Η ομάδα αστροφωτογραφίας του Astrovox

 

 

 

Η ομάδα αστροφωτογραφίας του Astrovox (A.V.A.T.) αποτελεί μια αυθόρμητη πρωτοβουλία μελών του forum οι οποίοι μοιράζονται δυο κοινά χαρακτηριστικά: τους συναρπάζει η αστροφωτογραφία ενώ παράλληλα έχουν τη διάθεση να ανταλλάξουν απόψεις, να δοκιμάσουν τεχνικές και μοιραστούν τα αποτελέσματα.

Ο σκοπός της σύστασης της ομάδας είναι πολλαπλός και δυναμικός, η βασική αρχή όμως είναι μια: η αξιοποίηση της κατανεμημένης γνώσης και εμπειρίας που έχει αποκτήσει ο καθένας μέσα από τον λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ενασχόλησης με την αστροφωτογραφία, η επέκταση και η διάχυσή της προς όφελος όλων των ερασιτεχνών αστρονόμων. Η κάθε μια νύχτα που έχει αφιερώσει ο αστροφωτογράφος είναι και ένας πολύτιμος λίθος, είναι το απόσταγμα της αγάπης του να φτάσει όσο πιο κοντά μπορεί στα ουράνια αντικείμενα. Φαναστείτε λοιπόν πόσα έχει να προσφέρει μια κοινή προσπάθεια, μια ομάδα που είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μελών της!

Η ομάδα είναι ανοιχτή και οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει είναι ευπρόσδεκτος. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο ενθουσιασμός και η καλή διάθεση!

Από την σύσταση της η ομάδα αστροφωτογραφίας οργανώνει και πραγματοποιεί τακτικά συναντήσεις με πικοίλο περιεχόμενο και θεματολογία που συνεχώς εμπλουτίζεται. Βασικές επιδιώξεις είναι η παρουσίαση νέων ιδεών, η αξιολόγηση των εμπειριών, οι πρακτικές εφαρμογές, η ανταλλαγή απόψεων και η εξέλιξη του επιπέδου αστροφωτογραφίας στην Ελλάδα, που αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ήδη πολύ υψηλό με πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις.

Γνώση όμως που δεν μοιράζεται είναι άχρηστη και γι'αυτό το αποτέλεσμα της συνεργασίας αποκτά αξία μόνο όταν βρει αποδέκτες. Έχουμε λοιπόν την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσουμε από αυτό το βήμα την εμπειρία μας μέσα από κείμενα και οδηγούς που συγγράφονται από τα μέλη της ομάδας, με κέφι και μεράκι, αλλά πάνω απ'όλα με ανοιχτή διάθεση και ενθουσιασμό να μοιραστούν αυτό το πολύ όμορφο χόμπυ.

Η ομάδα αστροφωτογραφίας αριθμεί σήμερα πάνω από 20 μέλη με εν γένει εξοπλισμό που καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα τόσο στους τύπους των τηλεσκοπίων (διοπτρικά, καταδιοπτρικά, κατοπτρικά) όσο και στις κάμερες (CCD, DSLR). Αυτό αποτελεί και ένα από τα δυνατά σημεία της ομάδας, αφού η ετερογένεια αυτή δίνει τη δυνατότητα να μοιρασθούν η εμπειρία, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε περίπτωσης.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα άρθρα αυτής της ενότητας και φυσικά περιμένουμε τα σχόλια, τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας και κυρίως τη συμμετοχή σας στην ομάδα. Κανένας αστοφωτογράφος δεν μας περισσεύει!

Η ομάδα αστροφωτογραφίας του AstroVox