| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Πόσο σκοτεινός είναι ο ουρανός στον τόπο κατοικίας σας; |
| Πολύ σκοτεινός, βλέπω καλά το Γαλαξία! |
|
10% |
[ 15 ] |
| Αρκετά σκοτεινός, βλέπω τα αμυδρά αστέρια της Μικρής Αρκτου |
|
16% |
[ 24 ] |
| Υπάρχει φωτορύπανση, βλέπω όμως αρκετούς αστερισμούς |
|
38% |
[ 58 ] |
| Εντονη φωτορύπανση, βλέπω μόνο μερικά λαμπρά αστέρια |
|
34% |
[ 52 ] |
|
| Σύνολο Ψήφων : 149 |
|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4576 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:38 Θέμα δημοσίευσης: Πόσο σκοτεινός είναι ο ουρανός στον τόπο κατοικίας σας; |
|
|
Ας κάνουμε μια μικρή καταγραφή για το τι ουρανούς έχει ο καθένας στον τόπο του. Μια πιο αξιόπιστη καταγραφή θα χρησιμοποιούσε το οριακό μέγεθος αλλά είπα να μην σας μπλέξω. Αν πάντως κάποιος γνωρίζει το οριακό μέγεθος της περιοχής του, δηλαδή το φαινόμενο μέγεθος του πιο αμυδρού αντικειμένου που μπορεί να δει στον ουρανό με γυμνό μάτι, ας το γράψει! Το δημοφήφισμα τα χώρισα σε 4 κατηγορίες χοντρικά, αν και υποψιάζομαι που θα μαζευτούν οι πιο πολλοί... δυστυχώς. _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
magos_ Εξωγήινος
Ένταξη: 19 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 275 Τόπος: Θεσσαλονίκη Ηλικία: 29 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν το πίστευα ποτέ πόσο δύσκολο είναι να βρεις πραγματικά σκοτεινό ουρανό. Παραλίγο να φτάσω στην Αλβανία πάνω από τα βουνά και ακόμα και εκεί βρήκα κάτι λάμπες που φώτιζαν ένα χωριό χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟ στην Σαγιαδα.Απιστευτο. Καλά ας μην μιλήσω για τα έργα της Εγνατίας. Είναι ανάγκη αυτός ο δρόμος να φωτίζεται τόσο πολύ;;;  _________________ Hellooooooo, my name is Ηλίας.
http://astrocom.wordpress.com/ |
|
|
 |
nicktremoulis Εξωγήινος
Ένταξη: 17 Αύγ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 412 Τόπος: ATHENS Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εξαιρετικό υλικό για τη ΜΕΤΡΗΣΗ της διαύγειας εδώ με τον αστερισμό της Πούλιας.
http://www.astroleague.org/al/astrnote/astnot08.html
εναλλακτικά εντοπίζουμε αστέρες μεγέθους 4μισυ, πέντε, πέντε+
σε γνωστούς μας αστερισμούς (πχ. Μικρη Άρκτος) και κατά προτίμηση ψηλά
και ελέγχουμε (για καθε βράδυ)ποια φαίνονται και ποια όχι (καταγράφουμε ημερομηνία, τόπο και αστέρια)
ΥΓ.Αντρέα μπορεις να το δοκιμάσεις και έτσι:
ο καθένας για τον τόπο του να σημειώνει από μια συγκεκριμένη λίστα (πχ τα άστρα γύρω από τον πολικό) ποια φαίνονται. |
|
|
 |
nickthegreek13_7 Εξωγήινος
Ένταξη: 29 Δεκ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2143 Τόπος: Heraklion, Crete Ηλικία: 25 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αχ ρε Ανδρέα, γιατί άνοιξες ένα θέμα που πονάει πολύ! Νομίζω είναι ανούσιο να αναφέρω οτι αμέσως επέλεξα την τέταρτη επιλογή, όπως και οι περισσότεροι στο Forum δηλαδή!  _________________ And there was Light... |
|
|
 |
KOSTAKIS Εξωγήινος Ένταξη: 03 Φεβ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1096 Τόπος: Αθηνα Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λιγα πραγματα....Μεγαλη Αρκτος,Λεοντας,Διδυμοι,Λυνξ
απο την ταρατσα του σπιτιου εδω στην Αθηνα...
(λογω φωτορυπανσης,και λογω ελευθερου τομεα). |
|
|
 |
draculas Εξωγήινος
Ένταξη: 02 Απρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 850 Τόπος: Καλαμάτα Ηλικία: 33 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικά είμαι μεταξύ πρώτης και δεύτερης, βλέπω καθαρά τον Γαλαξία τις καλοκαιρινές νύχτες χωρίς υγρασία, αλλα αν έχει υγρασία και είναι χάλια και η ατμόσφαιρα, τότε βλέπω μόνο μέχρι τα βασικά άστρα της πούλιας.
Πιστεύω οτι η κατάσταση θα βελτιωθεί λίγο τους μήνες που έρχονται, καθώς έχει δρομολογηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα "σκότωσε τις λάμπες" στην περιοχή μου.. συν το οτι έρχεται καλοκαίρι!
(ψήφισα το δεύτερο) |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και εγω ειμαι σε παρομοια θεση οπως τον φιλο τον Δρακουλα οπου ο γαλαξιας ειναι ορατος αρκετα ευκολα το καλοκαιρι και μερικες φορες εκανα το λαθος να νομιζω για ελαφρη συννεφο.
Πιστευω οτι στην δικη μου περιοχη το μεγεθος να ειναι γυρω στα 4.5 με 5.0. Υπαρχουν βραδιες (παλι το καλοκαιρι) οπου η μικρη Αρκτος ειναι ορατη ολοκληρη!
Τωρα που ειμαι; Στην βορειοανατολικη Αττικη στον Ωρωπο (απεναντι απο την Ερετρια). _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr |
|
|
 |
Kepler Αστρομανιακός Ένταξη: 22 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 169 Τόπος: Θεσσαλονίκη Ηλικία: 24 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλοι μου το έχω ξαναπεί.Πάρτε τα βουνά!!!!!!!!!! Τουλάχιστον κάπου εκεί θα βρούμε καθαρό ουρανό.Αν βέβαια δεν μπορείτε τότε κάντε αυτό που λέει ο Δράκουλας,αρκεί να μην σας πιάσουν!!!!!!!!!!  _________________ Εν οίδα ότι ουδέν οίδα |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| draculas έγραψε: | | ...έχει δρομολογηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα "σκότωσε τις λάμπες" στην περιοχή μου.. |
Δρακουλα για προεδρο, προθυπουργο και πολλα αλλα!!!
Ομολογω οτι και στην περιοχη μου εχουν "χαθει" μερικες λαμπες.  _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr |
|
|
 |
MARIA ARGYRIOU Εξωγήινη Ένταξη: 22 Φεβ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1089 Τόπος: ΚΟΖΑΝΗ Ηλικία: 22 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευτυχώς στην πόλη μου, ακόμα και στο κέντρο της πόλης κατα τα μεσάνυχτα είναι αρκετά καλός ο ουρανός για παρατήρηση. Μπορώ να παρατηρήσω πολλούς αστερισμούς και φαίνονται σχεδόν όλα τα άστρα της μικρής Άρκτου. Όμως συμφωνώ με την άποψη του Kepler να πάρουμε τα βουνά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην παρατήρηση!!!!  |
|
|
 |
koyote Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Ιαν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1290 Τόπος: Τρικαλα Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Eγω guys βρισκομαι στο 3.Οπως το παρει κανεις.... Υπαρχουν χειροτερα,αλλα και καλυτερα _________________ Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!
Φιλικα,
Βαλογιαννης Γιωργος |
|
|
 |
zantespear Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούν 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 508 Τόπος: Athens Ηλικία: 34 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 10/04/2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δυσκολεύομαι να απαντήσω λόγο του ότι η περιοχή είναι τουριστική και η φωτορύπανση μεταβαλόμενη (το καλοκαίρι είναι πολύ περισσότερη). Πάντως βλέπω μικρή άρκτο και αχνά το γαλαξία. _________________ Σπύρος |
|
|
 |
Bell Αστρόφιλη Ένταξη: 28 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 77 Τόπος: Πάτρα Ηλικία: 23 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 0:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| γεια σας! εγώ αν και μένω λιγο πιο έξω από την πάτρα κ έχουμε καλό ουρανό, στο χωριό μου το Δραγανο Λευκάδας είναι ο ιδανίκος ουρανός!!!!Το μέρος αυτό είναι ορεινο και το σπίτι μας είναι κάπως απομονωμένο...φώτα που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν βρίσκονται 20χιλιόμετρα μακριά.η ζώνη του γαλαξία είναι εκπληκτική!!!! |
|
|
 |
Heal Ο αστροφυσικός μας Ένταξη: 21 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1592 Τόπος: Μόντρεαλ, Καναδάς Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Στην Πάτρα τα πράγματα είναι στην κατηγορία 3, φαίνεται το κατσαρόλι της Μεγάλης Αρκτου, ο Λέοντας, ο Ωρίωνας, ο Αρκτούρος κρίνοντας από την αποψινή νύχτα, αλλά όχι όλη η Μικρή Αρκτος. Στην Αγγλία τα πράγματα είναι καλύτερα, όταν ο καιρός το επιτρέπει φαίνεται καθαρά η Μικρή Αρκτος. Με 20-30 χιλιόμετρα εκδρομή φαίνεται άνετα ο Γαλαξίας. |
|
|
 |
filiatra Εξωγήινος
Ένταξη: 05 Οκτ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2270 Τόπος: Φιλιατρά Ηλικία: 39 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 2:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω ψηφισα το πρωτο.Στο κτημα βλεπω παντα τα αστερια τησ μικρης αρκτου κ παντα καθαρα τον γαλαξια.Προβλημα υπαρχει χαμηλα στον οριζοντα σχεδον προς ολες τις κατευθυνσεις.Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ψαξει να δω συγκεκριμενα αστερια 5ου βαθμου αλλα πιστεβω πως θα τα εχω _________________ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας |
|
|
 |
|