| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4586 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1925 Τόπος: Αθήνα - Περιστέρι Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 1:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το parallizer του Howie Glatter πρέπει να είναι καταπληκτικό...μάλλον πρέπει να είναι καλύτερο και από το Clicklock!! Θα δούμε...
Πάντως στην περσινή αντίστοιχη λίστα εξοπλισμού από το Cloudynights ήταν και το αγαπημένο μας αστρογιλέκο!
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=14731&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
_________________ «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
Στέφανος Σοφολόγης Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Ιούν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2201 Τόπος: Λάρισα Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 5:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το SkySafari 3 στο iPhone με έχει "σώσει" μια-δυό φορές - η pro έκδοση που περιλαμβάνει πολύ αμυδρούς αστέρες. Η μία περίπτωση ήταν όταν προσπαθούσα να ταυτοποιήσω το πρόσφατο supernova στον Μ101 και δεν είχα χρόνο να κατεβώ από την ταράτσα για να τυπώσω αναλυτικό χάρτη από το Redshift. Η άλλη για να βρω τον ακριβή χρόνο διέλευσης του Πολικού αστέρα από τον μεσημβρινό στην ημερομηνία που ήθελα, για να ρυθμίσω το πολικό σκόπευτρο της Sphinx Deluxe (ρύθμιση που γίνεται μιά φορά από το εργοστάσιο - ή από τον χρήστη αν υπάρξει ανάγκη - αλλιώς η πολική σκόπευση είναι ανακριβής). Και οι δύο δουλειές απαιτούν την ακρίβεια και ευελιξία ενός καλού αστρονομικού λογισμικού, και το SkySafari 3 ανταποκρίνεται πολύ καλά. Το συστήνω κι εγώ ανεπιφύλακτα, σημειώνοντας ότι έχει εκτεταμένο και πολύ εύχρηστο μενού και βέβαια ρύθμιση κόκκινης οθόνης για διαφύλαξη της νυχτερινής όρασης!
_________________ "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; Ο ουρανός δικός μου..." Κώστας Κινδύνης
"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
kookoo_gr Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Αύγ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1613 Τόπος: Κεφαλονιά Ηλικία: 33 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εμένα πάντως μου αρέσει ο ONAG. κοιτάζω να δω εάν υπάρχουν dichroic ή cold mirrors σε μια λογική τιμή μπας και κάνω καμιά πατέντα γιατί 900 δολλάρια είναι μεγάλο ποσό
_________________ Φιλικά Κώστας
Ο εξοπλισμός μου
Τα μάτια μου, S/W 114/1000 EQ1, S/W Dob 8, GSO RC 8, HEQ5 Pro Syntrek - EQmod, Atik 383L+ Mono, Atik EFW 2, SX Lodestar
http://kostasastronmy.zxq.net/index.html |
|
|
 |
Andreas72 Εξωγήινος
Ένταξη: 24 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 664 Τόπος: Πειραιάς Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα πάντως θα μου άρεσε να μου δίνατε μερικές χιλιάδες ευρώ για να αγοράσω μερικά από τα παραπάνω...... καταραμένη κρίση
+1 στο Skysafari
_________________ http://www.astropixel.gr
Chondrogiannis Andreas |
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 13784 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 45 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα ήθελα να δω τον ES120 9mm, όχι και να τον αποκτήσω όμως. Οι 100 μοίρες μου φαίνονται αχανείς, δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι οι 120.
Το Skysafari δουλεύει και σε iPod ή μόνο σε iPhone;
Το Glatter δε είναι φθηνότερο από τον Clicklock. That's good!
_________________ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού |
|
|
 |
Στέφανος Σοφολόγης Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Ιούν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2201 Τόπος: Λάρισα Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
http://www.southernstars.com/products/skysafari
Όπως έγραψε η Apple και ο Ανδρέας, δουλεύει σε όλες τις συσκευές με λειτουργικό iOS συνεπώς σε iPhone, iPad, iPod touch. Καί μάλιστα δίνει και δυνατότητα άμεσου χειρισμού του τηλεσκοπίου από την οθόνη αφής! Έχω την αίσθηση όμως ότι το SkySafari3 Pro ακρίβυνε πολύ σε σχέση με την τιμή που το αγόρασα προ λίγων μηνών (ίσως το πέτυχα σε προσφορά προώθησης).
_________________ "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; Ο ουρανός δικός μου..." Κώστας Κινδύνης
"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 13784 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 45 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοώ αν χρειάζεται η κάμερα, αλλά η απάντηση είναι μάλλον προφανής. Έχουμε 2 iPOD των παιδιών, ένα με κάμερα και ένα χωρίς και πρόκειται να τα κληρονομήσω όταν αναβαθμιστούν, καθώς εγώ έχω ορκιστεί να μην αγοράσω (όχι να μην αποκτήσω ) iPod. Βέβαια και για PPC είχα ορκιστεί αλλά μας την έκαναν η Palm και η Sony.
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 24/12/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 14:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παρεμπιπτόντως, το Sky Safari κυκλοφορεί πλέον και για Android.
_________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 27/12/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ενδιαφέρουσα φαίνεται αλλά αν δε δοκιμαστεί από τον κόσμο, θα περίμενα. Δε νομίζω ότι έχει φτάσει σε καταναλωτές ακόμα ενώ κάτι τέτοια ολοκαίνουρια μοντέλα έχουν θεματάκια στην αρχή. Ούτως ή άλλως είμαι λίγο επιφυλακτικός για τη Meade καμιά φορά αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως η τιμή είναι πολύ καλή για την ευελιξία που προσφέρει (βέβαια, αναμένουμε και τιμή Ελλάδας για να δούμε αν θα έρθει σε καλή τιμή ή όχι). Επίσης, σηκώνει 18 κιλά βάρος εξοπλισμού (ως ισημερινή ή αλταζιμουθιακή με ένα τηλεσκόπιο) που δεν είναι καθόλου λίγα.
Από όλα τα άλλα προϊόντα της λίστας, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ να πάρω με τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα ήταν ο parallizer. Επειδή δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή, έκανα κράτηση σε ένα κομμάτι. Όχι τίποτα άλλο, το τελευταίο εξάμηνο με έχει απασχολήσει πολύ το ζήτημα κενταρίσματος και παραλληλοποίησης του οπτικού άξονα. Με τον clicklock που προσαρμόστηκε στον εστιαστή πάμε καλά έως τώρα όταν βάζουμε κάτι στις 2 ίντσες, για να δούμε και στη 1.25".
_________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1925 Τόπος: Αθήνα - Περιστέρι Ηλικία: 37 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/12/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ανδρέα είναι από τα προϊόντα που με έχουν ιντριγκάρει και εμένα, ο Parallizer. Ο Howie Glatter έχει την πολύ καλή φήμη του πλέον ευρηματικού τύπου, οπότε νομίζω ότι θα είναι πολύ επιτυχημένη η νόησή του και τώρα. Όταν το λάβεις άνοιξε θέμα μόνο για αυτό και γράψε τα εσώψυχά σου από εντυπώσεις!
Μπορεί να το βγάλει και σε 2" στο μέλλον, φαντάζομαι....Λες να μας κάνει να ξεχάσουμε τα clicklock; Προς το παρόν είναι δύσκολοι αντίπαλοι αυτά τα γερμανόπουλα αξεσουάρ...αναμένουμε και τα πρώτα review του "Παραλληλοποιητή"...
_________________ «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 27/12/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μήπως είμαστε και λίγο υπερβολικοί με την ευθυγράμμιση; Έχετε δει κάποια διαφορά από αυτό το 0.1mm που παρεκτοπίζει η βίδα;
Εκτός του Clicklock υπενθυμίζω και το Twistlock από Antares & Orion. Εγώ χρησιμοποιώ αυτό επειδή είναι βραχύτερο από το Baader, αλλά δυστυχώς είναι μόνο 2.00''->1.25''. Έλεγα να πάρω άλλα 2-4 (1 Barlow, 2 διαγώνιοι και 2 Νευτώνιοι εστιαστές) αλλά ας δούμε το Glatter πρώτα. Βέβαια, ακόμη και αν ζυγίσεις τέλεια, ένας τροχός φίλτρων ή ένας διοεθωτής κόμης μπορεί να σε εκτοπίσει από την μέση γραμμή.
Εκτός αυτού η λόξα είναι το άλας της ζωής. Ακούστε και εμένα.
ΥΓ: Εκείνα τα Tak 90 μοιρών τα αγνόησαν!
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 27/12/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κώστα έχω και χρησιμοποιώ εδώ και καιρό δύο τεμάχια από το twist lock αυτό (ένα ως Orion και ένα μετέπειτα ως Antares) μετά από σύσταση του Στέφανου που ήταν ο πρώτος που το ξετρύπωσε (βέβαια, ήταν ο ίδιος που μετά ανακάλυψε μια αδυναμία στο σχεδιασμό του που μου είπε αφού το πήρα )
Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ πολύ μετά από δύο περιστατικά αυτόματου ξεσφίγματος που μου έκανε, τη μία με πτώση του αντικειμένου που συγκρατούσε, την άλλη χωρίς αφού το πρόλαβα. Ο συνδυασμός κίνησης και αυξημένου βάρους το κάνουν να ξεσφίγγει λίγο λίγο σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία οπότε δεν το πολυεμπιστεύομαι πλέον. Ο clicklock σφίγγει πολύ πιο στιβαρά.
Όσον αφορά το κατά πόσο μια ελάχιστη μετατόπιση είναι ορατή, δεν έχω εύκολη απάντηση για το πόσα mm είναι το όριο που αρχίζει να γίνεται ορατή μια επίδραση. Αυτό που κάνω εγώ τώρα είναι να προσπαθώ να ελαττώσω κάθε έναν παράγοντα ξεχωριστά που μου επηρεάζει το collimation (προβλήματα σε εστιαστή, αντάπτορα 2", δευτερεύον, πρωτεύον) γιατί μπορεί ο καθένας να επηρεάζει λιγάκι, συνολικά όμως το σφάλμα μπορεί να συσσωρευθεί. Επιπλέον, πριν φτάσουμε στο σημείο του τι collimation έχω στο τέλος, θέλω να έχω έλεγχο του να ξέρω τι collimation έχω, δηλαδή να λειτουργούν καλά τα εποπτικά εργαλεία μου και για να τα εμπιστεύομαι θέλω τα πάντα το κατά δυνατόν κεντραρισμένα.
|
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 27/12/2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό με τον Antares, θα έχω τον νου μου. Αν και τα αξεσουάρ 1.25" είναι ελαφρά συνήθως.
|
|
 |
|