Jump to content

Διπλό Σμήνος Περσέα


raxxla

Το θέμα αυτής της φωτογραφίας ίσως δεν αποτελεί, κατά πολλούς, και τίποτα το ιδιαίτερο ή δύσκολο, ένα σμηνάκι δίπλα σ'ένα άλλο, όταν πατούσα το upload ήταν σαν να άκουγα το Μάστορα από δίπλα να φωνάζει "Ηλία άσε τα σημνάκια και τις π@^!%%$13ς και βγάλε κανένα νεφέλωμα!". Και όμως για μένα είναι το πιο σημαντικό και καταπληκτικό θέμα που πάντα θα θυμάμαι!

 

Το Διπλό Σμήνος του Περσέα είναι το πρώτο θέμα που αστροφωτογράφισα, η πρώτη φωτογραφία που σήκωσα στο forum διστακτικά.. Με το παλιό πιστό μου 100ράκι και την Canon που ακόμη έχω, τράβηξα μερικά καρέ (οδήγηση ούτε κατά διάνοια!) και έφτιαξα την πρώτη αστροφωτογραφία μου. Το αποτέλεσμα; μια απερίγραπτη μουτζούρα, ακαδράριστη, χωρίς χρώμα και κατάμαυρη!! Η επιτυχία στον πάτο αλλά ο ενθουσιασμός στην κορυφή όταν είδα τα πρώτα άστρα να αποτυπώνονται στη μηχανή μου!

 

Ένα ατέλειωτο και συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν ξεκινούσε! 3.5 χρόνια πέρασαν, το σμήνος το βελτίωσα κάπως :), το χόμπυ μου χάρισε απίστευτες εικόνες, μια μεγάλη παρέα και με ξανάφερε πάλι κοντά στα αγαπημένα μου βουνά που παράτησα όταν εγκατέλειψα την ορειβασία.

 

Η 100η μου δημοσίευση κλείνει λοιπόν έναν μεγάλο κύκλο θαυμάσιων εμπειριών και συγκινήσεων και ξεκινά τον επόμενο, ελπίζω να έχω άλλα τόσα να μοιραστώ με τους αστροφίλους! Θα ήθελα να την αφιερώσω στον φίλο Ηλία (eliasg2004) που πριν 3.5 χρόνια μου έγραψε το πρώτο (και μοναδικό :)) σχόλιο σε εκείνο το σμήνος "..Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!", Ηλία να'σαι καλά!!

 

(..και ολίγα τεχνικά)

TV NP101is, QHY9m, HEQ5Pro

L:30m, R:10, G:10m, B:11m


From the category:

Σμήνη

· 931 images
  • 931 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

...<Η 100η μου δημοσίευση κλείνει λοιπόν έναν μεγάλο κύκλο θαυμάσιων εμπειριών και συγκινήσεων και ξεκινά τον επόμενο, ελπίζω να έχω άλλα τόσα να μοιραστώ με τους αστροφίλους! ...>

 

Εύχομαι να τις διπλασιάσεις ....με το καλό. :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Captain μας συγκίνησες με τα λόγια σου, η συνολική παρουσία σου στο forum, φωτογραφική και μη, είναι από τις πιο αξιόλογες. Για τις όμορφες φώτο που μας χαρίζεις τα τελευταία χρόνια μιας και δεν μπορώ πια να πω να τις εκατοστήσεις σου εύχομαι να τις χιλιάσεις !

 

Όσο αφορά το double cluster θα έλεγα ότι είναι από τα καλύτερα που έχω δει και θα διαφωνήσω ότι τα αστρικά σμήνη είναι 2ης σημασίας. Απλά πρέπει να τους δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο μέλλον και ιδιαίτερα στα ανοιχτά!

 

Καλή συνέχεια !

Σύνδεσμος για σχόλιο
Απλά η καλλύτερη αποτύπωση του διπλού σμήνους που είδα ποτέ.Πραγματικά ταξιδεύει κανείς.Να τις χιλάσεις φίλε και να μας χαρίζεις τέτοιες φώτο. :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο

"όταν πατούσα το upload ήταν σαν να άκουγα το Μάστορα από δίπλα να φωνάζει "Ηλία άσε τα σημνάκια και τις π@^!%%$13ς και βγάλε κανένα νεφέλωμα!"

 

Βρε εσυ μου τα λες αυτα συνεχεια οταν βγαζω φεγγαρακια και ηλιους :evil:

Πολυ καλη ειναι Ηλια αυτη την φορα δεν θα πιασουμε τα τεχνικα της φωτο αλλα θα πουμε να τις χιλιασεις και να συνεχισεις να ανεβαζεις και αλλα τετοια λουκουμακια και ακομη καλυτερα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλία ...τα γνωστά μπράβο και συγχαρητήρια και για αυτή την πολύ ωραία αστροφωτογραφία !

 

Σου εύχομαι να τις χιλιάσεις και να έχεις ακόμα πιο όμορφες εμπειρίες και συγκινήσεις για τις επόμενες 900!

 

Καλή συνέχεια λοιπόν στο όμορφο ταξίδι που ξεκίνησες στο σύμπαν έχοντας και εμάς λαθρεπιβάτες!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραία τα ανοιχτα σμήνη και κυρίως τα ανοιχτα μυαλά και κυρίως οι ανοιχτοί άνθρωποι σαν εσένα. Μπράβο Ηλία καταπληκτική φωτογραφία. Θα τη χρησιμοποιήσω σε μια παρουσίαση αν μου το επιτρέπεις βέβαια?
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ε, αφου δεν το ειπε ο Αγγελος, θα το πω εγω, Ηλία άσε τα σμηνάκια και τις π@^!%%$13ς και βγάλε κανένα νεφέλωμα :twisted: :twisted:

 

Να τα χιλιασεις και ακομη παραπανω, οτι και αν βγαζεις ειναι χαρμα οφθαλμων !!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Well done Raxlla! Πολύ ωραίο πεδίο. Πάντα με συνάρπαζε αυτός ο στόχος. Καλή συνέχεια παρέα όλοι μαζί με την "τρέλα μας" στα βουνά :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά 1000 ευχαριστώ, οι απαντήσεις σας πραγματικά με συγκίνησαν :oops:

Ο χειμώνας έρχεται, η νύχτα μεγαλώνει, βουρ για φωτογράφηση :D

 

Γιάννη, έρχεται και το νεφέλωμα !

Homo, με μεγάλη μου χαρά!

Κώστα όχι, είναι από το Βραχάτι!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης