Jump to content

Simeis 147 In Ha


teoplasm

Αφιέρωσα 5 ημέρες που είχα στη διάθεση μου, στον Οκτώβριο του 2016 για αστοφωτογράφηση στη Σκύρο. Ηθελα να δοκιμάσω αυτό το θέμα, κι ας μην ήταν αυτή καθ’ αυτή η εποχή που θα ήταν η καλύτερη. Μα δεν μπορούμε πάντα να έχουμε τις βέλτιστες συνθήκες. To simeis 147 αργούσε λίγο να ανατείλει (σε αυτό το χρόνο αναμονής άλλωστε, φωτογράφιζα είτε τον γαλαξία της Ανδρομέδας, είτε αυτόν του τριγώνου).

Ποτέ μην πεις ποτέ. Πρίν από 3 χρόνια, όταν φωτογράφισα στη πρώτη μου προσπάθεια για λήψεις μωσαϊκού, το νεφέλωμα του πέπλου, είπα πως δεν θα ξαναφωτογράφιζα σε bin 2. Και να που τώρα, αβέβαια στην αρχή γιά την επιλογή μου αυτή, ξεκινούσα πάλι, δοκιμαστικά (;;;, εκ των υστέρων δεν υπάρχει δοκιμή 5 ημερών, αν και μέρα με τη μέρα έμπαινα πιο βαθειά σε αυτή τη πρόκληση. Βέβαια τότε ούτε περίμενα το δώρο 5 συνεχόμενων ξάστερων νυκτών).

Λοιπόν γιατί bin2 ? Γιατί το θέμα αυτό έιναι πολύ αχνό και καθ’ ότι ήμουν αναγκασμένος για μωσαϊκό (τελικά 9 κομματιών, μιάς και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω ούτε reducer, ώστε να μειωθούν από εννέα στα τέσσερα μιάς και δεν είχα λύσει κάποια τεχνικά θέματα που απαιτούνταν για τη χρήση του. Βέβαια η χρήση reducer θα συνεπάγονταν άλλα προβλήματα, όπως ότι οι λήψεις θα έπρεπε να παραμείνουν σε bin 1 ή ότι οι χρόνοι των 10 λεπτών δεν θα αρκούσαν.). Από την άλλη, η 8300 μου έδινε τη δυνατότητα αυτή, ώστε στα 11 μικρά, να έχω καλό resolution γιά το πέπλο αυτό (εννοώ το simeis 147).

Μετ΄από αυτό το πενθήμερο, δεν έμεινα ικανοποιημένος τότε.Τελικά, μήνες μετά, είπα να δω τι μπορώ να κάνω με αυτές τις λήψεις. Οικογενειακές συνθήκες με υποχρέωσαν να μείνω ανενεργός φωτογραφικά για ένα χρόνο. Από την άλλη, με τους καλούς μου φίλους Τάκη και Κωνσταντίνο, φτιάξαμε το μουσικό μας τρίο, κάτι που με έχει απορροφήσει. Μέσα σε όλα αυτά, αποφάσισα να επεξεργαστώ αυτές τις ‘ξεχασμένες’ λήψεις, αφιερόνωντας μία εβδομάδα στο Μάρτιο του 2017. Δεν περίμενα πολλά, όμως με έκπληξη είδα πως τα πράγατα όχι ότι ήταν εύκολα, μα τελικά είδα ότι μπορούσα να έχω αποτέλεσμα. Και ...ιδού, φως εγέννετο!

Για την ιστορία χρησιμοποίησα συνολικά περίπου 110 δεκάλεπτες λήψεις Ha στο bin 2 (και για τα 9 κομμάτια). Με την QSI (στους -20 C), την AP GTO κaι το FSQ. Αν είμαι καλά στα επόμενα χρόνια θα το ολοκλωρώσω και χρωματικά μα και επεκτείνοντας το μέγεθος του.

http://teomed.wixsite.com/astroteogreek/copy-of-basic-2


From the category:

Νεφελώματα

· 5202 images
  • 5202 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ ωραία η προσπάθεια Θοδωρή μπράβο σου! Όλα είναι θέμα χρόνου και συνθηκών να επανέλθει κάποιος ενεργός στη δράση και πάλι :)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ τους δύο καλούς μου φίλους για τη συμμετοχή σας. Το χρώμα, αν είμαστε καλά, θα έρθει αργότερα (μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο).
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης