| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
dimitris Εξωγήινος
Ένταξη: 27 Σεπ 2003 Σύνολο δημοσιεύσεων: 542 Τόπος: Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή Ηλικία: 44 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 03/03/2005, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σίγουρα ακόμη και το 99,5% της κάλυψης δεν με ικανοποιεί. Επίσης σίγουρα είναι και η πιθανότητα ηλιοφάνειας για το Καστελλόριζο και αυτό με φοβίζει (?!!) Και εγώ όπως και άλλοι πολλοί, πιστεύω ότι επιθυμούν την ολική έκλειψη και όχι ημίμετρα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το 1999 το ποσοστό κάλυψης για την Αλεξανδρούπολη ήταν περίπου 92%, αλλά φυσικά ήταν απογοήτευση, για όσους περίμεναν την ολική έκλειψη.
Θα δούμε ώς τότε. _________________ Φιλικά,
Δημήτρης Πρασόπουλος
Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή
http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/ |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimitris Εξωγήινος
Ένταξη: 27 Σεπ 2003 Σύνολο δημοσιεύσεων: 542 Τόπος: Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή Ηλικία: 44 Φύλο: Ανδρας |
|
|
 |
Ηλίας Χασιώτης Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Απρ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1156 Τόπος: Μαρκόπουλο Μεσογείων. Φύλο: Ανδρας |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 19/04/2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ηλια,
Με ολικη φαση στα 3 λεπτα (τελευταια εκτιμηση), εγω παω για Καστελλοριζο! Ταξιδι στο εξωτερικο για ολικη εκλειψη ηλιου θα πρεπει να περιμενει για αλλη φορα οταν το φαινομενο της ολικη φασης δεν ειναι ορατη απο την Ελλαδα. _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr |
|
|
 |
Ηλίας Χασιώτης Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Απρ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1156 Τόπος: Μαρκόπουλο Μεσογείων. Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 20/04/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντώνη δεν ξέρω τι θα αποφασίσω.
Είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!
Πάντως πολύ θα ήθελα να πάω Λιβύη γιατί οι πιθανότητες ηλιοφάνειας είναι περισσότερες και σίγουρα το τοπίο θά'ναι μαγευτικό. Βέβαια τα παράλια της Λιβύης έχουν αρκετή νέφωση και όχι σημαντικά καλύτερες πιθανότητες από το Καστελλόριζο.
Απ' την άλλη πλευρά οι πιθανότητες για αμμοθύελα (τοπικά ο άνεμος αυτός ονομάζεται "γκιμπλι"), είναι αυξημένες τέλη Μαρτίου.
Επίσης υπάρχει πρόβλημα εύρεσης καταλυμάτων.
Ελπίζω να αποφασίσω σύντομα γιατί ο χρόνος περνάει...
Ηλίας |
|
|
 |
dark nebula Εξωγήινος
Ένταξη: 29 Ιούλ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 261 Τόπος: Σπαρτη - Ταυγετος - Παρνωνας - Ευρωτας - Κεαδας Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 21/04/2005, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:33 Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ |
|
|
ΠΑΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΓΙΑ 100
% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α!!ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΗ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
DARK DARK SKY ΒΥ DARK NEBULA |
|
|
 |
skavak Ένταξη: 21 Σεπ 2003 Σύνολο δημοσιεύσεων: 39 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 36 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 16/09/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μιας και από ότι είδα εδώ και στο συνέδριο, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το Καστελόριζο καλό θα ήταν όσοι είναι σίγουροι να κλείσουν από νωρίς δωμάτιο μιας και από μια αναζήτηση στο Google δεν βρήκα και πολλά καταλύματα. Οπότε σε όσους δεν αρέσει το camping τον Μάρτιο παραθέτω κάνα δυο links.
Από το Διακοπές
http://www.diakopes.gr/diakopes/diakopes_pkg.print_city?arid=3&cyid=37&lang=GR
Επίσης στο site http://www.holiday.gr αναφέρει τα εξής:
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ
Στο Καστελόριζο η Μεγίστη θα φτάσετε με πλοίο από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 20 ώρες.
Επίσης, το νησί συνδέετε καθημερινά και με τη Ρόδο.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 210 4226000
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 22410 49270
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 22410 28888, 22220
Κρατήσεις http://www.holiday.gr/gr/place5.php?place_id=964 _________________ Στάμος |
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 16/09/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σταμο,
Θα ειναι ωραια να βρεθουμε ολοι στον Πειραια για να παμε παρεα. Εγω θα φορτωσω το ΙΧ με πληρη εξοπλισμο (ΑΡ160, Pronto+Coronado H-α, φωτ. μηχανες για ευρη πεδιου φωτογραφησης).
Για πλακα θα παρω τηλεφωνο ωστε να μαθω κατα ποσο υπαρχουν δωματια. Η κατασκηνωση ειναι κατι που με ενδιαφερει εξισου. _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
|
|
 |
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Αστρόφιλος Ένταξη: 31 Μαϊ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 74 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 16/09/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
[Θα ειναι ωραια να βρεθουμε ολοι στον Πειραια για να παμε παρεα]
πολύ ωραία η ιδέα σου Αντώνη
θα κοιταξω και εγω με ενα φιλο εδω απο το astrovox που συνηθως παμε πακετο να ειμαστε εκει. |
|
|
 |
Σεμιτσογλου Γιαννης Νέος Ένταξη: 16 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 17/09/2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 1:09 Θέμα δημοσίευσης: εκλειψη-Καστελοριζο |
|
|
καλησπερα σε ολους.Μηπως εκανε καποιος υπολογισμο εξοδων για Καστελοριζο και για Λιβυη?
Εσεις που κλεισατε δωματια μαθατε τιμες για πλοιο και δωματια?
Ειμαι κι εγω σε διλημμα,οσο και σε επιφυλαξη για τον καιρο
Γιαννης |
|
|
 |
[Διεγραμμένος Χρήστης] Αστρόφιλος Ένταξη: 06 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 44 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 17/09/2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 2:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πόσο και εγώ θα ήθελα να ερχόμουν!!
Και προετοιμαζόμουν 2 χρόνια για την έκληψη αυτή!
Αλλά έχω σχολείο βλέπετε.
Και η απόσταση τεράστια!!
Δυστηχός δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα περιμένουμε καμια φορά..
Ο χρόνος που σας δίνεται των 3 λεπτών κατα την έκληψη έιναι αρκετός για την επιτυχία καλών φωτογραφιών.
Σας έυχομαι απο τώρα όσους και άν πάτε εκεί, πρώτον ο καιρός να είναι πολύ καλός και δεύτερον να έχετε great time!
Και αν περάσετε απο την όμορφη Ρόδο πηγαίνεται στο Monte Smith το κοντινότερο και οραιότερο σε θέα βουνο (HILL) στην πόλη.
Σταύρος |
|
|
 |
Ηλίας Χασιώτης Εξωγήινος
Δημοσιεύθηκε: 17/09/2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 5:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Γιάννη, η Λιβύη είναι γύρω στα 2000 Ευρώ. |
|
|
 |
csot Εξωγήινος
Ένταξη: 24 Οκτ 2003 Σύνολο δημοσιεύσεων: 405 Τόπος: Χανιά, Κρήτη Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 19/09/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γεια σε όλους,
Και εγώ έλεγα για Λιβύη αλλά άμα είναι να είμαστε τέτοιο παρεάκι, αξίζει το Καστελόριζο. Εμείς θα έρθουμε με σκηνές για κατασκήνωση, θα έχω το αυτοκίνητο για εξοπλισμό, 1350 λίτρα αποθηκευτικό έχει μπορώ να πάρω και άλλους με εξοπλισμό μαζί. Θα έχω και τα 25χ100 μαζί με τα solar της Baader αλλά δεν ξέρω για φωτογράφηση.... θα αρχίσω να κάνω δοκιμές από φέτος να δω πως θα τα πάω... Ελπίζω να μας κάνει καλό καιρό διαφορετικά βλέπω να κοιμάμαι στρωματσάδα σε κανά υπόστεγο _________________ Χρήστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος
with an eye to the sky -- http://www.sfak.org -- skymaster 25x100, SW-12" dob goto |
|
|
 |
Αργύρης Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 829 Τόπος: Αθήνα, Αγία Παρασκευή Ηλικία: 33 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 19/09/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα και από εμένα..
Ρώτησα για δρομολόγια πλοίων αλλά δεν έχουν βγει ακόμα, ούτε υπάρχουν εισιτήρια...Η μόνη εταιρία που βρήκα και κατεβαίνει, είναι η LANE και για καλοκαίρι κατεβαίνει Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή. Το ταξίδι διαρκεί μόλις 32 (!!! !!! ) ώρες. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει αεροπλάνο που να πηγαίνει κατευθείαν Καστελόριζο???
Η AEGEAN πηγαίνει Ρόδο και μετ' επιστροφής θα κοστίσει 120 ευρώ. ( Το θέμα είναι όμως πως πας από Ρόδο Καστελόριζο και πάλι πίσω????...... ) |
|
|
 |
Δημοσιεύθηκε: 19/09/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Αργύρης έγραψε: | Η AEGEAN πηγαίνει Ρόδο και μετ' επιστροφής θα κοστίσει 120 ευρώ. ( Το θέμα είναι όμως πως πας από Ρόδο Καστελόριζο και πάλι πίσω????...... ) |
Αργυρη,
Το προβλημα για μενα ειναι ο εξοπλισμος και ο οποιος δεν πιστευω να τον παρει η AEGEAN λογω ογκου και βαρος (Losmandy G-11, AP160, TeleVue Pronto, Coronado SM60, φωτογραφικες μηχανες, αξεσουαρ κτλ). Αντιθετα, τα φορτωνω στο ΙΧ μια χαρα.
Οσον αφορα Ροδο-Καστελοριζο, διαβασα καπου και καποτε οτι υπαρχει καραβι με καθημερινο δρομολογιο (4 ωρες η διαδρομη ανα κατευθυνση).
Ετσι και αλλιως, εγω θα ειμαι εκει μια εβδομαδα νωριτερα ωστε να μελετησω το θεμα της φωτογραφησης (πχ) απο κοντα. _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
|
|
 |
|