Jump to content

Eq8 C11


Maniot

Ποτε θα κανει ξαστερια?

From the category:

Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός

· 480 images
  • 480 images
  • 1108 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγοραζοντας απο την Ελλαδα εχεις πληρη υποστηριξη. Η εξυπηρετηση της παραγγελιας μου απο το Πλανηταριο ηταν υποδειγματικη τοσο απο το καταστημα Θεσ/νικης οσο και απο το καταστημα Αθηνων. Ιδιαιτερα η βοηθεια του Αρη για την μεταφορα ηταν υπερ-πολυτιμη.

 

Το προιον σε πρωτη ματια αφηνει αριστες εντυπωσεις. Η συσκευασια ηταν υποδειγματικη, ειδικα το κιβωτιο της κεφαλης, με τις ροδες μεταφορας και τις πρακτικες λαβες του. Στο εσωτερικο εκτος απο την κεφαλη υπαρχουν ολα τα καλωδια, κλειδια, και εγχειριδια. Η συναρμολογηση απαιτει 15 λεπτα απο δυο ατομα. Η κατασκευη της κεφαλης αφηνει αισθηση πολυ καλης ποιοτητας και προσσοχης στη συναρμολογηση. Η πρωτη δοκιμη για πολικη ευθυγραμμιση και goto ηταν εξαιρετικη με τους κινητηρες σε 5χ sidereal να οδηγουν ανετα και με ακριβεια. Ο αξονας αποκλισης ειναι απ'ευθειας συνδεμενος με τον κινητηρα του, ενω ο αξονας ορθης αναφορας συνδεεται με τον κινητηρα του μεσω ιμαντα. Ετσι η υστερηση ειναι απουσα. Το C11 δεν αποτελεσε βαρος για τη στηριξη με τα 2 αντιβαρα (συνολο 20Kgr) να ειναι υπερ-αρκετα. Ελπιζω να προσθεσω περισσοτερα σχολια σε λιγο.

Η EQ8 ηταν επιλογη μου καθως η σχεση κοστους (οχι αμελητεου για τα δεδομενα ολων μας) / δυνατοτητων να τεινει στο βελτιστο. Πιστευω οτι τα ολοκληρωσει τον εξοπλισμο μου για το wide field infrared survey που σχεδιαζω για τα επομενα χρονια.

Κατα συμπτωση τα πρωτα ΙR φιλμ για τη Schmidt Camera ηρθαν την ιδια μερα.

 

Φιλικα

Δημητρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλορίζικό!!!!!! Πόσο πήγε το set-up (τρίποδο-σωλήνας); Αυτα βλέπω και μου μπαίνουν ιδέες τρελές για ίδια βάση και 11 ή 14 :twisted: :twisted:

Το ξανασκέφτομαι όμως μετά και με πείθω να το ξεχάσω... :lol: :lol: :lol:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης