Jump to content

Ic410


ted1977

Telescope: skywatcher ed 80

Camera: ATIK 314L+

Filter Ha

Exp. 8,5h

Process: pixsinsight - ps

Capture: APT

Location: Megalopoli

 

Το ΙC 410 είναι ένα νεφέλωμα εκπομπής που εκτείνεται σε απόσταση πάνω από 100 έτη φωτός,βρίσκεται κοντά στο νεφέλωμα Flaming Star (IC 405) σε μια περιοχή σχηματισμού μεγάλων αστέρων (HII) περίπου 12.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη στον βόρειο σχηματισμό Auriga (Αίγα).

 

Το σύννεφο του λαμπερού αερίου είναι σμιλεμένο από τους αστρικούς ανέμους και την ακτινοβολία από το κοντινό ανοιχτό σμήνος γνωστό ως NGC 1893. Τα νεαρά, ζεστά αστέρια αυτού του συμπλέγματος είναι πολύ μικρά σε ηλικία,μόλις 4 εκατομμύρια χρόνια παλιά.φαίνονται ακριβώς κάτω από το περίφημο σύννεφο σκόνης κοντά στο κέντρο της εικόνας.

 

Αξιοσημείωτες είναι δύο ταινίες από υλικό, γνωστές ως \"Tadpoles of IC 410\" (Γυρίνοι). Αυτοί οι γυρίνοι, που αποτελούνται από πυκνότερο, πιο ψυχρό αέριο και σκόνη, έχουν μήκος περίπου 10 έτη φωτός και πιθανώς να είναι και τοποθεσίες συνεχούς σχηματισμού αστεριών.

 

Εξαιτίας των ισχυρών αστρικών ανέμων της ακτινοβολίας των αστεριών του συμπλέγματος, οι γυρίνοι έχουν στραμμένες τις ουρές τους προς τα έξω, μακριά από τις κεντρικές περιοχές του νεφελώματος. Λόγω αυτών των σχηματισμών, το IC 410 αποκαλείται μερικές φορές ως το νεφέλωμα των Γυρίνων.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Κώστα και Μάνο ευχαριστώ πολύ. Μάνο αυτό με το rgb και το ασπρόμαυρο είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνετε μια βραδιά ολόκληρη και άκρη να μην βρεις. Ωραίο το ασπρόμαυρο με ωραίες αντιθέσεις και οπως λές ποιο κοντά στο προσοφθάλμιο,απο την άλλη η έγχρωμη φωτογραφία,εφόσον ακολουθεί κάποιους κανόνες,προσφέρεται για ποιο πολύ μελέτη μιας και διαχωρίζονται πλέον οι περιοχες των διαφόρων στοιχείων που υπάρχουν στην περιοχή, π.χ οξυγόνο απο υδρογόνο. Καλό ειναι σε μια συλλογή που έχει ο καθένας μας να υπάρχουν και οι δύο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης