Jump to content

Ngc 7000 - The Cycnus Wall (hst Pallete)


elvethar

Είπα να τελειώσω αυτή την \"τριλογία\" του ngc 7000 που τόσο με ταλαιπώρησε, αλλά και πολλά μου δίδαξε, στην επεξεργασία. Έτσι μετά την bicolor και την synthetic Sii κατάφερα να μαζέψω αυτές τις μέρες καμμιά 10ριά ώρες Sii και να την ξαναφτιάξω αυτή τη φορά σε Hst Pallete.

 

Ha 45x1200sec, Sii 60x600sec, Oiii 60x1200sec. Όλες οι λήψεις έγιναν από περιοχή Γαλάτσι, Αθήνα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ωραία η τριλογία!!

Τώρα που έχεις κάνει και το συνθετικό SII, θεωρείς ότι αξίζουν τον κόπο οι παραπάνω 10 ώρες στο Θείο; Η μήπως θα ήταν προτιμότερο να πάνε από 5 ώρες παραπάνω στο υδρογόνο και το οξυγόνο; Με ενδιαφέρει γιατί σκέφτομαι αν αξίζει η αγορά ενός ακόμα φίλτρου, μια και το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά κοντά με το συνθετικό. Μήπως έχεις ένα stack των 10 ωρών του SII χωρίς επεξεργασία;

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε diorip, με 10 ώρες Ha και Oiii παραπάνω, θα είχα λιγότερο θόρυβο πράγμα που πέτυχα και με το Sii. Επίσης με την προσθήκη του Sii εκτός του θορύβου, βελτιώθηκε και η ισσοροπία των χρωμάτων. Αν δεις τις bicolor και synthetic θα παρατηρήσεις μια έντονη μπλε απόχρωση σε όλο το πεδίο. Με την προσθήκη του sii απλά εξαφανίστηκε και κατά τη γνώμη μου αποδώθηκαν καλύτερα τα χρώματα (και η σκοτεινή περιοχή). Ήταν η πρώτη narrowband επεξεργασία που έκανα και σίγουρα οι επόμενες θα έχουν Sii. Νομίζω ότι για μένα αξίζει τον κόπο.

Την δεύτερη θέση παίρνει η bicolor και μετά η synthetic :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης