Jump to content

Εξωπλανήτης Qatar-1b


loufas

Άλλη μια φωτομετρική καταγραφή ενός εξωπλανήτη! Πρόκειται για τον Qatar-1b που βρίσκεται σε απόσταση 610 ετών φωτός. Ένας πλανήτης που έχει περίπου το μέγεθος και τη μάζα του Δια και ανακαλύφθηκε το 2010. Η μέθοδος που ακολούθησα για την παρατήρησή του είναι αυτή της Διάβασης, με την οποία έχουν γίνει οι περισσότερες ανακαλύψεις εξωπλανητών (4057 επιβεβαιωμένοι το σύνολο, μέχρι στιγμής). Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στο γεγονός, ότι όταν ένας πλανήτης περνά μπροστά από το άστρο του (τον Ήλιο του), η φωτεινότητα του άστρου μειώνεται και αυτό απεικονίζεται στην γραφική παράσταση. Από αυτή την πτώση μπορούμε να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες. Θα σας πρότεινα- επέβαλα να επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα, γιατί μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις..

https://exoplanets.nasa.gov/exoplanet-catal…/5049/qatar-1-b/

Οι μετρήσεις υποβλήθηκαν στο σύστημα Exoclock της Ariel Space Mission της ESA. https://ariel-gbfu.azurewebsites.net/…/Qatar-1b_loufas_NOA…/

Πρόκειται για μια βάση δεδομένων-καταγραφών των διαβάσεων των εξωπλανητών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην συγκεκριμένη διαστημική αποστολή. Η αποστολή αυτή έχει σκοπό την καταγραφή της ατμόσφαιρας καθώς και πως δημιουργήθηκαν 1000 εξωπλανήτες με ένα τηλεσκόπιο διαμέτρου 1m!


Προτεινόμενα σχόλια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης