| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Πόσο σκοτεινός είναι ο ουρανός στον τόπο κατοικίας σας; |
| Πολύ σκοτεινός, βλέπω καλά το Γαλαξία! |
|
10% |
[ 15 ] |
| Αρκετά σκοτεινός, βλέπω τα αμυδρά αστέρια της Μικρής Αρκτου |
|
16% |
[ 24 ] |
| Υπάρχει φωτορύπανση, βλέπω όμως αρκετούς αστερισμούς |
|
38% |
[ 58 ] |
| Εντονη φωτορύπανση, βλέπω μόνο μερικά λαμπρά αστέρια |
|
34% |
[ 52 ] |
|
| Σύνολο Ψήφων : 149 |
|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
hunter155 Εξωγήινος
Ένταξη: 06 Ιαν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 239 Τόπος: Αθήνα, Νέα Ιωνία Ηλικία: 25 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ είμαι στην τρίτη κατηγοριά.Μένω στα βριλήσσια της Αθήνας και μπορώ να πώ πως θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.
Τοχω άχτι πάντως να πάω το τηλεσκοπιάκι μου κάπου σκοτεινά.
Ελπίζω φέτος να ψήσω κάναν φίλο που έχει αμάξι να ανέβουμε Παρνωνα το καλοκαίρι!!  _________________ Alex Lobanov |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4582 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αλήθεια, Αθηναίοι της παρέας... Πόσο διαφοροποείται η κατάσταση από μέρος σε μέρος της ευρύτερης Αθήνας; _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
hunter155 Εξωγήινος
Ένταξη: 06 Ιαν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 239 Τόπος: Αθήνα, Νέα Ιωνία Ηλικία: 25 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χμμ..
Αρκετά μπορώ να πώ!!Αφού απο το κέντρο δεν βλέπεις σχεδόν τπτ , ενώ στα στα Βριλήσσια που μένω σπανια όταν ο ουρανός ειναι κρυστάλινος(ιδιέτερα το χειμώνα) ο ουρανός πσιλογεμίζει αστέρια.  _________________ Alex Lobanov |
|
|
 |
ourania Εξωγήινη
Ένταξη: 11 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 654 Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης... πλέον Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα παιδιά,
Μένω Πειραιά και ανήκω στην τέταρτη κατηγορία. Δυστυχώς η πολυκατοικία μας είναι διόροφη και από την ταράτσα μας φαίνεται μικρό κομμάτι ουρανού. Οταν δεν έχει συννεφιά και τα περισσότερα φώτα της γειτονιάς είναι κλειστά βλέπω 6-7 από τα πιο φωτεινά αστέρια του ουρανού. Από κει και πέρα τίποτα...
Αντίθετα από το χωριό μου φαίνονται όλοι οι αστερισμοί και αρκετά αστρικά σμήνη με γυμνό μάτι, ενώ το καλοκαίρι βλέπει κανείς και το γαλαξία μας (απτην αυλή μας!!) Είναι πράγματι φανταστικά. |
|
|
 |
MARIA ARGYRIOU Εξωγήινη Ένταξη: 22 Φεβ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1089 Τόπος: ΚΟΖΑΝΗ Ηλικία: 22 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| hunter155 έγραψε: | Χμμ..
Αρκετά μπορώ να πώ!!Αφού απο το κέντρο δεν βλέπεις σχεδόν τπτ , ενώ στα στα Βριλήσσια που μένω σπανια όταν ο ουρανός ειναι κρυστάλινος(ιδιέτερα το χειμώνα) ο ουρανός πσιλογεμίζει αστέρια.  |
Εδώ στην κοζάνη περισσότερα αστέρια βλέπω το καλοκαίρι παρά το χειμώνα, όπως θα έπρεπε!!! Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει???  |
|
|
 |
magasgiorgos Αστρόφιλος
Ένταξη: 03 Μαϊ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 65 Τόπος: Κιλκίς Ηλικία: 33 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ομολογώ πάντως πως τα τελευταια 5 χρόνια η κατάσταση έχει γίνει τραγική. Ιδίως στον Δήμο μου έχουν γεμίσει όλους τους κεντρικους δρόμους με λάμπες. και εκεί που το απ'το διπλανο χωρίό έβλεπες μόνο καποια φωτα τώρα πλέον σχηματίζεται μια πηγή φωτός. Επίσης στο 1 χλμ θα περνάει ο κεντρικος δρόμος που ενώνει θεσ/νικη με Σκόπια ,οποτε καταλαβαίνεται ότι θα γεμίζει εκείνες τι λάμπες με το κίτρινο φως που φαίνονται απο χιλιομετρα μακρία.
Μονο στα βουνα θα σωθούμε. |
|
|
 |
terring Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Αύγ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 627 Τόπος: Πειραιάς - Γη - Σύμπαν Ηλικία: 28 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Παράθεση: | | Μένω Πειραιά και ανήκω στην τέταρτη κατηγορία. | Παράξενο, γιατί και εγώ Πειραιά είμαι αλλά μπορώ να δω κάποια πράγματα. Για αυτό επέλεξα το 3. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος . _________________ Ηλίας Λουκάς
Σ.Ε.Α.Φ.
«Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές» Τσαρλς Φορτ |
|
|
 |
ourania Εξωγήινη
Ένταξη: 11 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 654 Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης... πλέον Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| terring έγραψε: | | Παράθεση: | | Μένω Πειραιά και ανήκω στην τέταρτη κατηγορία. | Παράξενο, γιατί και εγώ Πειραιά είμαι αλλά μπορώ να δω κάποια πράγματα. Για αυτό επέλεξα το 3. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος . |
Ισως φταίει ο φωτισμός στην περιοχή, που όσο ναναι επηρεάζει αν όχι άμμεσα, έμμεσα terring
Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το NightWatch που αφορά την Αστρονομία στην Πόλη. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύει αν και προέρχεται από αξιόπιστη πηγή Θα μπορούσαν να πουν κάτι πάνω σαυτό οι έμπειροι από δω μέσα
<<Το seeing στην πόλη μπορεί να είναι το ίδιο καλό (ή κακό) όσο και οπουδήποτε αλλού, ενώ υπάρχουν πολλά ανέκδοτα στοιχεία ότι μπορεί να είναι και καλύτερο, σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό, γιατί η ρύπανση του αέρα στις πόλεις και η θερμότητα από την άσφαλτο και τα κτήρια δημιουργούν ένα μικροκλίμα ατμοσφαιρικής ευστάθειας πάνω από μια αστική περιοχή όταν η ατμόσφαιρα είναι αδιατάραχτη. Υπό αυτές τις συνθήκες (που συχνότατα ισχύουν τα πνιγηρά καλοκαιρινά βράδια), το seeing μπορεί να είναι εξαιρετικά σταθερό, αφήνοντας να φανούν θαυμάσιες τηλεσκοπικές λεπτομέριες των πλανητών>>
NightWatch |
|
|
 |
nickthegreek13_7 Εξωγήινος
Ένταξη: 29 Δεκ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2143 Τόπος: Heraklion, Crete Ηλικία: 25 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 11/04/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ε όχι και έτσι.Αποκλείεται μέσα στην πόλη να επικρατούν καλύτερες ατμοσφαιρικές συνθήκες απο τι στα βουνά... Μήπως κατάλαβες λάθος? _________________ And there was Light... |
|
|
 |
Achilleas Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Απρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 601 Τόπος: Athens Ηλικία: 22 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 0:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όντως nickthegreek έτσι λέει το Nightwatch...(Terence Dickinson)
Όσον αφορά την ΕνδοΑθηναϊκή διαφοροποίηση στην φωτορύπανση (ώπα καινούργια ορολογία), είναι μεγάλη!
Απο το Μαρούσι (Κηφισίας πχ) φαίνεται το πολύ ο Βέγας!
Ενώ απο την Βάρκιζα φαίνονται περιέργως πολλά αστέρια!!!
Στον Γέρακα που μένω είναι λίγο χειρότερα απο την Βάρκιζα, αλλα πολύ καλύτερα απο Κηφισίας, έτσι έβαλα το 3... |
|
|
 |
vag_stephanou Εξωγήινος
Ένταξη: 12 Μάρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1287 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 2:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ ψήφισα το τελευταίο γιατί παρόλο που βλέπω αστερισμούς, στην ουσία περισσότερο τους φαντάζομαι... Δηλαδή αν βλέπεις τα 2/5 απο τα βασικά αστέρια του αστερισμού, καταλαβαίνεις ποιος είναι αλλά αυτό δεν πάει να πει πως είσαι στην τρίτη κατηγορία ακριβώς... Πιστέυω πως τα αποτελέσματα των 2 τελευταίων κατηγοριών είναι κάπως "νοθευμένα"... Η τρίτη κατηγορία έχει απορροφήσει πολλούς ψηφοφόρους της τέταρτης!
Στην Αθήνα (Παγκράτι), στη μεριά που κοιτάει προς Υμηττό (Α,ΝΑ) τα πράγματα είναι κάπως ανεκτά, εννοώντας βέβαια ότι αντι για ενα mag 1 όριο έχεις 3-4 (περίπου) καθώς και λίγο προς Ν, ΝΔ όταν ο καιρός είναι καλός. Στον υπόλοιπο ουρανό... καφε-μωβ....! Από μικρή άρκτο ο πολικός και με το ζόρι τα δύο πιο λαμπρά.
Αυτά...  _________________
 |
|
|
 |
JIMKIBOU Εξωγήινος
Ένταξη: 13 Ιούλ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 316 Τόπος: Αργος Ηλικία: 32 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ψηφισα το δευτερο καθως βορεια και ανατολικα στον οριζοντα ειναι σε κοντινη αποσταση 2 πολεις αντιστοιχα. Αργος και Ναυπλιο. Παρολαυτα στο υπολοιπο και μεγαλυτερο τμημα η φωτορυπανση ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα.Περιπου μεχρι 4.5 με 5ου μεγεθους αστερια ειναι ορατα, επισης ο γαλαξιας το καλοκαιρι φαινεται πολυ καλα με γυμνο οφθαλμο.  |
|
|
 |
csot Εξωγήινος
Ένταξη: 24 Οκτ 2003 Σύνολο δημοσιεύσεων: 405 Τόπος: Χανιά, Κρήτη Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 12/04/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μέσα από τα Χανιά τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα. Το Σάββατο πάντως το seeing πέφτει δραματικά, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει και άλλοι εντός πόλης.
Όταν έμενα στο χωριό τα πράγματ ήταν σαφώς καλύτερα τώρα και να βγάλω τα κιάλια στην ταράτσα δεν νομίζω να δω και πολλά αν και θα το δοκιμάσω να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω _________________ Χρήστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος
with an eye to the sky -- http://www.sfak.org -- skymaster 25x100, SW-12" dob goto |
|
|
 |
nansy Εξωγήινη Ένταξη: 01 Απρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1360 Τόπος: Κοζάνη Ηλικία: 22 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 13/04/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 0:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ προσωπικά έχω εξαίσια θέα!!!!Επειδή στην Κοζάνη τους περισσότερους μήνες έχει κρύο η διαύγεια είναι καταπληκτική!!!!Άλλο τι λέει η αδερφή μου!!!!  |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
|
|
 |
|