Jump to content

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Σπάρτη 2015


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015. Διοργανωτής θα είναι η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ» μετά από ομόφωνη ανάθεση των Δ.Σ. των Συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας. Ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητήριου Λακωνίας στο 2ο χλμ Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου.

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργασιών από ερασιτέχνες αστρονόμους, πρακτικά εργαστήρια καθώς και αστρονομικά εκθέματα (αφίσες, κατασκευές, αστροφωτογραφίες κ.ά.). Η καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής εισηγήσεων θα είναι η 31 Ιουλίου 2015 ενώ οι περιλήψεις των εισηγήσεων θα πρέπει να σταλούν έως τις 15 Ιουνίου 2015.

 

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, στα πλαίσια των οποίων θα κινηθούν οι παρουσιάσεις, είναι οι εξής:

 

•Ανακαλύψεις νέων αστρονομικών αντικειμένων, όπως κομήτες & αστεροειδείς

•Παρατηρήσεις & καταγραφές αστρονομικών φαινομένων όπως ηλιακών εκλείψεων, μεταβλητών αστέρων, διαβάσεων, αποκρύψεων, αστεροειδών, κομητών κ.λ.π.

•Πρωτότυπη ατομική ή ομαδική επιστημονική μελέτη ερασιτεχνών αστρονόμων.

•Κατασκευές αστρονομικών οργάνων, όπως τηλεσκόπια, αστεροσκοπεία, ηλιακά ρολόγια κ.λ.π.

•Μεθοδολογία τρόπου παρατήρησης και καταγραφής αστρονομικών φαινομένων

•Θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό ενός ερασιτέχνη αστρονόμου

•Αστροφωτογράφιση, παρουσίαση τεχνικών λήψης και επεξεργασίας αστρονομικών αντικειμένων

•Διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας, μεθοδολογία για τη μετάδοση – εκλαΐκευση της αστρονομίας σε μαθητές ή στο ευρύ κοινό.

 

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έχει φροντίσει να προσφέρει διευκολύνσεις στους συμμετέχοντες όσον αφορά τη μετακίνηση και τη διαμονή. Στις διευκολύνσεις περιλαμβάνονται πούλμαν μετάβασης στη Σπάρτη σε ειδική τιμή, πούλμαν μετακινήσεων από και προς το κέντρο της Σπάρτης καθώς και ειδικές τιμές σε καταλύματα της περιοχής.

 

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο επίσημο site του συνεδρίου. Οι εγγραφές άνοιξαν, μπορείτε να δηλώσετε ήδη συμμετοχή!

http://astrosynedrio2015.gr/

 

Τα συνέδρια ερασιτεχνικής αστρονομίας ξεκίνησαν το 1999 και έκτοτε κάθε δύο χρόνια αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για την ενημέρωση, την αλληλεπίδραση και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ερασιτεχνών αστρονόμων. Πολλοί φίλοι του AstroVox θα δώσουν το παρόν και σε αυτό το συνέδριο και ελπίζουμε να σας ανταμώσουμε σε ένα τριήμερο γεμάτο όμορφες αστρονομικές εμπειρίες.

9psea-logo.thumb.png.4325f2d7f6cfde86d9fafa115d936ce1.png

9opseabannerfinal.thumb.jpg.7cfad6f2768a2840a4f255f5e0fdd46c.jpg

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

Λάβαμε ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή του 9ου Π.Σ.Ε.Α. σχετικά με το διαγωνισμό αστρονομικής κατασκευής:

 

Στο συνέδριο θα δοθεί το βραβείο στη μνήμη του Παύλου Μωραΐτη. Θέμα του διαγωνισμού θα είναι κατασκευή σχετική με την αστρονομία, ιστορική (π.χ. ομοίωμα αρχαίου οργάνου κ.λ.π.) ή πρωτότυπη, που να προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης της για αστρονομική παρατήρηση, υπολογισμούς, διδασκαλία της Αστρονομίας κ.ο.κ.

 

Το έπαθλο για την κατασκευή που διακριθεί θα είναι έγγραφο-ενθύμιο που θα συνοδεύεται από “Δωροεπιταγή” αξίας τετρακοσίων (400) ευρώ προσφοράς του “Πλανητάριο Θεσσαλονίκης” του κ. Δημήτρη Τσάμπουρα, η οποία θα μπορεί να εξαργυρωθεί με αγορά αστρονομικού εξοπλισμού, βιβλίων ή άλλων ειδών από την προαναφερθείσα επιχείρηση.

 

Περισσότερα για το βραβείο στην σελίδα http://astrosynedrio2015.gr/competition/

moraitis.jpg.e5b084810767e870d1829f6ee0c7fe55.jpg

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...

Παράταση προθεσμίας για υποβολή περιλήψεων & εισηγήσεων

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου ΠΣΕΑ, με το σκεπτικό ότι πολλές εργασίες ερασιτεχνών γίνονται κατά τη θερινή περίοδο, ανακοινώνει προς τους συνέδρους ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των περιλήψεων για παρουσίαση εισήγησης στο συνέδριο παρατείνεται έως τις 15 Ιουλίου του 2015 και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της πλήρους εισήγησης, είναι η 15η Αυγούστου του 2015.

 

Περισσότερα σχετικά με την θεματολογία των εισηγήσεων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου : http://astrosynedrio2015.gr/presentations/

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 μήνες αργότερα...

O J-P Metsavainio δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση που του απευθύναμε να παραστεί στις εργασίες του 9ου ΠΣΕΑ. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα κάνει μία παρουσίαση της προσωπικής του δουλειάς και ένα workshop επεξεργασίας παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες τεχνικές του «Tone Mapping» & 3Δ animation

 

O J-P Metsavainio είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ερασιτέχνες αστροφωτογράφους παγκοσμίως με μεγάλες διακρίσεις. Πολλές φωτογραφίες του έχουν επιλεγεί και δημοσιευτεί από τη NASA ως αστροφωτογραφίες της ημέρας (Astronomy Picture Of Day), το National Geographic, LPod, Sky & Telescope, Universe today , Daily Mail, Discover Magazine, το Wired magazine NASA, National Geographic, LPOD, Sky & Telescope, Universe Today, Daily Mail, Discover Magazine, Wired Magazine and many Others και έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου.

 

Κατάγεται και εργάζεται στην Φιλανδία όπου βρίσκεται και το παρατηρητήριο του στο κέντρο της πόλης Oulu. Λόγω της έντονης φωτορύπανσης η θεματολογία του είναι κυρίως νεφελώματα εκπομπής φωτογραφισμένα κυρίως με φίλτρα στενού φάσματος Narrowband (Ηα, Sii Oiii). Η πόλη Oulu είναι πολύ κοντά στον Αρκτικό Κύκλο δεν είναι ιδανική για αστροφωτογραφία μιας και έχει έξι μήνες μέρα και έξι μήνες νύχτα . Έτσι η απεικόνισης βαθέως ουρανού δεν μπορεί να γίνει κατά καθ’ όλη διάρκεια του χρόνου. Παρόλα αυτά ο μέσος αριθμός των αστροφωτογραφιών ανά έτος είναι γύρω στις 10 με 12. Παρά τα θαυμαστά αποτελέσματα που έχει η δουλειά ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί δεν είναι «Αστρονομικός» ως προς το κόστος. Πρόκειται ένα παλιό μοντελο της Meade LX200 GPS 12 ” και ένα ζευγάρι από δεύτερο χέρι κλασικούς φωτογραφικούς φακούς.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος η Αστροφωτογραφία είναι για αυτόν μια μορφή τέχνης

 

Ο JPΜ έχει αναπτύξει διάφορες πρωτότυπες τεχνικές επεξεργασίας όπως η τρισδιάστατη απεικόνιση (3D astroimaging) και η καλλιτεχνική απεικόνιση με βάση πραγματικά αστρονομικά θέματα . Στο συνέδριο θα έχουμε την χαρά να θαυμάσουμε όλη την δουλειά του αλλά και να μυηθούμε στην τεχνική του tone mapping που θα μας παρουσιάσει σε πρακτικό εργαστήριο.

 

Λεπτομέρειες από την δουλειά του μπορείτε να δείτε στον προσωπικό του ιστοχώρο http://astroanarchy.blogspot.com στο σελίδα του στο Facebook http://www.facebook.com/jp.metsavainio αλλά και το http://astroanarchy.zenfolio.com/ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια από τις αστροφωτογραφίες του.

 

H οργανωτική επιτροπή του

9ου ΠΣΕΑ

 

IC1396.gif.ad3ca5543c75d698f2d5c96b17ce2843.gif

IC 1396 3D animation - Mouse Click για 3d Version

1276637_241378192678551_929641176_o.thumb.jpg.a70985d0b70b7973dc673bf4263574fb.jpg

1658664_280923082057395_1889326213_o.thumb.jpg.6be3cdcccb67b935c2974f88bc0cda3e.jpg

971931_190825307733840_1322277489_n.jpg.9dc9fafba8ff4aa0d084b3ce1a0076dd.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ανακοίνωση από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου

----------------------------------------------------------------------

 

Αγαπητοί φίλοι ερασιτέχνες Αστρονόμοι,

 

Σε περίπου ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί το 9ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα, η προσπάθεια μας για την πραγματοποίηση ενός άρτιου συνεδρίου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Το πρόγραμμα είναι στην τελική φάση ολοκλήρωσης και πρόκειται να ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες. Για την ενημέρωσή σας, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του συνεδρίου http://astrosynedrio2015.gr

 

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του συνεδρίου, όπως ο φάκελος συνέδρου, η εκτύπωση των πρακτικών κ.λ.π., θα παρακαλούσαμε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, στη σελίδα: http://astrosynedrio2015.gr/registration/

 

Σας ενημερώνουμε ότι η διοργάνωση έχει ναυλώσει πούλμαν, για τη μεταφορά σας από την Αθήνα στη Σπάρτη. Για την διαμονή σας έχει γίνει κράτηση σε ειδική τιμή στο ξενοδοχείο Λακωνία http://www.lakoniahotel.gr/. Το συνολικό κόστος μετάβασης στην Σπάρτη και επιστροφής στην Αθήνα , καθημερινών μετακινήσεων μεταξύ ξενοδοχείου και συνεδριακού χώρου και διήμερης διαμονής με πρωινό ανά άτομο είναι: για δίκλινο 70 €, για τρίκλινο 60 € και για μονόκλινο 95 €.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως 13 Σεπτεμβρίου, μέσω της φόρμας εγγραφής συνέδρου ή με e-mail στο spartastronomy@gmail.com

 

Για τους φίλους εκτός Αθηνών που θα μεταβούν στην Αθήνα αεροπορικώς ή με άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς και στην συνέχεια θέλουν να μεταβούν στη Σπάρτη με το πούλμαν της διοργάνωσης από την Αθήνα, ενημερώνουμε ότι η ώρα αναχώρησης θα είναι περίπου στις 10 π.μ.

 

Για όποια πληροφορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

 

Σας περιμένουμε στη Σπάρτη για ένα πλούσιο αστρονομικό τριήμερο!

 

Η οργανωτική επιτροπή του 9ου Π.Σ.Ε.Α.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί φίλοι ερασιτέχνες αστρονόμοι,

Ανακοινώθηκαν οι εισηγήσεις & τα πρακτικά εργαστήρια (workshop) που θα παρουσιαστούν στο 9ο Π.Σ.Ε.Α. http://astrosynedrio2015.gr/presentations/

Στην παρακάτω λίστα αναφέρονται ανά αλφαβητική σειρά επωνυμίας εισηγητή και εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί το ωρολόγιο ημερήσιο πρόγραμμα.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του συνεδρίου, όπως ο φάκελος συνέδρου, η εκτύπωση των πρακτικών κ.λ.π., θα παρακαλούσαμε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας το συντομότερο δυνατόν : http://astrosynedrio2015.gr/registration/

workshop.jpg.2188d484b6bf3439dd2f4140f13a703c.jpg

eisigiseis.thumb.jpg.71cf21500621be262db85b386ab17098.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Συνημμένη θα βρείτε την αφίσα του συνεδρίου. Όσοι το σκέφτεστε ακόμα, προλαβαίνετε καθώς οι εγγραφές είναι ακόμα ανοιχτές. Ένα καταπληκτικό αστρονομικό τριήμερο μας περιμένει \:D/

9o-psea_poster.thumb.jpg.c26f3417cac3a865ac41a6ed1129b102.jpg

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

για μας που δεν θα μπορεσουμε να ελθουμε θα υπαρξει κανενα upload σε βιντεο των εισηγησεων;

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημοσιεύτηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου που είναι ομολογουμένως πλούσιο!

 

http://astrosynedrio2015.gr/program/

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Promo video του πανελληνίου συνεδρίου ερασιτεχνικής αστρονομίας στη Σπάρτη: Μόνο μία εβδομάδα έμεινε!

 

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σήμερα στη συνεδρίαση των ΔΣ των αστρονομικών συλλόγων αποφασίστηκαν οι αναθέσεις των επόμενων πανελληνίων διοργανώσεων.

 

Η 10η Πανελλήνια Εξόρμηση θα γίνει στον Πάρνωνα το καλοκαίρι του 2016 και θα διοργανωθεί από την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης.

 

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα γίνει στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 2017 και θα διοργανωθεί από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπράβο παιδιά ! Για μια ακόμη φορά καταφέρατε να διοργανώσετε με απόλυτη επιτυχία ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα ! Ήταν όλα υπέροχα! Ξαναείδαμε φίλους , μάθαμε τις τελευταίες εξελίξεις στην αστρονομία , είδαμε ερευνητικές δουλειές ερασιτεχνών αστρονόμων , θαυμάσαμε καταπληκτικές κατασκευές , ακούσαμε μουσικές ...τα πάντα! Ήταν όλα τέλεια. Ραντεβού στο νησί μας το 2017!!
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και από εμένα!!!

Το τέταρτο για μένα συνέδριο ήταν τόσο όμορφο, ώστε δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μου.

Ήταν όλα τόσο καλοστημένα (οργάνωση-ομιλίες-η εκδρομή στον Μυστρά) που το μόνο που μπορώ να

εκφράσω είναι ένα "συγχαρητήρια". Είδα παλιούς φίλους, γνώρισα καινούργιους. Μπράβο παιδιά για άλλη μια φορά!!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

 

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγχαρητήρια!!! Εξαιρετική οργάνωση ενδιαφέροντα θέματα... και εκθέματα και ..

συγκίνηση...Μπράβο...

Στον τρελλό έδειχναν το φεγγαρι κι αυτός κοιτούσε το δάχτυλο :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε αστροσυνέδρειο. Θαυμάσια οργάνωση με πολλά events, ιδανικός χώρος διεξαγωγής, πολλά εκθέματα και φυσικά άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες και εργαστήρια.

 

Πάρα πολλά συγχαρητήρια στους φίλους μας της οργανωτικής και εθελοντικής ομάδας που εργάστηκαν σκληρά χωρίς κανένα όφελος, μόνο από το μεράκι τους για την αστρονομία, ώστε να απολαύσουμε οι υπόλοιποι αυτή την θαυμάσια εκδήλωση!

 

Μπράβο παιδιά !! =D>

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένα καταπληκτικό συνέδριο! Τέλειο σε όλους τους τομείς.

 

Συγχαρητήρια στην Αστρονομική Ένωση Σπάρτης και όλους

όσους βόηθησαν να γίνει το συνέδριο αυτό.

 

 

Λευτέρης Βακαλόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρώτη συμμετοχή και για μένα σε συνέδριο . Συγχαρητήρια στην Αστρονομική Ένωση Σπάρτης και τους

εθελοντές για την άψογη διοργάνωση. Μας εντυπωσίασαν και κυρίως μας συγκίνησαν

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημοσιεύθηκαν Online τα πρακτικά του συνεδρίου. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ:

 

https://www.dropbox.com/s/r430gsu6mjfsf5z/PRAKTIKA%209ou%20PSEA.pdf?dl=0

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί φίλοι ερασιτέχνες Αστρονόμοι,

Με ιδιαίτερη επιτυχία, κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που έλαβαν χώρα στη Σπάρτη το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου 2015. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, συμμετείχαν 200 περίπου σύνεδροι και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

 

Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για την παρουσία σας η οποία συνετέλεσε τα μέγιστα στην επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου και θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι :

 

Tα πρακτικά του συνεδρίου έχουν ανέβει σε ηλεκτρονική μορφή PDF στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου και είναι διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο : http://astrosynedrio2015.gr/

 

Όσοι σύνεδροι δεν παρέλαβαν την αναμνηστική φωτογραφία και την βεβαίωση συμμετοχής να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή ώστε να τα παραλάβουν.

 

Οι κάτοχοι των παρακάτω τυχερών αριθμών της λαχειοφόρου αγοράς του 9ου ΠΣΕΑ δεν έχουν παραλάβει τα δώρα τους. Παρακαλούνται οι τυχεροί να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή έως το τέλος Οκτωβρίου ώστε να τα παραλάβουν !

 

84 - EQDIR HEQ5

240 - Vixen Shoes

283 - Kαλάθι με παραδοσιακά ζυμαρικά Σπάρτης

317 - The Backyard astronomer’s guide

332 - Αστροκούπα

459 – Αστρονομικό μπλουζάκι

597 - Βιβλίο (Αρχή και τέλος «Ιστορία του σύμπαντος»

983 - Οδηγός παρατήρησης του ουρανού

 

Δημιουργήσαμε το φωτογραφικό άλμπουμ του συνεδρίου και ξεκινήσαμε να το ενημερώνουμε με υλικό από όλους τους συνέδρους. Παρακαλούμε όποιος έχει σχετικό φωτογραφικό υλικό και video να μας το αποστείλει ώστε να συμπεριληφθεί στο album που μπορείτε να δείτε στην παρακάτω διεύθυνση του Flikr : 9 Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνική

 

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

2077432216_-.thumb.jpg.3e52b82604d1889533cf04a9d24c48dd.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στα πρακτικά του συνεδρίου παρόλη την αναφορά στα περιεχόμενα, περί θεματικής για κατασκευή ερασιτεχνικών αστεροσκοπείων, στη σελίδα 217 (όπου θα έπρεπε να γίνεται ανάλυση των κατασκευών) υπάρχει μόνο μια αναφορά στις κατασκευές Παπαλάμπρου, Φαρμακόπουλου και Κεχαγιά.

 

Όσο αφορά την κατασκευή του Ανδρέα, έχει αναλυθεί σε μεγάλο βαθμό στο θέμα του Mastrovox. Του Αντώνη, βρήκα (φωτογραφίες) στο site του, που είναι πολύ κατατοπιστικές. Αλλά για τη κατασκευή του Άγγελου που με ενδιαφέρει περισσότερο, οι φωτογραφίες από το site του δεν είναι τόσο κατανοητές. Στο θέμα που άνοιξε εντωμεταξύ : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8848&highlight= δεν φαίνονται οι φωτογραφίες (δεν καταλαβαίνω γιατί).

 

Υπάρχει περίπτωση αυτό να διορθωθεί;;

 

Θα υπάρξει κάποια συμπλήρωση των παρουσιάσεων των παιδιών στα πρακτικά, για εμάς που ενδιαφερόμαστε για τέτοιες κατασκευές αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να έρθουμε στο Συνέδριο;;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης