| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Ποιον "ουρανό" βρίσκετε πιο θελκτικό για τις παρατηρήσεις σας; |
| Τον ανοιξιάτικο ουρανό; |
|
13% |
[ 16 ] |
| Τον καλοκαιρινό ουρανό; |
|
52% |
[ 60 ] |
| Το φθινοπωρινό ουρανό; |
|
4% |
[ 5 ] |
| Το χειμωνιάτικο ουρανό; |
|
29% |
[ 34 ] |
|
| Σύνολο Ψήφων : 115 |
|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Heal Ο αστροφυσικός μας Ένταξη: 21 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1610 Τόπος: Μόντρεαλ, Καναδάς Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 4:37 Θέμα δημοσίευσης: Εποχές του χρόνου και ουρανός |
|
|
Η άνοιξη σιγά σιγα πλησιάζει και η εικόνα του ουρανού αλλάζει, ο Ωρίωνας χάνεται στη δύση και ο Λέοντας ανεβαίνει ψηλά.
Κάθε εποχή έχει τους δικούς της αστερισμούς και αντικείμενα, τη δική της χάρη...
Εσείς ποιον "ουρανό" βρίσκετε πιο θελκτικό για τις παρατηρήσεις σας; |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
KOTS Εξωγήινος Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1289 Ηλικία: 28 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σαφως το καλοκαιρινο μιας και ειναι η εποχη κατα τη διαρκεια της οποιας κανω τις περισσοτερες παρατηρησεις. Λογω καλου καιρου, λογω εξοχης και παρεας.
Ομολογω ομως οτι ο χειμερινος ουρανος τον οποιο δυστυχως δε γνωριζω καλα με εξιταρει πολυ. Υπαρχουν φοβερα αντικειμενα να δει κανεις-αντικειμενα καποια απο τα οποια υπαρχουν και το καλοκαιρι αλλα το χειμωνα ειναι σε ιδανικες θεσεις για παρατηρηση. Πρεπει να αρχισω να το ψαχνω περισσοτερο για καμια χειμερινη εξορμηση αλλα η δουλεια σε συνδυασμο με την συνεχη παραμονη μου στην Αθηνα δε με διευκολυνει να το ξεκινησω. |
|
|
 |
terring Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Αύγ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 627 Τόπος: Πειραιάς - Γη - Σύμπαν Ηλικία: 28 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αχ, τι δύσκολη επιλογή είναι αυτή; Τι να μου αρέσει περισσότερο; Το καλοκαίρι με το Καλοκαιρινό Τρίγωνο και το κέντρο του Γαλαξία; Το φθινόπωρο με τις Λεοντίδες; Τον χειμώνα με τον Ωρίωνα; Την άνοιξη με το Σμήνος της Παρθένου; Τι να επιλέξω;  _________________ Ηλίας Λουκάς
Σ.Ε.Α.Φ.
«Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές» Τσαρλς Φορτ |
|
|
 |
koyote Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Ιαν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1290 Τόπος: Τρικαλα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτο ειναι διλημμα.Τι να πω...
Απο τη μια ο χειμωνας με τον ωριονα και την αλλη το καλοκαιρι με το θερινο Γαλαξια.Ενα ειναι σιγουρο:Μου αρεσει ο ουρανος  _________________ Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!
Φιλικα,
Βαλογιαννης Γιωργος |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και εγω προτιμω τον χειμερινο αλλα ο καιρος τα χαλαει ολα και οποτε ψηφησα καλοκαιρινο. _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr |
|
|
 |
hunter Αστρόφιλος Ένταξη: 12 Απρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 23 Τόπος: Θεσ/νίκη Ηλικία: 32 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/03/2007, ημέρα Σάββατο και ώρα 2:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από τα καλήτερα δημοψηφίσματα, πραγματικά δύσκολη απάντηση.
Τελικά όμως νομίζω πως θα επικρατήσει το καλοκαίρι, όχι αποκλειστικά για το τι μπορείς να παρατηρήσεις αλλά κυρίως για τον καιρό που συνήθως είναι ευνοικότερος, για το ότι έχεις περισσοτερες δυνατότητες να είσαι κάπου στην Ελλάδα έξω από τις μεγάλες πόλεις, βρίσκεις περισσότερη και ευκολότερα παρεα για παρατήρηση και ακόμα ακόμα και η ίδια σου η διάθεση είναι καλήτερη πραγμα που νομίζω παίζει σημαντικό ρόλο.
Καλοκαίρι λοιπόν και εγώ αν και ο χειμώνας πιστεύω είναι αδικιμένος λόγω καιρικών συνθικών. |
|
|
 |
nickthegreek13_7 Εξωγήινος
Ένταξη: 29 Δεκ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2143 Τόπος: Heraklion, Crete Ηλικία: 25 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/03/2007, ημέρα Σάββατο και ώρα 3:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| hunter έγραψε: | | ...αν και ο χειμώνας πιστεύω είναι αδικιμένος λόγω καιρικών συνθικών. |
Θα συμφωνήσω απόλυτα!  _________________ And there was Light... |
|
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4642 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/03/2007, ημέρα Σάββατο και ώρα 3:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αναμφισβήτητα ο Χειμώνας είναι αδικημένος, τουλάχιστον για όσους από εμάς δεν μπορούμε να παρατηρούμε από το σπίτι μας. Η εξόρμηση για deep sky μέσα στο καταχείμωνο δεν είναι πάντα εύκολη. Ψηφίζω Χειμώνα προς αποκατάσταση της αδικίας! _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
Heal Ο αστροφυσικός μας Ένταξη: 21 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1610 Τόπος: Μόντρεαλ, Καναδάς Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/03/2007, ημέρα Κυριακή και ώρα 0:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα,
Χαίρομαι που άρεσε το δημοψήφισμα!
Για μένα ο πρώτος αστερισμός που ξεχώρισα μόνος μου, εκτός από Άρκτους και Κασσιόπη που μου τις είχε δείξει ο πατέρας μου όταν ήμουν (πολύ) μικρό παιδάκι, ήταν ο Κύκνος. Θυμάμαι σαν τώρα εκείνο το βράδυ που μετά από πολύ κόπο και αποτυχημενές προσπάθειες κατάφερανα να προσανατολίσω ένα χάρτη και να βρω τον σταυρό του Κύκνου. Αμέσως μετά όλα ήταν εύκολα: τα λαμπρά Αστέρια στη Λύρα και τον Αετό έφτιαχνα το μεγάλο Τριγωνο ενώ ο Αρκτούρος δέσποζε στο δυτικό κομμάτι του ουρανού. Ο φθινοπωρινός ουρανός ήταν εύκολος και ήρθε σα φυσική συνέχεια του καλοκαιρινού όσο για το χειμωνιάτικο, είχε πέσει πολύ διάβασμα και η πρώτη βραδιά που τον είδα ήταν εντυπωσιακή -ήταν ένα βράδυ του Οκτώβρη που για κάποιο λογο που δε θυμάμαι ξύπνησα μεταξύ 4-5 και βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τον Ωρίωνα ένδοξο και μεγαλοπρεπή...
Όμως ο ουρανός που με τραβάει περισσότερο, είναι ο ανοιξιάτικος, έχει τόσα να δεις, ενώ η μέρα μεγαλώνει τόσο γρήγορα που πριν προλάβω να χαρώ το Λιοντάρι, αυτό χάνεται στη δύση και φυσικά θέλω να καταφέρω να δω όσο περισσότερους γαλαξίες που τριγυρνούν σε αυτή τη γειτονιά του ουρανού.
Ψηφίζω λοιπόν ανοιξιάτικο ουρανό! |
|
|
 |
KONOPS Αστρόφιλος Ένταξη: 10 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 69 Τόπος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/03/2007, ημέρα Κυριακή και ώρα 0:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΠΟΘ ΕΠΑΘΑ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΛΙΓΗ ΖΕΣΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ |
|
|
 |
draculas Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Απρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 850 Τόπος: Καλαμάτα Ηλικία: 33 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/03/2007, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω θα τιμήσω το πρώτο σφαιρωτό σμήνος που είδα ποτέ, και αυτό είναι το Μ4 στον Σκορπιό!
είχα πάθει πλάκα, και ήταν μια καλοκαιρινή νύχτα, που την θυμάμαι ακόμα (εντάξει.. είναι και πρόσφατη!).
Συμφωνώ οτι ο ουρανός περιέχει φοβερά πράγματα να δείς, σε όλες τις εποχές, αλλα το κοντομάνικο στις 4 τα ξημερώματα, και την ξαπλώστρα στην ταράτσα, δεν τα αλλάζω με κανένα μπουφάν και γάντια!!
(και αν στην έκλειψη Σελήνης του χρόνου, βγάλει πάλι σύννεφα, θα ξαναψηφίσω καλοκαίρι!) |
|
|
 |
quendi Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Δεκ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1379 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/03/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 0:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ!!!  _________________ Φιλικά,
Παναγιώτης Αντωνόπουλος |
|
|
 |
βολιωτης Εξωγήινος
Ένταξη: 09 Αύγ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2560 Ηλικία: 25 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/03/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κι εγω Χειμωνα . Πιστευω το αξιζει το κρυο . _________________ Τα παντα ειναι μαθηματικα
Σεληνη + maksutov
Το Σύμπαν της ειρωνίας  |
|
|
 |
terring Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Αύγ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 627 Τόπος: Πειραιάς - Γη - Σύμπαν Ηλικία: 28 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/03/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χειμώνας στην Αυστραλία  _________________ Ηλίας Λουκάς
Σ.Ε.Α.Φ.
«Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές» Τσαρλς Φορτ |
|
|
 |
dimpap Εξωγήινος
Ένταξη: 27 Ιαν 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 670 Τόπος: Ναύπλιο Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/03/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τέλος της άνοιξης και αρχές καλοκαιριού, δηλαδή ανοιξοκαλόκαιρο
Αλλά επειδή πρέπει και να ψηφίσουμε...ανοιξιάτικος ουρανός γιατί απλά είναι μετά τον φθινοπωρινό, αμέσως μετά τον χειμωνιάτικο και πριν τον καλοκαιρινό.  _________________ Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ
ΣΕΕΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας) |
|
|
 |
|