Jump to content

Ζωδιακό φως από Αλεποχώρι_2/3/2014


alepohori

Δυστυχώς η φωτορύπανση δε μου επέτρεψε λήψη μεγαλύτερη των 40s (f/2.8, ISO1000, 11mm), σε αντίθεση με αυτήν Ζωδιακό φως από Σούνιο_13/10/2013_ Μονό καρέ--Zodiacal light from Sounion cape 13/10/2013_Single frame όπου το διάφραγμα και το ISO ήταν τα ίδια, αλλά ο χρόνος διπλάσιος, άρα και η έκθεση διπλάσια. Ώρα 19:49 με τον Ήλιο κάτω από τις -18 μοίρες (αστρονομικό λυκόφως). Επίσης μπορούμε να συγκρίνουμε την κλίση του φωτός που είναι η αντίθετη με εκείνη του Σουνίου, λόγω του ότι τώρα βλέπουμε την εκλειπτική από την άλλη μεριά απ'''''''''''''''' ό,τι πριν 6 μήνες.

 

Ζωδιακό φως από Αλεποχώρι_2/3/2014_ Μονό καρέ


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Παρ'' όλα αυτά η φωτογραφία σου είναι πολύ ωραία. Απ'' ότι βλέπω πιο βόρια τα πράγματα από πλευράς φωτορίπανσης φτιάχνουν κάπως. Για δοκίμασε και το επόμενο φεγγάρι. Μη μείνεις μόνο στο ότι έχει περάσει η εποχή για να φωτογραφηθεί το ζωδιακό φως. Η φωτογραφίες έχουν εκπλήξεις όχι αναγκαστικά δυσάρεστες. Τέλος αν το φθινόπωρο ξαναπάς στο Σούνιο το καλύτερο μέρος είναι να πας στο Ναό και να προχωρήσεις (με τα πόδια) στην άκρη-άκρη στο ακρωτήριο. Και πάλι όψιμη εποχή (Νοέμβριο) ώστε η εκλειπτική να είναι αρκετά νότια. Ο ήλιος θα ανατέλλει από την Τζιά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιάννη ευχαριστώ για τη ματιά. Φυσικά θα δοκιμάσω και το επόμενο νέο φεγγάρι, άλλωστε είναι πιο κοντά στην Ισημερία και είναι η ιδανική εποχή για το ζωδιακό και αντιζωδιακό. Αλλά θέλω να πάω σε πραγματικά σκοτεινό μέρος και να δοκιμάσω να έχω και τα 2 στο ίδιο πεδίο. Πράγμα λίγο δύσκολο γιατί οι ώρες τους διαφέρουν.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης