AstroVox :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Ολική έκλειψη ηλίου! Καστελλόριζο 2006
Κεντρική σελίδα του AstroVox AstroVox
Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Κεντρική ΣελίδαΚεντρική Σελίδα   FAQFAQ   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών    ΑστροφωτογραφίεςΑστροφωτογραφίες   ΕγγραφήΕγγραφή 
  ForumForum  ΑστροημερολόγιοΑστροημερολόγιο  ΠροφίλΠροφίλ   ΑλληλογραφίαΑλληλογραφία   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αστροημερολόγιο 
Ολική έκλειψη ηλίου! Καστελλόριζο 2006
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, ... 59, 60, 61  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Παρατήρηση Ηλίου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
dimitrisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 27 Σεπ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 542
Τόπος: Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή
Φύλο: Ανδρας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 03/03/2005, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σίγουρα ακόμη και το 99,5% της κάλυψης δεν με ικανοποιεί. Επίσης σίγουρα είναι και η πιθανότητα ηλιοφάνειας για το Καστελλόριζο και αυτό με φοβίζει (?!!) Και εγώ όπως και άλλοι πολλοί, πιστεύω ότι επιθυμούν την ολική έκλειψη και όχι ημίμετρα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το 1999 το ποσοστό κάλυψης για την Αλεξανδρούπολη ήταν περίπου 92%, αλλά φυσικά ήταν απογοήτευση, για όσους περίμεναν την ολική έκλειψη.
Θα δούμε ώς τότε.

Δημήτρης Πρασόπουλος
Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή
http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα 
dimitrisOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 27 Σεπ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 542
Τόπος: Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 04/03/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα γρήγορα μάζεψα μερικούς από τους χάρτες για να πάρουν μια ιδέα όσοι δεν ξέρουν. Μπορείτε να δείτε :
http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=40
ή επίσης
www.mreclipse.com

Δημήτρης Πρασόπουλος
Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή
http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Ηλίας ΧασιώτηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 11 Απρ 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1156
Τόπος: Μαρκόπουλο Μεσογείων.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/04/2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χάρτες

http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/SEmono/TSE2006/TSE2006.html

Μετεωρολογικά στατιστικά περιοχών

http://home.cc.umanitoba.ca/~jander/tot2006/weather.htm
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile Αποστολή email 
aristarchusOffline
Ο αστροφωτογράφος μας!
Άβαταρ

Ένταξη: 17 Ιούλ 2001
Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010
Τόπος: Αθήνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/04/2005, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ηλια,

Με ολικη φαση στα 3 λεπτα (τελευταια εκτιμηση), εγω παω για Καστελλοριζο! Ταξιδι στο εξωτερικο για ολικη εκλειψη ηλιου θα πρεπει να περιμενει για αλλη φορα οταν το φαινομενο της ολικη φασης δεν ειναι ορατη απο την Ελλαδα.

Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Ηλίας ΧασιώτηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 20/04/2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντώνη δεν ξέρω τι θα αποφασίσω.
Είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!
Πάντως πολύ θα ήθελα να πάω Λιβύη γιατί οι πιθανότητες ηλιοφάνειας είναι περισσότερες και σίγουρα το τοπίο θά'ναι μαγευτικό. Βέβαια τα παράλια της Λιβύης έχουν αρκετή νέφωση και όχι σημαντικά καλύτερες πιθανότητες από το Καστελλόριζο.
Απ' την άλλη πλευρά οι πιθανότητες για αμμοθύελα (τοπικά ο άνεμος αυτός ονομάζεται "γκιμπλι"), είναι αυξημένες τέλη Μαρτίου.
Επίσης υπάρχει πρόβλημα εύρεσης καταλυμάτων.
Ελπίζω να αποφασίσω σύντομα γιατί ο χρόνος περνάει...
Ηλίας
Επιστροφή στην κορυφή
dark nebulaOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 29 Ιούλ 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 261
Τόπος: Σπαρτη - Ταυγετος - Παρνωνας - Ευρωτας - Κεαδας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 21/04/2005, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:33    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΑΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΓΙΑ 100
% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α!!ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΗ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Very Happy ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
DARK DARK SKY ΒΥ DARK NEBULA
Επιστροφή στην κορυφή
skavakOffline
Ένταξη: 21 Σεπ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 39
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 16/09/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μιας και από ότι είδα εδώ και στο συνέδριο, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το Καστελόριζο καλό θα ήταν όσοι είναι σίγουροι να κλείσουν από νωρίς δωμάτιο μιας και από μια αναζήτηση στο Google δεν βρήκα και πολλά καταλύματα. Οπότε σε όσους δεν αρέσει το camping τον Μάρτιο παραθέτω κάνα δυο links.

Από το Διακοπές
http://www.diakopes.gr/diakopes/diakopes_pkg.print_city?arid=3&cyid=37&lang=GR

Επίσης στο site http://www.holiday.gr αναφέρει τα εξής:

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ
Στο Καστελόριζο η Μεγίστη θα φτάσετε με πλοίο από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 20 ώρες.
Επίσης, το νησί συνδέετε καθημερινά και με τη Ρόδο.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 210 4226000
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 22410 49270
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 22410 28888, 22220

Κρατήσεις http://www.holiday.gr/gr/place5.php?place_id=964

aristarchusOffline
Ο αστροφωτογράφος μας!
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 16/09/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σταμο,

Θα ειναι ωραια να βρεθουμε ολοι στον Πειραια για να παμε παρεα. Εγω θα φορτωσω το ΙΧ με πληρη εξοπλισμο (ΑΡ160, Pronto+Coronado H-α, φωτ. μηχανες για ευρη πεδιου φωτογραφησης).

Για πλακα θα παρω τηλεφωνο ωστε να μαθω κατα ποσο υπαρχουν δωματια. Η κατασκηνωση ειναι κατι που με ενδιαφερει εξισου.

Αντώνης Αγιομαμίτης
Επιστροφή στην κορυφή
ΛΕΥΤΕΡΗΣOffline
Αστρόφιλος
Ένταξη: 31 Μαϊ 2004
Σύνολο δημοσιεύσεων: 74
Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Φύλο: Μη δηλωμένο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 16/09/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[Θα ειναι ωραια να βρεθουμε ολοι στον Πειραια για να παμε παρεα]
πολύ ωραία η ιδέα σου Αντώνη Very Happy
θα κοιταξω και εγω με ενα φιλο εδω απο το astrovox που συνηθως παμε πακετο να ειμαστε εκει.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
Σεμιτσογλου ΓιαννηςOffline
Νέος
Ένταξη: 16 Σεπ 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 1
Φύλο: Μη δηλωμένο
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 17/09/2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 1:09    Θέμα δημοσίευσης: εκλειψη-Καστελοριζο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα σε ολους.Μηπως εκανε καποιος υπολογισμο εξοδων για Καστελοριζο και για Λιβυη?
Εσεις που κλεισατε δωματια μαθατε τιμες για πλοιο και δωματια?
Ειμαι κι εγω σε διλημμα,οσο και σε επιφυλαξη για τον καιρο
Γιαννης
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
[Διεγραμμένος Χρήστης]Offline
Αστρόφιλος
Ένταξη: 06 Σεπ 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 44
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 17/09/2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 2:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πόσο και εγώ θα ήθελα να ερχόμουν!!
Και προετοιμαζόμουν 2 χρόνια για την έκληψη αυτή!
Αλλά έχω σχολείο βλέπετε. Sad
Και η απόσταση τεράστια!!
Δυστηχός δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα περιμένουμε καμια φορά..

Ο χρόνος που σας δίνεται των 3 λεπτών κατα την έκληψη έιναι αρκετός για την επιτυχία καλών φωτογραφιών. Very Happy

Σας έυχομαι απο τώρα όσους και άν πάτε εκεί, πρώτον ο καιρός να είναι πολύ καλός και δεύτερον να έχετε great time!

Και αν περάσετε απο την όμορφη Ρόδο πηγαίνεται στο Monte Smith το κοντινότερο και οραιότερο σε θέα βουνο (HILL) στην πόλη. Shocked

Σταύρος
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile 
Ηλίας ΧασιώτηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 17/09/2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 5:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη, η Λιβύη είναι γύρω στα 2000 Ευρώ.
Επιστροφή στην κορυφή
csotOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 24 Οκτ 2003
Σύνολο δημοσιεύσεων: 405
Τόπος: Χανιά, Κρήτη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/09/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σε όλους,

Και εγώ έλεγα για Λιβύη αλλά άμα είναι να είμαστε τέτοιο παρεάκι, αξίζει το Καστελόριζο. Εμείς θα έρθουμε με σκηνές για κατασκήνωση, θα έχω το αυτοκίνητο για εξοπλισμό, 1350 λίτρα αποθηκευτικό έχει μπορώ να πάρω και άλλους με εξοπλισμό μαζί. Θα έχω και τα 25χ100 μαζί με τα solar της Baader αλλά δεν ξέρω για φωτογράφηση.... θα αρχίσω να κάνω δοκιμές από φέτος να δω πως θα τα πάω... Ελπίζω να μας κάνει καλό καιρό διαφορετικά βλέπω να κοιμάμαι στρωματσάδα σε κανά υπόστεγο

ΑργύρηςOffline
Εξωγήινος
Άβαταρ

Ένταξη: 20 Ιούλ 2005
Σύνολο δημοσιεύσεων: 829
Τόπος: Αθήνα, Αγία Παρασκευή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/09/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα και από εμένα.. Very Happy
Ρώτησα για δρομολόγια πλοίων αλλά δεν έχουν βγει ακόμα, ούτε υπάρχουν εισιτήρια...Η μόνη εταιρία που βρήκα και κατεβαίνει, είναι η LANE και για καλοκαίρι κατεβαίνει Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή. Το ταξίδι διαρκεί μόλις 32 (!!! Shocked Shocked Shocked !!! ) ώρες. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει αεροπλάνο που να πηγαίνει κατευθείαν Καστελόριζο???
Η AEGEAN πηγαίνει Ρόδο και μετ' επιστροφής θα κοστίσει 120 ευρώ. ( Το θέμα είναι όμως πως πας από Ρόδο Καστελόριζο και πάλι πίσω????...... Confused )
Επιστροφή στην κορυφή
aristarchusOffline
Ο αστροφωτογράφος μας!
Άβαταρ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/09/2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αργύρης έγραψε:
Η AEGEAN πηγαίνει Ρόδο και μετ' επιστροφής θα κοστίσει 120 ευρώ. ( Το θέμα είναι όμως πως πας από Ρόδο Καστελόριζο και πάλι πίσω????...... Confused )

Αργυρη,

Το προβλημα για μενα ειναι ο εξοπλισμος και ο οποιος δεν πιστευω να τον παρει η AEGEAN λογω ογκου και βαρος (Losmandy G-11, AP160, TeleVue Pronto, Coronado SM60, φωτογραφικες μηχανες, αξεσουαρ κτλ). Αντιθετα, τα φορτωνω στο ΙΧ μια χαρα.

Οσον αφορα Ροδο-Καστελοριζο, διαβασα καπου και καποτε οτι υπαρχει καραβι με καθημερινο δρομολογιο (4 ωρες η διαδρομη ανα κατευθυνση).

Ετσι και αλλιως, εγω θα ειμαι εκει μια εβδομαδα νωριτερα ωστε να μελετησω το θεμα της φωτογραφησης (πχ) απο κοντα.

Αντώνης Αγιομαμίτης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    AstroVox Forum Αρχική σελίδα -> Παρατήρηση Ηλίου Όλες οι Ώρες είναι UTC + 3
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, ... 59, 60, 61  Επόμενη
Σελίδα 2 από 61

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δε μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum
Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum

Βασισμένο στο phpBB. Η συμμετοχή στο AstroVox βασίζεται στους εξής όρους χρήσης