αλλα και παλι νομιζω οτι συμφερει...
_________________ " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "
Albert Einstein |
|
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1920 Τόπος: Αθήνα - Περιστέρι Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Estarian έγραψε: | Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό  |
Ξεχάσαμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη φώτο της "προσευχής" είναι τραβηγμένη από τον Στέφανο (Estarian)..
_________________ «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Titi το regular για σένα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι θα το φοράς πάνω από το μπουφάν σου!
|
|
 |
Μανούσος Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Ιαν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1704 Τόπος: Ηράκλειο-Κρήτης Ηλικία: 32 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το κάλυμμα του πειρατή για μένα δεν είναι βολικό λόγω του ότι φοράω γυαλιά (όταν δεν κοιτάζω από το προσοφθάλμιο). Αντιθέτως μια τέτοια κουκούλα θα ήταν ιδανική λύση, ειδικά για το θέμα του άλλου ματιού. Επειδή όμως και τα 70Ευρώ είναι πολλά και επειδή δεν μου χρειάζονται οι θήκες, μου έδωσες ιδέα να ράψω μια κουκούλα.
_________________ Φιλικά -- Μανούσος Δημήτρης
Χειροποίητο Truss Dobsonian 12'' F/5
Χειροποίητο Truss Dobsonian 16" F/4.5 |
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 13780 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 45 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/07/2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Titi, πιστεύω πως στο μπαλκόνι θα είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Δεν βρήκα άλλη λύση για το πρόβλημα των πηγών ηλεκτρικού φωτός που παρεισφύει στο οπτικό πεδίο ή, χειρότερα ακόμη, αντανακλάται στους τεράστιους προσοφθαλμίους φακούς των Hyperions και T4, όταν εφορμά απο τις ώρες 3:00 έως 9:00 (μέσω 6:00). Η κουκούλα πλέον θα λειτουργήσει ως οπισθοφυλακή.
Υπάρχει και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα: Ενδυόμενος την στολή σου είσαι έτοιμος για τον πόλεμο των άστρων! Έχω ένα φωτογραφικό/ δημοσιογραφικό/ αλιευτικό γιλέκο και έναν camo κυνηγετικό επενδύτη (με θήκες για... μπεκάτσες). Ουδέποτε άσκησα παρόμοιες δραστηριότητες (οι οποίες, της πρώτης εξαιρουμένης, είναι ωμά εγκληματικές την σημερινή εποχή) αλλά ασκούν γοητεία πάνω μου με τον φευγαλέα περιπετειώδη χαρακτήρα τους. Το αστρογιλέκο είναι κάτι ανάλογο με ένα επιπλέον πλεονέκτημα: είναι πράγματι χρήσιμο, με αυτό πήγα ήδη στην μάχη και γύρισα νικητής
Κατά τ' άλλα θα συμφωνήσω γενικώς πως δεν χρειάζεται να το αγοράσετε. Αφήστε να το φοράμε μονάχα ο Τάσος και εγώ!
_________________ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού |
|
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 18/07/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κώστα... Οι Αμερικάνοι είπαν να μας διαφημίσουν λίγο...και εμάς με τα γιλέκα...και το astrovox!
Μου είπαν ότι είναι τα πρώτα γιλέκα που δόθηκαν στην Ελλάδα, οπότε το θεώρησαν σημαντικό να το διαδόσουν και μου ζήτησαν τις φωτογραφίες.
http://www.darkskiesapparel.com/observations2.html
http://www.darkskiesapparel.com/comments.html
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 13780 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 45 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/07/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε κοιλίτσα σαν τους Αμερικάνους, δεν κρατάμε ''χράπα- χρούπες'' και εσύ, Τάσο, έχεις μαλλιά. Στεκόμαστε επαξίως πιστεύω.
_________________ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού |
|
|
 |
wereniki Εξωγήινη
Ένταξη: 18 Νοέ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2301 Ηλικία: 51 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 19/07/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 0:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άλλα δύο αστρογιλέκα μόλις ήρθαν Ελλάδα και μάλιστα Κρήτη, αλλά δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα! Ανυπομονούμε...
|
|
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 19/07/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 2:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλορίζικα και καλοφόρετα! Γράψτε εδώ εντυπώσεις και κυρίως πως σας φαίνεται το πριν, σε σχέση με το τώρα που τα έχετε...
|
|
 |
|