| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Evans Ένταξη: 29 Φεβ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 149 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 28/03/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πραγματι ειναι πολυ εντυπωσιακο να βλεπεις μερα μεσημερι στη θεση του ηλιου μια ενα ''μαυρο δισκο'' και γυρω απο αυτο ενα ''φωτοστεφανο'', εικονες που μεχρι προτινος εβλεπα σε περιοδικα ή βιβλια και που προκαλουν πληθωρα εντονων συναισθηματων.
Εικονες σα κι αυτες που ειδα στο Καστελλοριζο, μιας και ηταν το πρωτο μου totality, δεν ειναι οτι απλα μενουν χαραγμενες στη μνημη αλλα με προκαλουν να προετοιμαζομαι για την επομενη.. _________________ φιλικα Βαγγελης |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gbirsianis Εξωγήινος
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 599 Τόπος: Λάρισα - Βρυξέλλες Ηλικία: 44 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 28/03/2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τυχεροιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιί!!!!  _________________ http://a-polaris.org |
|
|
 |
vag_stephanou Εξωγήινος
Ένταξη: 12 Μάρ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1287 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 2:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για μένα το Καστελόριζο, πέρα από την απερίγραπτη έκλειψη που μας χάρισε αποτελεί και έναν ακόμη σημαντικό σταθμό, αφού εκεί γνώρισα όλους όσους γνώρισα από εσάς για πρώτη φορά, και για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με τηλεσκόπια. Σε αυτό το μαγικό νησάκι στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μέσα στο ημίφως της σκιάς, για μένα ξεκινούσε κάτι πολύ όμορφο, η ερασιτεχνική αστρονομία.
Και το ταξίδι συνεχίζεται... _________________
 |
|
|
 |
quendi Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Δεκ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1378 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 3:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αχ..παιδιά, ξυπνάνε τόσες μνήμες από εκείνες τις καταπληκτικές μέρες που ζήσαμε στο Καστελόριζο..Πράγματι τι να ξαναθυμηθείς? Το πανέμορφο Καστελόριζο? Το ανεπανάληπτο φαινόμενο ή την όλη εκδρομή με την φοβερή παρέα και τους αγαπημένους φίλους? Ήταν μια εμπειρία ζωής που τώρα πια που ξέρω πως είναι, ούτε που θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να την έχανε! Εύχομαι όλοι οι φίλοι της αστρονομίας να δουν αυτό το φαινόμενο έστω μια φορά στη ζωή τους!
Φωτό από την εκδρομή: http://www.orionas.protia.net/astroevents/thumbnails.php?album=16
Αύριο λοιπόν είπαμε να συναντηθούμε όσοι από τον Ωρίωνα είχαν συμμετάσχει στην αποστολή και βρίσκονται στην Πάτρα, για να δούμε τα dvd/ντοκουμέντα και τις φωτό από τότε..έτσι για να θυμηθούμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε!
..29/3/2006..μια ημερομηνία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας! _________________ Φιλικά,
Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Έχει επεξεργασθεί από τον/την quendi στις 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:18, 1 φορά |
|
|
 |
skywalker Εξωγήινος
Ένταξη: 08 Αύγ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 271 Τόπος: Durham, UK Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ontws itna empeiria zwis gia emena
Pollous apo esas sas ksanasumpathisa,sas ksanalismonisa otan sas eida eikei,kai eniwsa monadika sunaisthismata otan mporesa na moirastw ta idia praGMATA MAZI SAS!!
Den prepei na giortazoume epeteious,
alla na kanonizoume sunantiseis oi opoies tha mas meinoun aneksitiles,san to fws twn asteriwsn poun den stamataei pote na lampei pote gia emas apo ekei psila dinwntas mas elipdes se agapes pou tha kratsoume gia panta mesa mas....
[afierwnw auto to post sti Despoina kai euxomai kapote na katalabei ti simainoun gia emena ola auta ta opoia me kanoun na planiemai se kosmous magikous...]
Filika Nikos _________________ Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,
εκει θα βρεις τη λυση...
www.orionas.gr |
|
|
 |
Ηλίας Χασιώτης Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Απρ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1156 Τόπος: Μαρκόπουλο Μεσογείων. Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Για όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που ζήσαμε πέρισυ, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε την ευκαιρία του 2008, ούτε αυτή του 2009! |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ηλια,
Πολυ σωστα τα λες ... τετοιες ευκαιριες ειναι λιγες και μοναδικες καθως ειναι και μια ομορφη ευκαιρια για να ζησουμε ενα σπανιο φαινομενο σε μια διαφορετικη χωρα καθε φορα με καλη παρεα και φιλους.
Σε λιγο θα λεμε "λιγοτερο και απο ενα χρονο" για την επομενη εκλειψη.  _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr |
|
|
 |
dimisi Αστρόφιλη
Ένταξη: 07 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 94 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 38 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ένας χρόνος πέρασε... πότε άραγε?
Σαν χθες μου φαίνεται όταν κοιτούσα τον ήλιο να χάνεται πίσω από την σελήνη και μένα να με πιάνει δέος, ρίγος.
Αξέχαστες στιγμές, χαραγμένες βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά μας.
Να μαστε καλά και ραντεβού το 2008 και 2009!!! |
|
|
 |
Ηλίας Χασιώτης Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Απρ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1156 Τόπος: Μαρκόπουλο Μεσογείων. Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 29/03/2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| aristarchus έγραψε: | Ηλια,
Πολυ σωστα τα λες ... τετοιες ευκαιριες ειναι λιγες και μοναδικες καθως ειναι και μια ομορφη ευκαιρια για να ζησουμε ενα σπανιο φαινομενο σε μια διαφορετικη χωρα καθε φορα με καλη παρεα και φιλους.
Σε λιγο θα λεμε "λιγοτερο και απο ενα χρονο" για την επομενη εκλειψη.  |
Και επιπλέον, θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν να προγραμματίζονται κάποια ομαδικά ταξίδια, για να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο των πριβέ ταξιδιών για λίγους. |
|
|
 |
Hengeo Αστρόφιλος
Ένταξη: 10 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 32 Τόπος: Αθήνα, Παλαιό Φάληρο Ηλικία: 28 Φύλο: Ανδρας |
|
|
 |
Στέφανος Σοφολόγης Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Ιούν 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2201 Τόπος: Λάρισα Ηλικία: 43 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 30/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από εκείνο το ανεπανάληπτο πενθήμερο στο Καστελλόριζο, δεν μετέφερα τίποτα εδώ από την εμπειρία μου, εκπλήσσοντας και τον εαυτό μου ακόμα. Καταλαβαίνω τώρα ότι μου ήταν δύσκολο να αναφερθώ στη μοναδικότητα των ημερών, την ένταση και τον πυρετό της αναμονής, το δέος και τη συγκίνηση των στιγμών κάτω από το ηλιακό στέμμα... Προτίμησα να μη φθείρω την εντύπωσή μου προσπαθώντας να τη χωρέσω σε μερικές γραμμές.
Σήμερα αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός που ήμουν εκεί και έζησα το εξαίσιο και σπάνιο (για τη ζωή ενός ανθρώπου) φαινομένο της ολικής έκλειψης. Κι ακόμα πιό τυχερός που το μοιράστηκα με καλούς φίλους, μέλη και μη του astrovox. Μακάρι να ξαναζήσουμε όλοι κι άλλες παρόμοιες στιγμές στο μέλλον.
Δεν ξέρω αν θα ξαναβρεθώ στην ίδια ευθεία με τον Ήλιο και τη Σελήνη στις εκλείψεις του 2008 και του 2009. Ωστόσο προτρέπω οποιονδήποτε δεν έχει την εμπειρία της ολικότητας, να μη το πολυσκεφτεί και να τρέξει σε κάποια από τις επόμενες εκλείψεις (2008 και 2009). Όπως όλοι μας , θα ανταμειφθεί με δυνατά συναισθήματα και μια ξεχωριστή ανάμνηση για όλη του τη ζωή...
Φιλικά, Στέφανος _________________ "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; Ο ουρανός δικός μου..." Κώστας Κινδύνης
"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης |
|
|
 |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4582 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 30/03/2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 4:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εδώ στην Πάτρα σε μια όμορφη συνάντηση οι πέντε, τελικά, εκ των έντεκα της περσινής "αποστολής" είδαμε τα βίντεο του Νίκου και του Παναγιώτη και θυμηθήκαμε τις ανεπανάληπτες στιγμές.
Χμ... Τώρα που το σκέφτομαι... Ανεπανάληπτες;;
Ρωσία και Κίνα ερχόμαστε!! _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
|
 |
aristarchus Ο αστροφωτογράφος μας!
Ένταξη: 17 Ιούλ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 4010 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 31/03/2007, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| astrovox έγραψε: | | Ρωσία και Κίνα ερχόμαστε!! |
Τελεια .... η παρεα εν δρασει ... τωρα και στην Ρωσια!  _________________ Φιλικά,
Αντώνης Αγιομαμίτης
http://www.perseus.gr |
|
|
 |
MARIA ARGYRIOU Εξωγήινη Ένταξη: 22 Φεβ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1089 Τόπος: ΚΟΖΑΝΗ Ηλικία: 22 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 02/04/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 0:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ένας χρόνος πέρασε....?Σαν χθες μου φαίνεται...... Ακόμα νιώθω το δέος όταν η σελήνη άρχισε να κρύβει τον ηλιακό δίσκο... Μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό το φαινόμενο εδώ στην κοζάνη όπως στο Καστελόριζο, αλλά έκρυβε και αυτό την μαγεία του....  |
|
|
 |
vasiamits Αστρομανιακός
Ένταξη: 14 Μαϊ 2003 Σύνολο δημοσιεύσεων: 140 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 27 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 02/04/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εντωμεταξύ, ακόμα έχω στο ντουλάπι μία κονσέρβα ντολμαδάκια απο αυτές που είχε φέρει μαζί του ο Βαγγέλης  |
|
|
 |
|