Jump to content

Πλειάδες (Μωσαικό δύο φωτογραφιών)



Canon Eos 350D+IDAS LPS (φίλτρο κατά της φωτορύπανσης)

Celestron 8" F/5+Advanced Series GT

2X10 min, ISO 800.

Επεξεργασία:Photoshop CS,τελική απαλοιφή μή απορριπτέων συχνοτήτων φωτορύπανσης με μέθοδο Removing Uneven Field Illumination,χρήση curves σε επιλογή RGB και Blue,τονισμός πληροφοριών αρχείου με HSB, Lab και Web colours.Crop και sample size σε επιλογή Bicubic sharper.Τελικό στάδιο ή προσθήκη φίλτρου Low Pass απο Astroart .

Τοποθεσία:Aνω Ν. Επιβάτες-Θε/νίκη


From the category:

Σμήνη

· 931 images
  • 931 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Να, και οι " εφτά αδερφές".Στέκονται πανέμορφες και περήφανες. Είναι και λίγο ζηλιάρες και παραπονιάρες. Μήπως να φταίει το "νεαρόν της ηλικίας τους"; Ίσως. Μας καλούν εδώ και πολύ καιρό να τις προσέξουμε. Τίποτα όμως ! Καμιά ανταπόκριση από κανέναν. Το ρίξαμε όλοι μας στις "μεγαλούτσικες κυρίες".

Τελικά δικαιώθηκαν : κάποιος ( που εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό )τις πρόσεξε μέσα από την καταχνιά της περιοχής του και έβαλε σκοπό να τις αναδείξει.

Συγχαρητήρια, Νίκο !! Καταπληκτική φωτογραφία!!

Αξιοπρόσεκτα στοιχεία της δουλείας σου είναι : η ακριβής εστίαση , η σωστή ανάδειξη του νεφελώματος γύρω από τα αστέρια, όπως επίσης και το γεγονός ότι η λήψη, απ΄όσο γνωρίζω, έγινε κάτω από δραματικά δύσκολες συνθήκες , φωτορύπανσης και ανέμων. Καταπληκτικό το φίλτρο που χρησιμοποίησες , το IDAS LPS. Πολύ καλή και η αναλυτική παρουσιάση της επεξεργασίας.

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αστρόφιλοι ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Άρη το φίλτρο IDAS LPS έκανε δυνατή την χρήση της Canon 350D με ISO 800!!! κάτι που θεωρητικά είναι αδύνατο όταν έχεις έστω και λίγη φωτορύπανση.Ο λόγος που η λήψεις έγιναν 10λεπτες ,ήταν ο άνεμος και όχι ο φόβος για ηλεκ. θόρυβο αφού η 350D αφαιρεί μόνη της τον θόρυβο.Μέχρι και 30 min λήψης στα 400 ISO, είδα ότι έχει καταπληκτικά αποτελέσματα χωρίς την προσθήκη Dark frames και Flatfields. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και με φίλμ απο την δική σου περιοχή!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κώστα και Σάκη ευχαριστώ για τα σχόλια σας.Άν σας ενδιαφέρει στο προσωπικό άλμπουμ χρήστη που έχω στο Astrovox , δημοσίευσα την ίδια φωτογραφία αλλά με updated επεξεργασία.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης