Jump to content

M31 Andromeda επανεπεξεργασια


scipii

Απλά μαθαίνοντας επεξεργασία όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα (ακόμα άσχετος αλλά λέμε χαχαχα), αποφάσισα να ξαναεπεξεργαστώ αυτη -> https://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=20683

 

Νομίζω πέτυχα καλύτερα τα χρώματα κλπ

 

Η Ανδρομέδα και οι Πλειάδες θα είναι οι πρώτοι στόχοι που θα ασχοληθώ από την επόμενη εβδομάδα, αλλά με σωστό και μεθοδικό τρόπο (αν επιτρέψει ο καιρός)


From the category:

Γαλαξίες

· 2168 images
  • 2168 images
  • 10308 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ ωραία Νίκο! Θα ήθελα λίγο περισσότερο χρώμα στα άστρα, και επίσης νομίζω έχεις κλιπάρει το μαύρο. Πολύ καλύτερη επεξεργασία όμως :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω για το σχολιο Παντελη. :)

 

Τα αστρα ειναι αληθεια πως δεν τα πειραξα πολυ. Τα αφηνα απεξω, κυριως γιατι ακομα δεν \\\"νιωθω\\\" που πρεπει να σταματησω, ωστε να μην τα αστρα \\\"δειχνουν\\\" περισσοτερο απο το θεμα

 

Για το κλιπαρισμα ... δεν το ειχα προσεξει να σου πω. Νομιζω στο στρετσαρισμα με το histogram δεν κλιπαρα τιποτα, κοιτουσα τα νουμερα. Εκει που ισως να εγινε κατι ειναι οταν σκοτεινιαζα τα background στο curves, δεν εχω ακομα εμπειρια να καταλαβω αν εγινε κλιπαρισμα οταν δεν ειναι αρκετα εμφανες

Σύνδεσμος για σχόλιο

Έχει κλιπάρει το μαύρο διότι από την περιοχή που βγάζει την φωτογραφεία έχει φωτορύπανση. Έτσι παίρνει πολύ χρωματικό θόρυβο. Ο αν ανεβάσει κι άλλο τα χαμηλά ο ουρανός θα γίνει ένα μωσαϊκό από πράσινους και κόκκινους λεκέδες.

Νίκο επειδή σκέφτεσαι να επαναλάβεις το εγχείρημα θα σε συμβούλευα για τον γαλαξία της Ανδρομέδας να βρεις άλλη περιοχή φωτογράφησης με σκοτεινό βόρειο ουρανό. Εδώ παίρνεις την φωτορύπανση που έρχεται από την Αθήνα κι αν προσέξεις είναι τόσο ισχυρή όσο και το χνούδι του γαλαξία με αποτέλεσμα η πρόοδος που θα έχει κι αυτή η προσπάθεια όσες ώρες κι αν φας στην επεξεργασία να μην είναι ποτέ αντάξια της προσπάθειας σου. Στην περιοχή των πλειάδων το πράγμα παλεύεται. Στον εν λόγο γαλαξία όμως όχι. Αν δεν τα καταφέρεις να πας κάπου διάλεξε μία νύχτα με πολύ λίγη υγρασία και τέλεια διαύγεια. Θα ελαττωθεί το πρόβλημα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το ξέρω Γιάννη, γενικά δεν προσπαθώ εύκολα βόρειους στόχους για το λόγο που είπες, η το κάνω για τη πλακα μου. Ο Νότος αντίθετα είναι πολύ πολύ καλύτερος ... άλλωστε φαίνεται και από το χρόνο που μου δίνει για να γεμίσω το ιστόγραμμα. Στο Βορρά στα 5 λεπτά είμαι οριακά ενώ στο νότο παω και 7 λεπτά. Βεβαι προφανως στην Ανδρο που πηγα πήγαινε και 20 :lol:

 

Απλά επειδή θα είναι η Ανδρομέδα από πάνω τώρα είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία.

 

Πάντως σκοπευω να ξαναπαω Ανδρο μέσα στο χειμώνα γιατί όντως η διαφορά είναι μεγάλη

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης